Нема више врцавости, љепоте и штоса!

Трчање за победама убиће драж кошарке! "Злато у Индијанаполису је највећи успех наше кошарке", каже Светислав Пешић.

Кошарка 30.09.2017 | 18:30
Нема више врцавости, љепоте и штоса!
Светислав Кари Пешић увек има занимљиве коментаре о свету кошарке. Ових дана био је у Београду због филма "250 степеника", а у разговору за Блиц причао је о актуелним темама - од прошлих успеха репрезентације до садашњих, преко Црвене звезде до генералног утиска о овој игри.

Који је највећи успех наше кошарке?

"Злато са Светског првенства 2002. године. Јесте, асполутно! Титула са Светског првенства у Љубљани 1970. године. Дакле, прва и последња златна медаља су наши највећи успеси", рекао је Пешић.

Да ли кошарци недостају играчи који играју кошарку лепу за око?

"Тако је, нема више те врцавости. Због великог притиска званог победа и само победа, лепота и штос по којима смо били препознатљиви лагано одлазе у пензију. Штета, то морање и трчање за победама сасвим ће на крају да убију драж игре. Таква су времена, нажалост".

Сребро на Евробаскету?

"Велики успех, то би требало свима да буде јасно. Саша је и поред знаних и незнаних проблема успео да наметне тимски дух као превагу и на крају је то дошло до изражаја".

Ситуација у Црвеној звезди?

"Резултати у Евролиги су били феноменални. У последње две године безброј великих утакмица је добијено. Наравно, сви би сада желели да се то настави, али биће тешко. За то је потребно време. Није ни Радоњић чим је дошао - побеђивао. Постоји тај континуитет који је растао још од мог доласка па до данас. Треба бити стрпљив. Овај претходни тим Звезде је најбољи. Ја се не сећам када је био бољи, заправо још од времена Моке и Дуција Симоновића".

Говорио је Пешић и о својој великој љубави.

"Не могу без кафе. Попијем бар четири у току дана", закључио је Пешић и додао да је запет као пушка, те да разматра понуде за даљи рад у кошарци.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар