Једна је Разија!!!

Прослављена босанскохерцеговачка кошаркашица Разија Мујановић синоћ је званично примљена у ФИБА Кућу славних.

Кошарка 01.10.2017 | 21:45
Једна је Разија!!!
На свечаности која је синоћ одржана у Мијесу, Мујановићева је, уз Микија Берковића, Пера Камерона, Валдиса Валтерса, Тонија Кукоча, Душана Ивковића и Шакила О’Нила ушла у анале кошаркашког спорта, саопштио је Кошаркашки савез Босне и Херцеговине.

Разија Мујановић ушла је у историју као прва кошаркашица са ових простора која је примљена у ФИБА Кућу славних.

“Кошарка је мој живот. Најсрећније и најтужније тренутке проживјела сам управо с кошарком. Чак сам 27 година живјела под кошевима", рекла је Мујановићева након што је примила награду.

Са репрезентацијом бивше Југославије била је европски, свјетски и олимпијски вицепрвак, а предводила је и репрезентацију Босне и Херцеговине у првом наступу на Еуропском првенству 1997. Године, тен а Медитеранским играма у Монпељеу када је БиХ освојила злато.

Разија Мујановић четири пута била је клупски првак Европе, а три пута проглашавана је за најбољу кошаркашицу Европе. Посебно мјесто заузима титулар европског првака са Јединством из Тузле, освојена 1989. године.

У генерацији која је ове године примљена у Кућу славних, налази се и легендарни амерички “Дреам теам”, који су својевремено чинили Мајкл Џордан, Меџик Џонскон, Лери Бирд, Чарлс Баркли и Дејвид Робинсон.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар