"Није се рачунало на Србију, а показали су 120%!"

Генерални секретар Кошаркашког савеза Словеније Радослав Нестеровић рекао је да га је неколико екипа на Евробаскету изненадило својим играма.

Кошарка 30.09.2017 | 13:30
"Није се рачунало на Србију, а показали су 120%!"
Нестеровић каже да је за успех Словеније највише заслужан Игор Кокошков, да га Богдан Богдановић подсећа на Предрага Даниловића, а осврнуо се и на евролигашку сцену.

Словенија је у финалу Евробаскета победила Србију са 93:85. Некадашњи центар Минесоте каже да је то била најтежа утакмица Словеније.

"Најгоре је играти против екипе као што је Србија. Упркос повредама и недостатку играча, код њих се пробудио инат и хтели су да се докажу целом свету. Није се рачунало на њих, а показали су 120%. То се мени свидело. Зато је финале била тако величанствено, сви су дали све од себе. Ја сам стварно уживао, лепо је било видети та надмудривања и надјачавања, нитко није хтео да попусти. Било је напето до самог краја и вратило је неке љубитеље кошарке назад уз ТВ екране", каже Нестеровић за портал Баскетбалл.хр

Он сматра да поређења Луке Дончића и Дражена Петровића због лакоће играња, немају смисла, а када је реч о Богдану Богдановићу који је одиграо одлично Европско првенство, Нестеровић сматра да је у добром клубу.

"Богдановић је у добром клубу. Он је по мени један од најбољих играча. Имао сам среће радити с једним таквим играчем – Даниловићем. Страшно ме подсећа на њега. Најтежи је тај прелаз. Богдан је руки и сви ће покушати да се докажу преко њега. Савет? Све што је постигао у Европи више не важи. Ово треба схватити као нови почетак", каже Нестеровић и додаје да је прелазак у НБА данас лакши него што је био некада.

"Најтеже је било свакако првима, Дивцу, Кукочу, Рађи, Петровићу... Они су се полако пробијали и мењали слику о европској кошарци. И у Азији се игра добра кошарка. Данас је преко 40 одсто страних играча у НБА лиги, што је доказ да нисмо више толико удаљени", каже Нестеровић.

Када је реч о Евролиги, бивши словеначки центар напомиње да су све евролигашке екипе неугодне. Фаворити су Реал, Фенербахче, ЦСКА, ту је и Олимпијакос, а допада му се избор на месту тренера у Црвеној звезди.

"Душана Алимпијевића не знам лично, али сам увек за то да се да шанса младим тренерима и играчима. Волим кад се млади, пуни жеље, ината и елана докажу. Спремни су да уче и напредују. У Звезди знају што раде, па сам сигуран да је и ово био добар потез. Више неће бити изненађење Евролиги, већ ће задржати оно што су радили у претходне 2-3 године", објашњава Нестеровић који на питање у који би се клуб вратио и играо кратко одговара "Партизан!".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар