Тужилаштво БиХ се бави глупостима

Министар безбједности БиХ Драган Мектић је рекао да ће британским лордовима казати да нема значајних резултата у раду правосуђа те да је корупција највећи проблем бх. друштва.

Босна и Херцеговина 29.09.2017 | 19:37
Тужилаштво БиХ се бави глупостима
"Треба испитати квалитет и квантитет развоја оваквог правосудног система. Рећи ћу шта су слабости правосудног система, посебно мислим на ВСТВ и именовање особа на правосудне функције, јер нема критерија за постављање особа за носиоце правосудних фунцкција.

Замолићу их да тај новац који улажу усмјере на један другачији начин, да се тај новац уложи као подршка и да се перманентно гледају резултати такве подршке правосудном систему БиХ. Резултат се мора огледати конкретним резултатима у борби против организованог криминала и корупције", изјавио је Мектић.

Он је казао да се све то дешава у вријеме корупције и тешких афера.

"Ту су афере Бобар банке, Павловић банке, Мухлбауера... Ту су нанесене стотине милиона штете. Тужилаштво БиХ заједно с РТРС продукује афере који се на неки начин испостављају према мени.

РТРС нађе неког Галијашевића који исприча разне приче и глупости, које мени уопште нису јасне, а затим се Тужилаштво окрене на истрагу која је 2015. отворена и затворена. Он боље ради од тужилаца, јер тужиоци прихватају сваки његов захтјев и поступају према њему.

А ми смо против Галијешевића због изазивања несигурности поднијели странице и странице материјала, али то њима није релевантно. Ту је афера са Суаром који је продуковао аферу на РТРС-у и бавили су се тиме. Онда се произведе Јосип Шимић и афера, а онда он седам дана рафално подноси кривичне пријаве. Јосип Шимић на крају заврши у притвору", поручио је Мектић.

Министар безбједности је рекао да Тужилаштво БиХ ради против система и не ради у интересу грађана.

"Тужилаштво се бави глупостима. Имају неке комбинације с неким медијским кућама, произведу неке афере, отварају разне истраге и троше новац овог народа на глупости.

Свако би видио да су то небулозе, али њима је то озбиљно јер Гордана Тадић види да сам проблем јер немају резултата и не могу да се бране и мисле да ће отварањем истраге извршити притисак на мене да шутим. Али ја нећу", рекао је министар сигурности БиХ.

Мектић тврди да ће се фокусирати на задњу расправу лордова у британском парламенту везано за БиХ и квалификације које су изнесене на рачун БиХ.



Мектић је најавио да ће са лордовима разговарати о пријетњама тероризма, екстремизма и свега што се може везати за тај проблем у БиХ.

"Казат ћу да већ трећу годину, јавно и транспранетно, сви грађани БиХ и изван знају шта је проблем екстремизма и тероризма и да већ ништа не скривамо око тог питања да би се фокусирали на рјешавање тих питања и проблема.

Изнијет ћу стање и нећу се сложити с неким квалификацијама и порукама које су послане из нашег окружења о броју радикализованих особа у БиХ. Ми у БиХ нисмо до краја завршили модел рефералног механизма како би знали с којим пријетњама се суочавамо када је у питању укупни број радикализираних особа.

Сигурно да ни друге особе изван БиХ не раде на том механизму да би могли доћи до тог коначног броја", казао је Мектић.

Он је казао да је БиХ имала и има проблеме, али да се ради на једној врсти унутрашње реформе у борби против тероризма и превенције тероризма и да треба дати праву слику онога како јесте у БиХ и шта се планира радити у наредном периоду.

"Значајан дио разговора бит ће о борби против организованог криминала и посебно проблема корупције. Корупција је највећа рак рана овог друштва.

Она је пријетња у свим друштвеним сегментима и разара БиХ као државу и посебно ћу говорити о неефикасности правосудног система у БиХ јер ми је познато да УК већ годинама издваја значајна финансијска средства као подршку развоја правосудног система у БиХ", казао је Мектић.

Извор: Н1/БН

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

сРБИН

29.09.2017 17:46

КО ЈЕ ПОКРАО МИЛИОНЕ ИЗ СЕФА БОБАР БАНКЕ ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.09.2017 19:54

То не знам. Али знам да је тројка Додик, Павић и Дјокић разорила РС до сржи.

Name

АМГ

29.09.2017 20:59

Стотину му вукова са Онтарија,како си ти Мектицу неписмен...

Name

Стана

30.09.2017 05:30

А каквим глупостима се тек бави Основни суд у БЛ, кад це то доци на ред?Све криминалце су претворили у зртве.

Name

Митар М.

29.09.2017 18:19

Неце се то никад сазнати јер то није интересовало Тузиластво БиХ. Поуздано ми је познато да је фамозна "потврда" да је покојни Г. Бобар узео тај новац, фалсификат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

29.09.2017 18:36

Тузиластво и Суд БиХ је скуп преплацених људи који и оно сто ураде ураде накарадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господине Мектицу

29.09.2017 18:43

Тузиластво сваки дан процесуира бар по једног опасног криминалца ухваценог са врецом дувана,и то резаног,ово су за вас глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАБО

29.09.2017 18:45

Уместо Иконе Мектицеву слику стављам, алал ти вера, само напред , бог си

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Цабо

02.10.2017 14:44

Стављао си ти и Милошевићеву па потом Радованову, а након тога пљувао по њима. ''Знам ја нас јеб. ти нас.....''

Name

Индијанац

29.09.2017 19:04

Ако Драгане заиста мислиш као што говориш, ти под хитно требаш мијењати дрес. Бити члан СДС-а који је ове године прекуцао Додика у србовању догодине ти неће обезбједити државну фотељу. Твој преЦедник Вукота не може и не смије прозивати Бошњаке да скину иконе и кандила с' тавана, јер исти са својих 150 хиљада гласова одлучују ко влада у РС-у и на нивоу државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Сувара

29.09.2017 19:05

Мој пријатељ Синиша Михаиловић и ја смо заједно конструисали и измишљали како би дискредитовали Мектића !

ОДГОВОРИТЕ
Name

крајисник

29.09.2017 19:28

То Мектицу. Недај им пардона. Ако им немозес ниста, макар истину стављај на сто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.09.2017 20:20

Мектића подржава дијаспора поздрав за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шанса

29.09.2017 22:29

Министре само напријед, Ви сте атомска бомба за Дудука. Не посустајте. Коначно да се појавио неко ко има чврст став, јасно мисли и јасно говори. Онда кад крене прије свега хапшење политичких криминалаца, па Шансатајкуна, директора биће наде за боље сутра и опстанак на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Мирковић

30.09.2017 04:24

Нека суд ради свој посао и без политицких притисака на тузиластво и суд одлуке суда се морају постовати и господин Мектиц мора фа прихвати све одлуке суда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дмитар

30.09.2017 05:42

Господин Мектиц је медју најпрагматицнијим политицарима. Свака му цаст за искреност и непосредност. Надам се да це добро проци на наредним изборима и да це увести владавину права у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мекетало

30.09.2017 09:35

Свака част министре, надам се да ћеш након поднешеног извјештаја и ти добити титулу лорда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радиша

30.09.2017 16:00

Хапси лопове Мектићу.

Name

А-113%

30.09.2017 19:03

Мекетало јесили подрезао ПАПКЕ??? или растуу.