Додик и Бакир се одлично слажу

Годину дана након што су локалну власт формирали СНСД и СДА, о резултатима њене владавине, на конференцији за новинаре у Фочи, говорио је потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић, заједно са одборницима ове странке у локалној скупштини. Истичу да се Фоча суочава с бројним инфраструктурним, комуналним и другим проблемима, али да актуелна власт није у стању нити један од њих да ријеши. Попуњена депонија смећа или стање путног правца Фоча – Шћепан Поље, дио су неиспуњених предизборних обећања.

Република Српска 27.09.2017 | 19:45
Додик и Бакир се одлично слажу

Фоча је данас град без наде и у безнађу је данас већем него икад", рекао је народни посланик и потпредсједник НДП Здравко Крсмановића анализирајући годину дана власти у овој општини, како каже, неприродне коалиције између СНСД и СДА.

"По свему што сам видио у Фочи, мислим да има нека тајна веза између Бакира Изетбеговића и Милорада Додика. Они један другом најбоље одговарају, један другом набацују лопте да би преварили народ у кампањи и кад остваре изборну побједу онда се стање потпуно мијења.

У Фочи сте имали референдумску атмосферу седам дана пред изборе, то је била малтене мржња по националној основи. Праве се једнонационални референдуми, то у Босни значи малтене сукоб, а послије избора формирају власт. Имате начелника општине и начелника финансија из СНСД-а, а из СДА имате предсједника Скупштине и начелника урбанизма. И све је стало", казао је Крсмановић.

Он је подсјетио да је коалиција на челу са СНСД купила два одборника НДП у Фочи.

"То је класична политичка проституција, куповина одборника на начин који није никад забиљежен у Херцеговини. По среди је била класична продаја мандата за лични интерес и то све на један начин који је беспредметан и који се преноси као онај на нивоу Републике Српске", рекао је Крсмановић.

Овај народни посланик тврди да ни једно предизборно обећање актуелне власти у Фочи, за коју вели да је умртвљена и незаинтересована, није испуњено.

"Било је планирано да се ради депонија смећа па и регионална са Гораждом, а од ње се одустало. Била је прича да се прави енергана на Броду, ангажована је чешка фирма и потписани уговори , па ни Чеха ни топлификације.

Онда дође предсједник Републике Српске Милорад Додик и каже да ће се направити обданиште, а сад за то нема ни пројекта ни локације.

Прије три године обећано да ће се пробити пут поред ријеке Таре. Сад се хвале да су га пробили, а кад се њим крене за тих 14 километара треба више од два сата вожње ако живу главу довучете до краја", истакао је Крсмановић.

Крсмановић је подсјетио да је предизборна максима садашњих странака на власти била - ако оде он Влада Републике Српске ће препородити Фочу.

"Па шта је то Влада РС урадила ? Обећала је пут Фоча - Шћепан поље да заврши, важну саобраћајницу са Црном Гором о томе је одржана и посебна сједница Скупштине општине а ништа није , осим ситних поправки, учињено", запитао се Крсмановић.

На конференцији за новинаре је још истакнуто да се буџет општине тренутно пуни са само 40 одсто, да се концесионе накнаде за природна добра редовно не плаћају а шума се драстично експлоатише пред изборе.

(БН)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Умрите дјикани

27.09.2017 17:54

Ова Фоца је једна обицна мртвара, ту нема зивота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

27.09.2017 20:14

Ма исто је и у БЛ..Брате. ко има има .њему није мртваца нигдје.

Name

ре.xxл

27.09.2017 22:44

Ма није исто. У Фоци је сивило, град одумире, ко год мозе бјези. Нема перспективе и наде, све је узалуд вјеруј.

Name

Фоцак

27.09.2017 17:57

Да цујемо и другу страну. Ја знам да је ово тацно, али и резимски папци треба да то потврде. Ако имају образа. А немају. А о коалицији СНСД и СДА не треба тросити ријеци. Пред изборе се договорно нападају на националној основи, а након избора праве криминално мафијаске коалиције. Није ни Крсмановицево "масло за рамазана, али је он "римски папа" за ове који су тренутно на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

27.09.2017 18:29

Никада није било горе у Фочи. Што се тражило то се добило.

Name

Ридји

27.09.2017 19:43

Ридјобради Бакир контролисе десавања у РС. Мало је са Додиком, па онда са овима из опозиције. Затим се они медјусобно због Бакира свадјају и називају једни друге издајницима. А ридјобради са стране дољева уље на ватру новим потезима, и тиме купи кајмак. У медјувремену РС пропада. Мудро мора се признати.

Name

ре

27.09.2017 19:53

Риђобради подржава Додика само у ЕрЕс-у, то се зна, на нивоу БиХ слабо, уствари никако. Бошњачки бирачи ће бити кључан фактор на наредним изборима, Додик се мора спријечити по сваку цијену да се устоличи он његов политички ганг на ниво БиХ, то се не смије дозволити.

Name

Фооочаааа

27.09.2017 20:24

Фоча је пропао град.Најбољи и најшколованији људи су отишли,одлазе цијеле породице.Градом који је мали и сви се знају владају они који су били најгори у школи-понављачи ђаци.Одборници који су изабрани су циркус ликови (неколико изузетака) које је изабрао народ-толико о народу(пензионери који су били једини извор финансија омладини до појаве идеје о праварама кладионичара преко интернета).Град је без фабрика и индустрије у којој је радило више од 10000 људи до рата и ти људи су сада пензионери.Запослени су само они који раде у државном и јавном сектору који на послу углавном ништа нераде јер нису компетентни зато што су купили дипломе у Широком Бријегу.Сан необразоване омладине са купљеном дипломом плате 15000 да се запосле за портира,затворског чувара,да раде 8,а буду пријављени на 4 сата без уплате доприноса као медицинске сестре и браћа(иако се у Њемачкој тражи тај кадар нису способни да науче њемачки језик).Градом политички владају метузалеми који никако да оду у пензију(Машић,Марић,Крсмановић) и стално се кандидују и што је трагично буду изабрани и није се десила смјена генерација тако да су млади и школовани људи отишли и напустили Фочу.

Name

ре фоцак

27.09.2017 21:47

Браво Фоцак! Слазем се 100%

Name

Гиле

27.09.2017 18:07

Побогу Крсмановицу, узео си себи за право да одредјујес ко из које странке треба да буде за коју функцију. Бозе дацувај!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

27.09.2017 18:48

Ти си крсмановицу пропо на свим фронтовима па си отиси цавицу који је исто пропо ко и ти

Name

Мило и Баке

27.09.2017 18:15

Два јарана стара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

27.09.2017 18:47

Дај власт у руке па макар и са дјаволом усао у пакт. Да ли се Баке и Дидили боје Бога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.09.2017 19:32

То је претпостављам врхунац твог махаласког интелекта,...типицни босњаце скромног знања,..

Name

Фочко

27.09.2017 19:26

Здравко је директни кривац засто му је странка све слабија у Фочи.Човјек који је мали Додик , потпуно исте ствари је радио и ради као Додик...запосљавао само своје људе, све послове радила његова приватна фирма, плоцице које су требале бити на Аква парку заврсиле на викендици поред Дрине......То је људи следеци папак, уствари он це бити папчина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ФОЦКО

27.09.2017 19:34

Гоција за нацелника Фоце

Name

Фочанка

27.09.2017 19:30

Ипак се потврди да су ово прави бакировци. Увијек били и остали. А шта ће нам госп. Стевандић? Има ли какво оправдање за ово удруживање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ндп

27.09.2017 20:15

Изет није излазио из Здравкове канцеларије!Здравкосамо млати празну сламу!Вјеруј ми!Цовјек само гледа Бојану да њој буде боље!

Name

Реуф

27.09.2017 19:46

А сто не говорис како си нас све продао,како због тебе смо сви добили отказ.Како ја идем у Цг да копам канале да би дао дјетету марку.Нека си ти запослио Бојаницу а нас си све издао.Срам те било Крсмановицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ндп Фоца

27.09.2017 19:52

Ја колико се сјецам ти си лицно предлагао да са сда идемо у коалицију.Изет ти није излазио из канцеларије.Питај Бога ста си му све издао о граду!Сто камере не окренусе па да виде само 8 људи у сали.Ти си крив сто су Сребро и Момо напустили странку.Гдје је јос 500 људи који се не јављају када их Ивана зове.Срам те било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

27.09.2017 22:00

Све му рекао. Све сто сте радили босњацима по Фоци, стизе на наплату. Опроста и заборава нема....

Name

Бојана

27.09.2017 20:10

Мој Здравко је најљепси и најбољи политицар у Босни и Херцеговини!Сви сте љубоморни на њега!Он је диван и сналазљив!Будуци пресједник владе испред нове социјалистицке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стоп додик

27.09.2017 21:45

Јос један доказ да Миле лазе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер

28.09.2017 07:42

Морасе се додо слагат са бакиром јер додо зиви у бакировој дрзави бх јер је бањалука у босни не у србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац 100%

28.09.2017 19:51

Здравко је добар цовјек, пустите супљу прицу, цовјек је с високим рејтингом, треба да се поносите сто га имате. Као Сарајлија муслиман цу да казем несто о Фоцацима, ми се константно спрдамо с Фоцацима, нас примитивизам, ти људи не да су само успјесни, вец дрзе цитаво Сарајево, најеминентније лицности Сарајева су они, најбогатији, на високим функцијама, високо образовани, успјесни, градз.фирме дрзе, вецина кранова и градилиста је власниство Фоцака, луксузни хотели, скупа возила, фирме, професори, доктори, велики респект према тим људима. То сто смо ми љубоморни и неслозни сами смо криви, ја који сам из старе сарајевске махале као и моји и све комсије , зивимо не бас слозно, ексери пред мојим вратима и сваста се баца, то ми моје сарајлије раде из махале који нису у стању фасаду да ураде на куци, Фоцак или неко са стране није сигурно, ал руку на срце ми сами себе домаци газимо, док Фоцаци слосни као прст и нокат, једни друге пазе, запосљавају, ниједан фоцак у Сарајеву није без посла, само ми Сарајлије, зато Фоцацима капа доле. Свака цаст. Познајем их пуно и имам високо мисљење, а вама србима у Фоци савјетујем да се окренете Сарајеву и својим Фоцацима који су мултимилионери и привуците их мало у свој завицај да коју марку улозе, имат цете корист велику. Људи попут Алије Будње који на Илидзи дрзи хотеле Терме од 200.000.000 км вриједности, Енеса Хајдаревица, Сахинпасице, Пилаве, Авдагице ОБИ центар и Лук Ваиллант и многе многе, једини цовјек који их мозе привуци а има велик углед код њих је Здравко Крсмановиц, видио сам га са супругом у Титовој улици, људи су трцали да га поздраве, то је велика ствар и ако имате мозга цијените га и молите да босњаке Фоце привуце Фоци да инвестирају , а то вам је једина санса, маните се национализма и цијените људе попут Крсмановица и јос неких Фоцака . Знам лицно Страју Крсмановица Здравкиног брата, велики господИн, Властимир Мијовиц....све су то фоцаци срби који су рат провели у Сарајеву, о њима све најбоље. Фоци су образ освјетлали, уцинили на помирењу народа, то је све лијепо, а ви то искористите савјетујем вам као цовјек. Фоца је лијеп град и има прелијепу природу И планине, национални парк, Дрину, двије ријеке се у једну спајају у граду, па искиристите то бозије давање, обновите стару царсију и сахат кулу, омогуците повратак комсијама и окрените се бољем зивоту и будуцности, отворите своја врата и бит це вам добро. Здравко мозе пуно да уцини са своје стране итекако, добродосао је свугдје због своје толеранције и умјерености, а уз то и списобан и цестит цовјек. Поздрав из Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wалтет .

28.09.2017 20:28

Ја које фаце мајко мила Баки и Баја ја којесмо ми овце сто им вјерујемо .

ОДГОВОРИТЕ