Апелациони суд: Мишковић слободан

Мирослав Мишковић, Марко Мишковић и Мило Ђурашковић правоснажно ослобођени за злоупотребе са путарским предузећима!

Србија 27.09.2017 | 16:36
Апелациони суд: Мишковић слободан
Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио власника Делта холдигна Мирослава Мишковића од оптужби да је оштетио путарска предузећа, док је укинуо део првостепене пресуде којом је био осуђен на пет година затвора и осам милиона динара, због оптужби да је помогао сину Марку да утаји порез по одбитку од око три милиона евра.

Према одлуци суда Марко Мишковић, Мило Ђурашковић и остали окривљени правоснажно су ослобођени за злоупотребе са путарским предузећима, али ће им се поновити суђење по оптужабама за утају пореза, односно за оштећење фабрике мазива у Крушевцу.

Истим решењем, Апелациони суд је наложио да му се због битних повреда одредби кривичног поступка суђење за утају пореза понови пред Специјалним судом у Београду.

Укинутим делом пресуде Мишковић је 20. јуна 2016. био осуђен због кривичног дела утаја пореза извршена помагањем.

По налажењу Апелационог суда нема доказа да је Мишковић извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у вези са путарским предузећима.

У осуђујућем делу пресуде, који је укинут, по налажењу Апелационог суда, првостепена пресуда садржи битну повреду одредаба кривичног поступка "будући да су у образложењу пресуде изостали разлози о одлучним чињеницама, а они разлози који су дати су у знатној мери нејасни и противречни.

Суђење ће му се сада поновити само по делу оптужнице тужилаштва за организовани криминал која га терети за помагање сину Марку у утаји пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа.

Мишковићу је суђење због здравствених проблема у децембру 2015. године раздвојено од процеса против његовог сина и осталих оптужених.

Извор: Курир.рс/Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

БОБА

27.09.2017 15:00

БИТНО ЈЕ ДА СУ ИЗБОРИ ДОБИВЕНИ НА КОНТО ТОГА. ЈЕДНЕ ПРИЛИКЕ ЈЕ ТА ИСТА ОСОБА РЕКЛА ДА ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ ДА ТИ ЉУДИ БУДУ ОСЛОБОЂЕНИ ЈЕЛ ТАКВИ ЉУДИ НАМ ТРЕБАЈУ ЗА СРБИЈУ ОНИ ИМАЈУ ПАРЕ АКО МЕ ПАМЋЕЊЕ СЛУЖИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е бас

27.09.2017 16:28

Бас сам стријепио,ух добро је!Па кад је ревизор крив код нас Срба ја онда не видим ни једног другог који би могао евентуално бито крив?

Name

Правна дрзава

27.09.2017 15:10

Тресла се гора родио се мис

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

27.09.2017 16:37

Великим лоповима се скида капа а малим глава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е Мој Србине,

27.09.2017 19:18

Ниста се ниси науцио од старих, лопови поседују над попрецни коофицијент : требаба имати мозак и муда ,уколико нема лопова ?нема ни посла на крају крајева свако одговара за своје греске ; ати муда и ум , нема свако.

Name

ДИРЕКТ

27.09.2017 17:16

ВУЦИЦ СЕ ПРОМОВИСАО ХАПСЕЊЕМ МИСКОВИЦА И НА ТОМЕ ДОБИО ИЗБОРЕ ПОЛИТИКА ЈЕ ЦУДО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окрајак

27.09.2017 20:17

Они су то све заједно испланирали, то је био дио предизборне кампање.