Осим: Играчи требају бити ”нормални” и размишљати!

"Треба да знају да од њих има бољих, али да нема толико бољих да унапријед морају изгубити. Сигуран сам да имамо шансу у сусрету а Белгијанци, нека размишљају о томе", поручио је Ивица Осим.

Фудбал 30.09.2017 | 13:00
Осим: Играчи требају бити ”нормални” и размишљати!
Осим је тренутно у Аустрији на редовној контроли код доктора.

„Кад ме питате за здравље, за сада је све уреду. Идем на контроле, пијем редовно лијекове и кажу да је за сад добро. А, док човјек живи не треба се жалити. Углавном добро је. Стигнем да погледам и неке утакмице у овим млађим категоријама. Те утакмице ме не секирају, лијепо се игра и терени су одлични. Има овдје доста наше дјеце, па гледам да видим има ли каквог нашег да нам не промакне. Полако се и пакујем да дођем у Сарајево на утакмицу”, рекао је за сајт ФС БиХ Ивица Осим.

Медији у БиХ Белгију виде као фаворита у предстојећој утакмици, а Осим сматра да такав став може пробудити "инат" код "змајева".

”Ово што читам по медијима о Белгији, гдје од њих правимо апсолутне фаворите и говоримо у хвалоспјевима, мислим да је то добро и да нам одговара јер смо познати као велике 'инаџије'. То нама иде у прилог јер можемо показати да није све тако како већина људи мисли. Да Белгија има добар тим и да су јаки то знамо, али да морају побиједити, то не знамо. По мом мишљењу, ова кампања која је направљена да против Белгије немамо шта тражити, то би нам требало ићи у прилог.“

Осим је у тренерској каријери имао велики број утакмица које су носиле префикс одлучујуће. Веома добро зна под каквим су играчи притиском и како се носити с њим.

„У овој ситуацији морамо сви помоћи играчима. Кад кажем сви ту мислим и на медије, психологе. Морамо знати на шта екипа реагује, да ли на инат, да ли на патриотизам. Како изазвати револт код играча да поново дођу у ситуацију да се доказују, да стисну зубе и да покажу да они нису такви као што се мисли. Све су то битне ствари о којима се мора водити рачуна пред овакву утакмицу“, истиче Осим.

Ивица Осим прати форму наших играча и како каже, добро је што већина њих, игра у својим клубовима.

„Добро је што нам већина играча игра у клубовима али мени је најважније да они дођу на припреме здрави и живи и ја бих рекао, да дођу 'нормални'. Кад то кажем, мислим да они требају да схвате докле смо дошли и да почну да размишљају на мало другачији начин. Треба да знају шта се од њих очекује. Треба да знају да од њих има бољих, али да нема толико бољих да унапријед морају изгубити. Сигуран сам да имамо шансу у сусрету а Белгијанци, нека размишљају о томе“, поручио је Осим.

Белгију дочекује БиХ на ”Грбавици”, стадиону за који су Ивица Осим и селектор Мехмед Баждаревић посебно емотивно везани.

„Ако буду наши играчи 'запели' на 'Грбавици' колико је Меша 'запињао' док је играо на том стадиону, онда се немамо шта секирати. Не би било лоше да им они, који их окружују, причају мало о томе, да знају како се тамо игра. Није лоше и да се репрезентација мало врати у Сарајево. Надам се да ми неће замјерити на овом што сам рекао, али није лоше некад мало нешто и промијенити. Никад не знаш гдје и кад можеш нешто добити. Можда баш у овој утакмици повратимо имиџ екипе која гризе на терену, а то смо изгубили, хтјели то неки признати или не. Хајде да ми ово одиграмо па ћемо онда видјети, бићемо паметнији“, закључио је Ивица Осим.

Утакмица деветог кола група ”Х” квалификација за Свјетско првенство ”Русија 2018” између БиХ и Белгије игра се 8. октобра од 18 сати.

За останак у игри за пласман у бараж БиХ мора побиједити, али и освојити три бода три дана касније на гостовању Естонији у Талину.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар