Федерер: Све брже и брже прихватам поразе!

Роџер Федерер истакао је да све лакше прихвата поразе које доживи што је један од кључних фактора његовог препорода.

Тенис 29.09.2017 | 10:30
Федерер: Све брже и брже прихватам поразе!
Швајцарац у 36. години игра фантастично, а на Вимблдону је стигао до 19. Гренд слема у каријери.

"Све брже и брже прихватам поразе, иако и даље боле. Наставиш даље, знаш да си се добро спремао, да си дао све од себе. Уместо да трошиш негативну енергију на нешто што не можеш да промениш, прихватиш то, научиш лекцију и идеш даље. Морам тако да размишљам као отац четворо деце. Морам да брзо превладам такве ситуације како бих се изборио са притиском, популарношћу, путовањима и сличним", рекао је Федерер.

Федереров препород почео је након што је направио паузу током 2016, а сличним путем су ове године кренули његови ривали Новак Ђоковић и Енди Мари.

"Мислим да сви играчи морају направити некад паузу јер или "вуку" неку повреду дужи период или им не иде добро, неки су имали операције. Мислим да је ово само чудан тренутак који је погодио много играча истовремено. УС Опен није био исти, али је ипак био успешан турнир. Рафа (Надал) је био феноменалан, а а све четири полуфиналисткињесу биле Американке", сматра Швајцарац.

Он је сезону почео са три узастопне титуле, на Аустралијен опену, Индијан Велсу и Мајамију.

"Остајање тих великих турнира ми је омогућило да будем у првих осам већ после неколико месеци и не бринем о томе да ли сам 35, где бих био да сам рано елиминисан на АО, због бодова које сам бранио. То је све променило. Хвала Богу што се тако догодило", закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар