Шефе, вади ме напоље! Не могу да играм од буке!

Једна од најбизарнијих измена у историји Лиге шампиона! Бучни навијачи Бешикташа "истерали" Вернера! Навијачи Бешикташа подигли су значај домаћег терена на виши ниво, због њихове буке један играч ривала није могао више да игра! Вернерове трауме и изговори, тренер љут: Сада знам на кога могу да рачунам у тешким тренуцима! "За неке је атмосфера у Истанбулу била превелики залогај”, каже Ралф Хасенхутл.

Фудбал 27.09.2017 | 16:45
Шефе, вади ме напоље! Не могу да играм од буке!
Свачега смо се нагледали на фудбалским теренима претходних година, али бизарнији захтев фудбалера за изменом нисмо видели до синоћног меча у Истанбулу. Тимо Вернер, по многима најбољи немачки нападач у овом тренутку, издржао је само 32 минута на терену.

Разлог - сметала му је бука навијача Бешикташа?!

Урлање и гласни звиждуци са трибина нешто су по чему су навијачи са Босфора препознатљиви, али та атмосфера никако не одговара немачком голгетеру. Нису му помогли не чепови за уши које је добио од физиотерапеута, бука навијача Бешикташа је била јача, па је Вернеруступио место Клостерману после само пола сата игре. 



Бешикташ је у уторак савладао немачки Лајпциг 2:0 у другом колу Лиге шампиона, а бука са трибина је буквално натерала Тима Вернера да тражи измену после само пола сата игре!

Нису му помогли чак ни "чепићи" у ушима да ублажи притисак који му је стварала бука са трибина.

"Наши навијачи бодре екипу, али фер. Вернеру је сметала та бука", рекао је тренер Бешикташа Сенол Гунеш.

Тренер Лајпцига Ралф Хасенхутл је имао мало другачије објашњење, али није демантовао да је Вернер изашао због буке.

"Били смо уплашени у првих 15 минута, ова атмосфера је ново за нас. Било је много бучно, за младу екипу то је нешто ново. Вернер ми је рекао да не може да дише, хтео је да се одмори, а није имао здравствених проблема", рекао је Хасенхутл.

Лајпциг је дебитант не само у ЛШ него у Европи, нема сумње да је гостовање у Истанбулу шокантно за тим који је пре само неколико година био нижелигаш, али тешко да се у историји догодило да један фудбалер не може да игра због буке са трибина.

Бешикташ је славио головима Рајана Бабела и Талиске у првом полувремену, са шест бодова је лидер Групе Г испред Порта (3), Монака (1) и Лајпцига (1).

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар