ПЛ БиХ: Пети пораз заредом Радника! Зрињски срушио Жељу!

Бијељински Радник је у суботу у Широком Бријегу уписао пети узастопни пораз у 10. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине. ГОШК сигуран код „фењераша“ Витеза.  Немања Билбија још једном донио „племићима“ побједу против Жељезничара на Грбавици.

Фудбал 01.10.2017 | 09:45
ПЛ БиХ: Пети пораз заредом Радника! Зрињски срушио Жељу!
Послије Младости, Жељезничара, Борца и Сарајева бољи од бијељинског тима били су фудбалери Широког Бријега резултатом 1:0 (0:0).

Семберци никад у историји клуба нису славили на „Пецари“, само једном и то прошле сезоне су успјели да освоје бод (2:2), па је традиција настављена и на данашњем првенственом мечу.

Истина, изабраници Младена Жижовића су одољели у првом полувремену против врло расположених Широкобријежана, али су поклекли одмах по повратку са одмора.

Играо се 49. минут кад је Дино Ћорић упутио прецизан центаршут са десне стране, а Лука Менало главом матирао Младена Лучића - 1:0.

И у првих 45 минута утакмице Широки Бријег је био бољи ривал на терену и само захваљујући бијељинском голману Лучићу, али и несналажљивости и непрецизности Јосипа Ћорића, Марина Матића и Дејана Чабраје, домаћин није стекао барем минималну предност.

Најбољу прилику ипак је у самом финишу првог полувремена пропустио Еди Баша, који са неколико метара није успио да погоди мрежу Радника послије грешке одбране гостију.

Међутим, екипа из Семберије се „пробудила“ у посљедњих 20-ак минута и у неколико наврата успјела озбиљно да запријети голману Луки Билобрку, да би се потом Менало и Чабраја нашли у повољним ситуацијама испред Лучића, али се резултат до краја није промијенио.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Билобрк, Матић, Баришић, Д. Ћорић, Баша, Чабраја, Менало, Ј. Ћорић, Лончар, Бегоња, Марковић.

РАДНИК: Лучић, Арнаутовић, Беширевић, Срећковић, Пецо, Крсмановић, Глишић, Хоџурда, Ђурић, Окић, Шербечић.

У другом сусрету овог суботњег поподнева, ГОШК је протуњао кроз Витез (0:3) и додатно закуцао домаћина за дно табеле, а себи осигурао четврту овосезонску побједу.

Екипу из Габеле је у 13. минуту у вођство довео Мирсад Рамић након грешке домаће одбране, да би осам минута касније из једанаестерца на 0:2 повисио Миљенко Бошњак.

У другом дијелу, тачку на убједљиву побједу ставио је Рамић својим другим поготком.

ВИТЕЗ: Тирић, Брекало, Ливаја, Бибић, Зукић, Карић, Ћосић, Милетић, Шантић, Пеко, Вуковић.

ГОШК: Козић, Чолић, Бошњак, Радељић, Ђајић, Зољ, Рамић, Деак, Вего, Кобиљар, Сушић.

Дерби десетог кола Премијер лиге БиХ одигран је на Грбавици гдје је Зрињски поготком Немање Билбије стигао до побједе 1:0.

Поновила се историја, тачније прошла сезона у којој је Зрињски такође савладао плаве у гостима.

У плеј-офу јесте Жељезничар славио 2:1, али је 20. августа прошле године Зрињски у регуларном дијелу првенства такође дошао до бодова. И тада је стријелац био Немања Билбија.

Најбољи стријелац у 41. минуту је постигао гол, послије додавања Стојкића и утишао Грбавицу на којој су „Манијаци“ направили добру атмосферу.

Прије тога није било много прилика.

У 25 минуту виђена је прва права прилика на утакмици, у шанси је бнио Кајкут али Пирић брани.

У сљедећем минуту Билбија шутира поред гола, а недуго затим и Тодоровић пропушта добру прилику.

Могао је Билбија у посљедњем минуту првог дијела и до 2:0, али Кјосевски брани након његовог покушаја главом.

Жељезничар је био близу изједначења у уводним минута друго полувремена, али није имао среће. Рамовић је погодио стативу, а потомје Кајкут био непрецизан.

У наставку је виђена велика борба, међутим Зрињски се добро бранио и на крају сачувао своју мрежу за велику побједу на Грбавици.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 10.КОЛО:

Витез - ГОШК 0:3 (0:2)

/Рамић 13, 63, Бошњак 21 пен/

Широки Бријег - Радник 1:0 (0:0)

/Менало 49/

Жељезничар - Зрињски 0:1 (0:1)

/Билбија 41/

У недјељу:

Сарајево - Крупа (16:00 - Илија Живковић, Орашје)

Борац - Слобода (18:00 - Ирфан Пељто, Сарајево)

У понедјељак:

Младост - Челик (16:00 - Драган Петровић, Бањалука)

ТАБЕЛА: Зрињски (+1) 27, Жељезничар (+1) 19, Широки Бријег (+1) 19, Крупа 15, Сарајево 14, Младост 14, Борац 13, ГОШК (+1) 12,Радник (+1) 10, Слобода 9, Челик 7, Витез (+1) 4.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар