ИТА: Удинезе пеналима до побједе!

Фудбалери Удинезеа победили су на свом терену Сампдорију са 4:0 у првој утакмици седмог кола италијанске Серије А.  Паласио донео победу Болоњи у гостима! Фудбалери Болоње савладали су у гостима екипу Ђеное у седмом колу Серије А - 1:0 (0:0).  Пораз Ђенове, три пенала и „шамар“ за Сампу! Оба ђеновска клуба, Сампдорија и Ђенова, уписали су у суботу поразе на првим утакмицама седмог кола италијанске Серије А.

Фудбал 01.10.2017 | 09:15
ИТА: Удинезе пеналима до побједе!
Удинезе је до првог тријумфа после три узастопна пораза дошао головима Родрига де Паула у 27. минуту из једанаестерца, Максимилијана Лопеса у 66. такође из пенала и 85, као и Сека Фофане у 95. из још једног пенала.

Сампдорија је меч завршила са десеторицом играча на терену, пошто је Едгар барето у 40. минуту добио други жути картон. 

Удинезе сада има шест бодова и заузима 14. место, док је Сампдорија осма са 11.

Удинезе је на „Фриулију“ стигао до убједљиве побједе над Сампдоријом (4:0), али је чак три поготка домаћин постигао са „бијеле тачке“.

Арбитар Михаел Фабри је три пута показао на пенал у корист домаћих „зебри“, а у 40. минуту је још због два жута искључио Парагвајца Едгара Барета, па је „Сампа“ цијело друго полувријеме играла са играчем мање.

С таквих односом снага тешко да би и много бољи тимови од Ђеновљана успјели да направе нешто више од првог овосезонског пораза у италијанском шампионату.

Родриго Де Паул је начео госте из Ђенове из првог пенала, а Макси Лопез са два поготка (други гол из игре) преломио је меч у корист Удинезеа да би у судијској надокнади репрезентативац Обале Слоноваче Секо Фофана реализовао и трећи једанаестерац.

Тренер гостију из Ђенове Марко Ђампаоло је пораз од Удинезеа назвао „шамаром“ и изразио наду да ће „добро доћи његовом тиму“.

„Додуше, постоје извјесне сумње код једанаестераца, али то не умањује побједу Удинезеа. Били смо лошији од домаћина“, рекао је стратег Сампдорије.

Три пенала за један тим у Серији А посљедњи пут су досуђена 2012. године за Ђенову у дуелу са миланским Интером.

Фудбалери Болоње савладали су у гостима екипу Ђеное у седмом колу Серије А - 1:0 (0:0).

Могли су домаћини у судијској надокнади да дођу до изједначења, али је ударqац Горана Пандева завршио поред стативе.

Болоња је девета на табели Серије А са 11 бодова, док је Дјенова претпоследња, 19. са два бода. 

Српски фудбалер Дарко Лазовић, који игра за Ђеноу ушао је у 61. минуту.

Љубитељи фудбала из највеће луке у Италији у суботу немају нимало разлога за славље јер су оба прволигаша поражена у суботњим мечевима седмог кола шампионата.

Ђенова је код куће на „Марасију“ поражена од Болоње (0:1), док је Сампа до ногу потучена у Удинама (4:0).

Изабраници хрватског тренера Ивана Јурића ни у седмом покушају нису успјели да забиљеже побједу и врло вјероватно ће доћи до његове смјене, коју у посљедње вријеме, често помињу италијански медији.

Домаћи фудбалери у суботу увече нису готово ништа показали у поприлично незанимљивом мечу, посебно у првом полувремену, али је у наставку било прилика испред оба голмана.

Српски везиста Дарко Лазовић, који је ушао у игру у 60. минуту, „закувао“ је добру прилику Пјетру Пелегрију и Рафаелу Паладину, међутим, одлично је у оба наврата интервенисао гостујући голман Антонио Миранте.

Имао је и његов колега на другој страни Матија Перин своје сјајне моменте у вечерашњој утакмици, а посебно занимљива била је ова необична одбрана.

Репрезентативац Босне и Херцеговине Ервин Зукановић био је стартер у домаћем тиму Ђенове.

И онда у 73. минуту је послије контранапада све ударе противника издржао аргентински нападач Родиго Паласио и уз помоћ стативе погодио мрежу домаћег тима за 0:1.

Аргентинац није желио да прослави погодак с обзиром да је по доласку из Боке Јуниорс три сезоне носио дрес Ђенове.

Бугарин Андреј Галабинов је у 90. минуту могао да послије центаршута Зукановића донесе барем бод Ђеновљанима, али је његов ударац зауставила статива и сва три бода су отишла у Болоњу.

Серија А, седмо коло

Удинезе - Сампдорија 4:0 (1:0)

/Де Паул 27 пен, Лопез 66 пен, 85, Фофана 90+5 пен/

Ђенова - Болоња 0:1 (0:0)

/Паласио 73/

Недјеља

Наполи - Каљари (12.30)

Од 15.00

Беневенто - Интер

Кјево - Фиорентина

Лацио - Сасуоло

СПАЛ - Кротоне

Торино - Верона

Милан - Рома (18.00)

Аталанта - Јувентус (20.45)

ТАБЕЛА: Наполи 18, Јувентус 18, Интер 16, Лацио 13, Рома (-1) 12, Милан 12, Торино 11, Сампдорија 11, Болоња (+1) 11, Аталанта 8, Кјево 8, Фиорентина 7, Каљари 6, Удинезе (+1) 6, СПАЛ  4, Сасуоло 4, Кротоне 4, Ђенова (+1) 2, Хелас Верона 2, Беневенто 0.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар