Крунићева у четвртфиналу Ташкента!

Александра Крунић пласирала се у четвртфинале турнира у Ташкенту пошто је у три сета савладала Јану Чепелову – 6:2, 1:6, 6:3.  Александру ни прекид није омео!

Тенис 27.09.2017 | 15:45
Крунићева у четвртфиналу Ташкента!
Крунићева наставила је са одличним партијама у другом делу сезоне и за 113 минута игре победила 113. играчицу света.

Српска тенисерка одлично је кренула меч и после неких 30-так минута игре водила са са 4:1 и два брејка предности.

До краја сета играчице су држале своје сервис гемове па је Крунићева са 6:2 дошла до предности од 1:0.

Међутим, у другом сету уследио је велик пад концентрације наше тенисерке која је освојила само један гем и тако дозволила Чепеловој да се врати у меч, 1:1.

Ово није омело 56. играчицу света у трећем сету јер је Крунићева стартовала са великих4:0. Успела је Словакиња да врати један брејк, али то је било све и српска тенисерка заслужено је прошла у четвртфинале – 6:2, 1:6, 6:3.

Крунићева ће у борби за полуфинале играти против Вере Звонареве.

После одличних игара у Гвангжуу, где је играла прво финале WТА турниру, Александра Крунић наставила је истим путем и у Ташкенту.

Она је изборила пласман у четвртфинале, пошто је победила 113. тенисерку света, Јану Чепелову из Словачке, у три сета - 6:2, 1:6, 6:3.

Српска тенисерка имала је пад у игри у другом сету, који је противница решила у своју корист са убедљивих 6:1, али је после тога и прекида меча који је ускледио због кише, успела поново да преузме контролу.

Крунић је у трећем сету играла силовито и повела је 5:0, а све што је Чепелова урадила је да мало продужи меч, будући да је спасила четири меч лопте.

Српска играчица, која је шести носилац у Ташкенту, за пролаз у полуфинале бориће се са Рускињом Вером Звонаровом, која је елиминисала Францускињу Полин Парментије (6:2, 6:2).

Крунић и Звонарова, 308. тенисерка света која је у главни жреб турнира у Ташкенту дошла кроз квалификације, никада се раније нису сусреле.

Турнир у Ташкенту игра се за наградни фонд од 226.750 долара.

Александра Крунић, која тренутно заузима 56. место на WТА листи, што јој је најбољи ренкинг у каријери, најавила је да ће после наступа у Ташкенту завршити сезону. Она је требало да игра и у Хонг Конгу и Пекингу, али је отказала те наступе, јер је физички веома исцрпљена, па је одлучила да оконча сезону месец дана раније и одмори се.

Турнир у Ташкенту игра се за наградни фонд од 226.750 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар