Словенци умало да "украду" Нуркића!

Игор Стојановић бивши директор репрезентативних селекција КС БиХ о покушају словенаца да Јусуф Нуркић заигра за њихову репрезентацију.

Кошарка 30.09.2017 | 14:30
Словенци умало да "украду" Нуркића!
Бивши директор кошаркашких селекција Босне и Херцеговине Игор Стојановић, рекао је како је Јусуф Нуркић веома лако могао да заигра за селекцију Словеније.

Својевремено док је Стојановић био у Кошаркашком савезу БиХ постојао је сукоб њега и звијезде Портланда.

"Тачно је да је Нуркић био жеља Словенаца. Уз комуникацију са његовим менаџером, били су врло близу да нам га украду. Нуркићев менаџер је био познат као неко ко је у Словенију из БиХ одвео доста играча манипулишићи са папирологијом из КС БиХ и клубовима. Доласком Харуна Махмутовића на мјесто генералног секретара, „бизнис“ Нуркићевог менаџера је обустављен", рекао је Стојановић за портал остатаксета.цом.

О сукобу са Нуркићем:

"Разлог сукоба са Нуркићем је његово напуштање припрема репрезентације у квалификацијама за Европско Првенство које се играло у Француској 2015. Он је тражио два дана одмора ради одласка у Загреб на неке медицинске прегледе. Након што се није вратио у камп репрезентације, и након што никоме није одговарао на телефонске позиве, ја сам написао саопштење у којем је јавност обавјештена да се Нуркић није вратио на припреме. Његов менаџер је рекао да је Јусуф повријеђен, а као тадашњи директор репрезентација, ја сам инсистирао да га прегледа докторски тим репрезентације. Све ми је било сумњиво око повреде јер је Нуркић само пар дана раније савршено одиграо У20 Европско Првенство без икаквих посљедица, након којег смо се пласирали у А дивизију. Он се није одазвао мојим позивима и наљутио се јер сам обавијестио јавност о његовим поступцима", каже Стојановић.

Након тога Нуркић је инсистирао да КС БиХ напусте Харун Махмутовић, Елмедин Конаковић и Игор Стојановић, или он неће више играти за репрезентацију.

"Ми смо отишли. Он се појавио у квалификацијама након којих се нисмо квалификовали на Европско Првенство. Да би ове године направио потпуно исти сценарио у којем је јавност преко фб профила обавијестио да неће играти за репрезентацију опет због повреде о којој нико у БиХ не зна ништа. Потпуно омаловажавање репрезентације и КС БиХ, као и свих навијача. Он има велики проблем са својим односом према репрезентацији и мислим да то мора промијенити под хитно. Још увијек ништа није направио за сениорску репрезентацију, а најбољи је играч којег БиХ има. У нашем односу се нема шта изгладити. Он је неко ко је већ два пута оставио репрезентацију на цједилу и док се то не промијени, нема разлога да комуницирамо. Његов однос самном је небитан. Очекујем да се извини свим БХ навијачима и коначно уради нешто по чему ћемо га памтити у сениорској репрезентацији", рекао је Стојановић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар