Политички простор је веома затрован

Бивши предсједник СДС-а Младен Босић тврди да је политички простор Републике Српске затрован и да под хитно треба деконтаминација.

Република Српска 27.09.2017 | 15:08
Политички простор је веома затрован
"Када је ријеч о стратегијама, да ли да се имена објелодане што раније или што касније, лично сматрам да треба рано ући у кампању. Разлог је то што је политички простор у РС веома затрован и треба деконтаминација, треба дужи период да се објашњава стварна ситуација због овакве пропаганде и медијских тровања јавног простора. Сматрам да би дужа кампања била у корист садашње опозиције", закључио је за СрпскаЦафе бивши предсједник СДС-а Младен Босић, који је према изворима портала, могући кандидат те странке за предсједника РС на сљедећим изборима.

Извори портала из врха највеће опозиционе партије у Српској тврде да се круг потенцијалних кандидата СДС-а за предсједничку кандидатуру испред Савеза за промјене све више шири.

Поред садашњег страначког шефа Вукоте Говедарице и градоначелника Бијељине Миће Мићића, који се у јавности већ дуго помињу као најозбиљнији кандидати опозиције за предсједничку фотељу у Палати Републике, извори портала СрпскаЦафе истичу да се у протеклих мјесец дана у врху СДС-а све чешће помиње и бивши партијски шеф Младен Босић као неко ко би, према њиховим ријечима, имао велике шансе за побједу у изборном дуелу с кандидатом владајуће коалиције.

Таква номинација се не одбија

"С обзиром на то да на општим изборима 2018. године Милорад Додик неће имати право да се поново кандидује за предсједника РС, кандидатура за ту функцију постала је изузетно примамљива великом броју људи из врха странке. Посебно је занимљиво то што се за предсједничку кандидатуру сада заинтересовао и Младен Босић, који је, иначе, цијелу деценију свог шефовања СДС-ом упадљиво избјегавао директни изборни двобој с лидером СНСД-а. Босић, као и бројни други страначки прваци, вјероватно су процијенили да сада, када им Додик више неће стајати на путу, имају више него солидне шансе за побједу над неким другим кандидатом владајуће коалиције", истичу наши саговорници.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне Скупштине БиХ Младен Босић у изјави за СрпскаЦафе истиче да се не планира сам номиновати, али да нико кога страначко руководство номинује ту номинацију не би смио одбити.

"Треба извршити добру процијену и испитивање ко би могао да функције предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ обавља најбоље али и да најлакше прође на изборима. Према томе, нико за кога се покаже да треба бити кандидат нема право да кандидатуру и одбије. Јер ово је тренутак који је практично одлучујући за политичку будућност Српске", истиче Босић.

Он истиче да се лично не мисли номиновати, али и да нико, за кога се покаже да има повећане шансе за побједу, не може да одбије у овом тренутку ту номинацију.

"Не смије је одбити ради интереса, и прије свега будућности, Републике Српске, али и странака које су у опозицији на нивоу РС. Када је ријеч о стратегијама, да ли да се имена објелодане што раније или што касније, лично сматрам да треба рано ући у кампању. Разлог је то што је политички простор у РС веома затрован и треба деконтаминација, треба дужи период да се објашњава стварна ситуација због овакве пропаганде и медијских тровања јавног простора. Сматрам да би дужа кампања била у корист садашње опозиције", закључио је за СрпскаЦафе Босић.

И Мектић на листи

Иначе, међу онима чије се име посљедњих мјесеци у СДС-у све чешће помиње у свјетлу могуће кандидатуре за предсједника РС налази се и актуелни министар безбједности БиХ Драган Мектић. Иако је недавно устврдио да нема сличних политичких амбиција, занимљиво је да Мектић не одбацује ни такву могућност.

"Члан сам СДС-а и највиших органа странке и наравно да ћемо у странци доносити одлуке које су у најбољем интересу СДС-а, али и водећи рачуна о интересима грађана. Видјећу. Ако странка буде процијењивала у одређеном моменту да на неком мјесту могу да допринесем више, нећу тврдоглаво бити против тога", поручује Мектић.

Лидер СДС-а Вукота Говедарица још раније је изјавио да он, као предсједник највеће опозиционе странке у РС, сматра да би требао да буде кандидат или за предсједника РС или за српског члана Предсједништва БиХ.

(СрпскаКафе)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Рики

27.09.2017 13:17

А КО ЦЕ то све финансират опет по ледјима народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Рики

27.09.2017 14:46

Него ко, народ је све и приредио. Народ је гласао и гласаце, нису марсовци. Све док се буду давали гласови(повјерење), странкама и политицарима који воде сељацку политику тако це да буде.

Name

Ббб

27.09.2017 13:19

Мало сутра. Радоичић је кец из рукава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг

27.09.2017 14:16

Радојичић сигурно неће бити предсједник...Он се изјаснио као Црногорац, а када једном будеш изабран под том националношћу (већ биран за посланика и Градоначелника), више не можеш бити биран под другом националношћу, тако да му џаба сад да се другачије изјашњава...А за предсједника РС се могу кандидовати само Срби, Хрвати и Бошњаци, остали не... Толико.

Name

@кркан

27.09.2017 17:00

Није истина за пресједника РС се не мозе кандидовати Хрват или Босњак.

Name

Херц

27.09.2017 13:23

Ја мислим да Мицо има највеце сансе, нисам сто 100% сигуран али мислим да има највеце сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадни Ми

27.09.2017 13:25

Са вама таквима. Додик, Павић, Ђокић, Иванић, Говедарица, Мићо Трећина, Босић, Мектић и сви остали који себе сматрате политичарима. Сви сте ви јад и биједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто

27.09.2017 13:52

Засто сврставас свих у исти кос? То не мозес, разликују се!

Name

Ре јадни ми

27.09.2017 13:53

Управу си нема разлике апсолутно су сви исти дај мени И само мени ко год да додје 20 година исти лопови И само у круг сисај бједу

Name

Крвопије

27.09.2017 14:57

Требају нам млади и нови људи ови садасњи нас зависе у црно сви су исти али први мед једнакима су Додик и Стевандиц

Name

ре.крвопије

27.09.2017 18:59

Нема висе младих, отисли на запад.

Name

Qwертy

27.09.2017 13:40

Нема од сдс-а висе ниста. И то одавно. Апелујем на гласаце те странке да не излазе дзабе на изборе. Проблем те странке је да немају лидера са харизмом. Један је предсједник Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

27.09.2017 14:38

Једини цовјек из опозиције којем би ја радо дао свој глас. Да је просли пут био кандидат просао би без проблема и данас не би били ту гдје јесмо. За то га кривим. Лицно он је миалио да неце проци и цинио је све да кандидат буде Тадиц, који није дорастао. За вријеме Босица напустио сам разоцаран СДС, али за њега би гласао јер му 100 посто вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

27.09.2017 14:58

Управо тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

27.09.2017 14:59

Какав мамлаз хе хе хе

ОДГОВОРИТЕ
Name

регег

27.09.2017 16:53

Власт се не предаје, власт се отима! Нико Баји није ниста поклонио па неце ни он народу ни опозицији. И он се борио на улици за себе јер другације не иде, и по амбасадама вуко за рукав на све стране, ризиковао ово или оно да додје до позиције да буде власт. Ако хоцете боље сутра борите се и мијењајте несто и на улици, неце за вас нико други. Од прице и типкања нема промјене. Он гледа себе, прави свој успјех, није досао на власт ради вас да вама несто прузи. За сво то вријеме народ (марву) од које зиви дрзи под лаганом контролом без побуне. Следеце изборе добија јос убједљивије, јер су његови гласаци зацементирани на будзету уз пензионере, а осталих сто нису за њега је све мање јер се исељавају. Само онда кад престану да се исплацују будзетске плате и пензије, па васе комсије и фамилија буду угрозени да презиве исто као и ви, и буду морали да стану на васу страну да несто мијењају, мозе доци до промјена. До тога неце доци док је кредита, а до тада све је само супља прица и лапрдање.

ОДГОВОРИТЕ