ЛШ: Бајерн мири "свеце", Челси на "Циркусу Максимусу"!

Париз, Мадрид, Торино и Лисабон биће у центру пажње у среду у другом колу Лиге шампиона.

Фудбал 27.09.2017 | 15:15
ЛШ: Бајерн мири "свеце", Челси на "Циркусу Максимусу"!
Дерби дана игра се на Парку принчева где Пари Сен Жермен дочекује минхенски Бајерн. У другом мечу Групе Б Андерлехт чека Селтик.

Некима ће можда занимљивији бити окршај Атлетика и Челсија на "дербију" новог стадиона "Јорганџија" у ЛШ, Ванди Метрополитано. У другом мечу Групе Ц Рома гостује у Азербејџану.

У групи Д на програму је дерби црно и црвено-белог тима. Олимпијакос наших Уроша Ђурђевића, Јагоша Вуковића и Саше Здјелара гостује великом Јувентусу у Торину. У другом мечу се игра дерби Пиринеја, Спортинг дочекује Барселону.

У групи А занимљиво би требало да буде у Москви где Немања Матић са Манчестер Јунајтедом гостује ЦСКА. У другом мечу групе Бенфика је у Базелу.

Дуел ПСЖ – Бајерн је један од првих окршаја тимова који су у ужој конкуренцији за титулу првака Европе. Парижани улагањем огромног новца желе да направе моментални успех и постану стабилни као што је деценијама Бајерн, а баш људима из Баварске се такве методе не свиђају.

Атмосфера унутар обе свлачионице је нарушена, главне звезде ПСЖ Нејмар и Единсон Кавани су у свађи око улоге вође, јавно незадовољство изражено је и на другој страни од Роберта Левандовског, Франка Риберија и Томаса Милера који су критиковали тренера Карла Анчелотија, а терен Парка принчева је право мерило где ће моћи да "причају".

Велико узбеђење очекује се и на новом стадиону у Мадриду "Ванда Метрополитано" на којем фудбалери Атлетика против Челсија премијерно наступају у Лиги шампиона. Нови циклус креће за изабранике Дијега Симеонеа у походу на крајњи циљ – титулу првака Европе, па ће свих 68.000 места дати подршку Атлетику да направи корак више у односу на поразе у финалима 2014. и 2016. године и то од љутог ривала Реала.

"Што више навијача се прилагоди и пружи буку, стадион ће бити још бољи. Када се они чују атмосфера је невероватна, на терену све делује као "Циркус Максимус", подгрева атмосферу тренер Симеоне пред дуел са лондонским тимом и то у тренутку када се управо нападач Челсија Дијего Коста враћа у Атлетико од зиме.

Колико Атлетику значи подршка навијача на свом терену говори и да је у последње 23 утакмице у Лиги шампиона остварио 18 победа, четири ремија и само један пораз, а чак 18 пута је мрежа тог тима остала нетакнута. Управо је Челси изборио један реми пре три године у полуфиналу, али је Атлетико прошао даље захваљујући тријумфу у реваншу 3:1.

Осим утакмице Карабаг – Рома која је на програму од 18 сати, остале се играју у стандарном термину од 20.45.

Група А:
Базел – Бенфика
ЦСКА Москва – Манчестер јунајтед
Табела: Манчестер јунајтед 3, ЦСКА 3, Бенфика 0, Базел 0

Група Б:
Пари Сен Жермен – Бајерн Минхен
Андерлехт – Селтик
Табела: Бајерн 3, ПСЖ 3, Селтик 0, Андерлехт 0

Група Ц:
Карабаг – Рома
Атлетико Мадрид – Челси
Табела: Челси 3, Рома 1, Атлетико 1, Карабаг 0

Група Д:
Јувентус – Олимпијакос
Спортинг – Барселона
Табела: Барселона 3, Спортинг 3, Олимпијакос 0, Јувентус 0

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар