Ово се зове прављење тима на дуге стазе!

Реалов шести потпис у септембру - шампиони ће тек да освајају! Рафаел Варан у Мадриду до 2022. године.

Фудбал 29.09.2017 | 08:00
Ово се зове прављење тима на дуге стазе!
Како је то само отрцан израз. „Правимо тим на дуге стазе“, чује се често из уста руководилаца наших клубова. У Реалу - највећем свих времена - мало причају, али зато доста раде. А кад ураде онда то звечи.

Последњи велики посао шампион Европе закључио је данас. Челници клуба са стадиона „Сантјаго Бернабеу“ објавили су да је Рафаел Варан потписао нови уговор и да ће уместо до лета 2020, како је досадашњим било предвиђено, остати у главном граду Шпаније до јуна 2022. Таман да потврди како је пририодна замена за Пепеа, који је летос отишао у Бешикташ и да израсте у штопера каквог су стручњаци предвиђали још кад је 2001. стигао међу Лос Бланскосе као 18-годишњак.

То је већ шести потпис Реалових играча у последње две седмице, јер су се пре француског штопера на дуготрајну верност обавезали леви бек Марсело (2022), десни бек Дани Карвахал (2022), задњи везни Маркос Љоренте (2021), сјајни офанзивац Иско (2022)  и нападач Карим Бензема (2021).

Председник Флорентино Перез, иако многе нервира, очигледно зна како се прави моћан тим. Уосталом, овај је двоструки узастопни освајач Лиге шампиона, па је схвативши да у клубу има рођене победнике још лане започео операцију продужетка уговора са главним протагонистима успеха. Тако су Кристијано Роналдо и Лукас Васкез потписали уговоре до 2021, Герет Бејл, Тони Крос до 2021, Лука Модрић до 2020, Каземиро до 2021, а капитенСерхио Рамос до 2020.

Подсећамо да је голман Кејлор Навас после Мундијала у Бразилу ставио потпис на шестогодишњи уговор, што значи да је сигуран до 2020. године. 

Остало је још само да се званично потврди оно о чему се наглас прича последњих седмица. А то је наставак сарадње са Зинедином Зиданом. Француски стручњак је прошле седмице рекао да је то „готова ствар“, али се још чека објава клуба, па да Реал поносно може да констатује како стварно прави тим на дуге стазе. За најмање још три сезоне.

Е, тако се то ради.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар