АБА: Лудо и брзо - Партизан није издржао рафал у Скопљу!

Трајковски разбио Партизан на старту АБА лиге! Кошаркаши Партизана поражени су од екипе МЗТ у Скопљу на старту АБА лиге са 92:89 (26:25, 16:23, 21:19, 29:22).  МЗТ серијом погодака са дистанце направио преокрет у другом полувремену и уписао прву победу на отварању сезоне у Јадранској лиги.

Кошарка 29.09.2017 | 22:15
АБА: Лудо и брзо - Партизан није издржао рафал у Скопљу!
Партизану није помогла ни одлична партија капитена Новице Величковића, а црно-бели су на моменте играли добро и таквом игром створили и двоцифрену предност коју нису сачували.

Најефикаснији је код победника био Дамјан Стојановски са 25 поена, али је оне најбитније поене у финишу када се меч ломио постигао Бојан Трајковски који би увек погодио тројку када је требало његовој екипи.

Трајковски је на крају меч завршио са 20 поена, 17 је имао Гарсија, а 14 Јансен. У екипи Партизана је најбољи био Новица Величковић. Он је са 16 поена био и најефикаснији, пратили су га Милер, Андрић и Вилијамс-Гос са по 12 кошева, а Чакаревић 11.

Шут Најџела Вилијамса-Госа као да је у овој утакмици нестао. Амерички плејемејкер је сјајно проигравао саиграче, на крају уписао и дабл-дабл учинак са десет асистенција, али је у преломним тренуцима промашио читав кош са тројке, а из игре је гађао тек 3/13.

МЗТ је од почетка меча показао да ће бити тежак противник. Одлична игра из пик енд рола и Јуре Лалић за кога одбрана Партизана нису имали решења правили су проблеме црно-белима у првој деоници.

Лалић је на почетку брзо сакупљао поене, али и личне грешке. Партизан и МЗТ су играли у егалу све док Гарсија и Трајковски нису погодили две важне тројке којим су одлепили МЗТ на седам разлике 21:14. Партизан се вратио захваљујући Андрићу који је у почетку био непогрешив из игре 4/4, али Трајковски на измаку прве деонице погађа још једну тројку којом враћа предност 26:25 Македонцима.

Друга четвртина је била четвртина Новице Величковића. Фантастично је одиграо Партизанов капитен и уписао 12 поена за 9 минута. Скокови у нападу, асистенције за Милера или поени под кошем, све је то био Величковић у другој четвртини у којој је Партизан преокренуо и стекао двоцифрену предност 44:34, да би на полувреме отишао са "плус 6" у џепу.

Обе екипе су лоше кренуле у наставку. Лоша кошарка, срљање и промашаји. Шалић је солидном игром и уз неколико закуцавања вратио Партизану двоцифрену разлику, али је МЗТ у завршним минутима треће деонице серијом 6:0 у режији Трајковског успео да се приближи на минус четири пред завршну четвртину.

Када је Јансен поцепао мрежицу Партизана, а Андрић промашио други пут из игре МЗТ је и преокренуо одмах по уласку у последњу четвртину и знало се да ће бити напето до краја. Уследио је један од битних тренутака.

Било је нерешено, Величковић је имао солидну прилику да поентира за 72:70, али га Трајковски блокира и у нападу погађа тројку за 73:70 за МЗТ.

Неколико добрих погодака споља Стојановског (78:74) и Трајковског касније учинили су да ова предност скопске екипе постане и недостижна и до краја су у пенал завршници успели да је сачувају и нанесу први пораз Партизану у новој сезони АБА лиге.

Партизан је пао на старту Јадранске лиге. Црно-бели су у Скопљу изгубили од МЗТ- а са 92:89 у утакмици првог кола која је потврдила да навијачи београдског тима морају да буду спремни на све и свашта у сезони пред нама. 

Као и током целе прошле сезоне, и на старту нове Партизан је "частио" навијаче утакмицом малтене једну лопту са завршницом у којој је итекако било грицкања ноктију. А вечерас је драма ипак припала скопској екипи која је у финишу меча направила мање грешака и имала расположене Бојана Трајковског и Дамјана Стојановског. 

Партизан је прилику за продужетак пропустио 15 секунди пре краја када је Чакаревић промашио шут за три поена, а оно што се и вечерас јасно видело је да Партизану недостаје снаге и поена под кошем, колико год се Новица Величковић капитенски трудио и вукао екипу на својим леђима. Зато је за очекивати да Партизан убрза посао довођења новог центра.

Величковић је утакмицу завршио са 16 поена, а по 12 су убацили Вилијамс Гос (имао и 10 асистенција, а шут из игре 15-3) и Андрић. Стојановски је предводио победничку екипу са 23 поена, а три мање дао је Трајковски који је имао и 14 скокова.

Македонски шампион се нешто боље снашао у уводним тренуцима прве четвртине, током којих су Данијел Јансен и Дамјан Стојановски добрано намучили црно-беле и донели МЗТ-у чак седам поена предности.

А онда је на паркет изашао Новица Величковић и практично сам донео потпуни преокрет. Прикључио му се и Вилијамс Гос који је убзрао ритам Партизанове игре. Уз појачану одбрану то је донеле неке добре и атрактивне акције које су црно-белима крунисали лаким поенима. Стога није било чудно када је на три минута пре краја првог полувремена Партизан имао двоцифрену предност - 46:36.

Ипак, домаћа екипа се до краја првог дела утакмице консолидовала и показала да јој серија Партизана није сломила дух и веру у победу.

Разиграо се у трећој деоници и Михајло Андрић, док је на другој страни Американац Ерик Гарсија био нерешив задатак за одбрану српског тима. Иако је и у том периоду Партизан имао плус 10 у једном тренутку, било је јасно да МЗТ не одустаје, а такав приступ уз “наштеловани” шут за три поена донео је домаћину предност први пут после много времена и отворио врата победе.

ПАРОВИ 1. КОЛА АБА ЛИГЕ

Петак
Цедевита - ФМП 74:67 (17:24, 22:13, 22:12, 13:18)
МЗТ - Партизан 92:89 (26:25, 16:23, 21:19, 29:22) 

Извор: Моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар