Џајић: Келн је велики тест, али без оптерећења!

Почасни председник Црвене звезде Драган Џајић рекао је да је предстојећа утакмица са Келном у Лиги Европа велики тест за црвено-беле.

Фудбал 28.09.2017 | 17:00
Џајић: Келн је велики тест, али без оптерећења!
Џајић је истакао да нико не сме да се заварава због тренутног положаја два клуба у домаћим првенствима.

"Велики тест за овај тим. Звезда не треба да игра са неким оптерећењем, нема разлога. Без обзира на положај на табели, разлика између наше и немачке лиге је огромна, па са те стране нико не треба да се заварава. Једноставно, треба одиграти ту утакмицу па шта буде", рекао је Џајић новинарима у Београду.

Српски клуб је у првом колу Групе Х Лиге Европа играо нерешено 1:1 на свом стадиону са екипом БАТЕ Борисов, док је Келн са 3:1 поражен у Лондону од Арсенала.

Келн је лоше почео сезону у Бундеслиги, последњи је на табели са само бодом, који је освојио прошлог викенда против Хановера. С друге стране, Звезда је лидер Супер лиге Србије, везала је четири победе и има 28 бодова, пет више од Партизана.

"За сад све функционише како треба, Звезда игра коректно. Што је најважније, има простора да то буде још боље. Ја лично нисам очекивао... Дошло је доста нових играча који нису играли у својим тимова из разних разлога, нису имали ни велике припреме, а ипак су ушли у Лигу Европе. Наравно, увек треба бити на земљи, фудбал је такав да никад не знате шта можете да очекујете. Ово је Звезда, турбуленције нису исте у Звезди и неком другом клубу кад, не дај боже, крене нешто...", рекао је Џајић.

"Али, не треба о томе сада размишљати, треба се концентрисати на ову утакмицу и одиграти најбоље што може. Шта ће бити, видећемо", додао је почасни председник Звезде.

Црвена звезда и Келн су се једини пут састали у двомечу у сезони 1989/90. у трећем колу тадашњег Купа УЕФА, у ком је успешнији био немачки клуб, који је прошао даље укупним резултатом 3:2.

Келн је тада надокнадио пораз од 2:0 у Београду и у реваншу победом са 3:0 елиминисао екипу Драгослава Шекуларца.

"Звезда је у Београду играла феноменално. На реваншу у Келну смо имали много шанси, нисмо успели, али шта да се ради. Нећемо сад да се то сећамо", рекао је Џајић.

Звезда је до сада 29 пута играла против немачких клубова и има скор од 12 победа, четири ремија и 13 пораза.

Упитан о ривалству Звезде са немачким клубовима, Џајић је истакао: "Нисмо ми још ривали. Ја бих волео да кажем да смо ми ривали са немачким клубовима. То што је било је било тад, пише се нова историја. Јесте, добро, Звезда је играла... Ми смо ону најважнију утакмицу добили кад је требало, кад смо елиминисали Бајерн, то је било најважније".

"Сад је нови почетак, ово је почетак нечег бољег и ја бих волео да потраје", закључио је Џајић.

Утакмица између Келна и Звезде игра се у четвртак од 19 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар