У Српској нема власти већ режим

Вукота Говедарица, председник СДС, рекао је за "Новости" да је остварен циљ, а то је да у комуникацији са грађанима испричају праву истину шта се све дешава у Републици Српској у последње време и да им кажу да у РС већ дуго нема власти, већ режим који жели да се обрачуна са својим политичким неистомишљеницима.

Република Српска 27.09.2017 | 08:48
У Српској нема власти већ режим
- На све ово дошла је и веома лоша порука Милорада Додика, председника РС, који је нагласио, између осталог, да овде нисмо довели народ, већ своје симпатизере. Ова порука председника Додика значи да сви они који не гласају за Милорада Додика не представљају народ - каже Говедарица.

Он сматра да је овом поруком председник Српске показао "право лице" и да је, како каже, послао расистичку поруку, односно да није народ онај ко не гласа за њега.

- То је јад и чемер и доказ да је Додик председник само своје партије и да је обукао одело председника, а искључиво се понаша као вођа режима - истакао је Говедарица.

Он додаје и да је у плану одржавање Скупштине народа и по другим градовима у Српској и да опозиција ради на томе.

Говорећи о будућим седницама Народне скупштине, Говедарица каже да опозиција тражи политичку и законску одговорност људи који су довели до полицијске хунте у Народној скупштини РС.

- Ако је власт демократска, онда ће и одговорно реаговати на наше захтеве, а ако је на снази режим, онда ће се бранити по сваку цену - поручио је Говедарица.

С друге стране, председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је "скупштина народа", коју је организовао опозициони Савез за промене, обични предизборни скуп симпатизера странака који чине тај савез.

Додик је навео да на тај скуп јавност није реаговала онако како је опозиција рачунала, због чега су им пропали неки планови које су имали.

(Вечерње новости)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Фикрет

27.09.2017 07:06

У цјелој земљи је резим и резимска полиција.А народи су навикли на резим јел је тако одувјек и народ то нормално гледа.Мени није нормално гледат да полиција улази у скупстину а у федерацији зађе и поубија све цуке и нико ни рјеци о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

27.09.2017 17:59

Фикро ти си класицни босњацки дебилко. Сиромасног знања, а склон махаластини,...ретардињос

Name

турбоскара

27.09.2017 07:08

Па вукота руси резим ста цекас/Или је свију страх од баје лукаца и његових па цемо овако ко у турско доба.А и ко це кога јеб..т ако неце свој свога.Таки смо ми срби зато нас и сврби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.09.2017 13:09

Како мислис да руси, ако народ воли резим ето му га?! Вукота ради колико мозе и сто опозиција треба да ради, а народ упласен резимом се крије у мисију рупу. И ста оцекујете, пропаст ето ста?!

Name

Ре.турбоскара

27.09.2017 18:02

Ма хајде били кметови турски, кметови и сада, ствар генетике и навике...ста има везе дјикане..

Name

Паљевине

27.09.2017 22:32

Што се овај народ ложи на форе и фазоне политицара. Тзв. опозиција која која већ 3 године ужива власт на БиХ нивоу ушушкана и уљуљкана у своје фотељице и енормна примања, без икаквих резултата рада, само лаганица, одједном се тргнула као нешто ради, буни се и биће активни само годину дана пред изборе (а чланство им се разбјежало у међувремену), хвата се за сламку спаса неким побунама да бар ухвате што шта премо медија. Послије избора, поново иста прича, уљуљкавање и ухљебљавање до неких предизборних активности...

Name

Арса

27.09.2017 07:13

Опозиција треба да направи Владу у сенци. Такође да избегава окупљање народа на местима која припадају режиму, значи улице и тргови, а не Бански Двор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монархија

27.09.2017 07:28

У Српској је монархија,овде влада један цовијек.Као Несс цаффе,само стоње овај осамдесет уњедан,и предсједник,и оредсједник владе,и министар у свим министарствима,и директор у свим јавним предузецима...Једном ријецју алл ин оне,мултипрацтиц.Скрацено гдје има пара он је,ником ни вјерују и сви су потросна роба,Срби воле да их бију и је.у тако да су сви спојили оно сто им одговара,Милокрад новац и власт а Срби ону ствар у дупе.Милина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

27.09.2017 08:01

Поштована господо из опозиције, то што ви радите и како дјелујете не може донијети никакве промјене. Па сами сте рекли "Скупштина народа", и шта се десило причају вође политички странака, а народ ћути и слуша. Па шта је то већ класични предизборни скуп. Зашто нисте дали ријеч народу, да он каже своје мишљење. Паметном и превише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛX

27.09.2017 08:54

Подржавам,само нас мотка може спасити!!!

Name

бот

27.09.2017 09:16

Далеко си ти од паметног, боте.

Name

xxл

27.09.2017 11:31

Хајде кад сте ви тако паметни кажите шта то није тачно у овом коментару.

Name

Народ

27.09.2017 13:21

Народ цути, знаци добро му је. Па када му је добро засто кука, страјкује, нема лијекова, нису уплацеми доприноси, нису овјерене књизице, мале пензије, нема плата, падамо у дузницко ропство, а народ цути. Народ је резим и заслузио. Ста оцекује од опозиције? Резим је спреман на све и да убија, а народ би и даље цутао и кротиковао опозицију.

Name

РЕ XXЛ

27.09.2017 13:47

Вино точим, а вино не пијем каже Мирослав Илић. Главу имам, а њоме не мислим могло би се казати за тебе. Рецимо да је у банском двору било пар стотина људи. Углавном храбрих који знају да срби имају нешто свето. Знају и то да кад год нас је водило обиље "црвене боје" не прођошмо баш добро у новјој историји. Сад питам и тебе и себе и друге који ово читају шта би се десило да су сваком десетом прорадиле емоције и жуч које је све више у нашем народу. Ко би преузео одговорност за све што би постало "изговорена ријеч" Народни посланици мају имунитет. Ми обчнии народ га немамо. Видје ли како напаковаше 1500 км казне малом али храбром Станивуковићу ни за које бабе здравље, а момак је народни трибун. Шта би тек приписали емотивним говорницима, а било би их бар 30

Name

XXЛ

27.09.2017 15:17

Поштована господо из опозиције, то што ви радите и како дјелујете не може донијети никакве промјене. Па сами сте рекли "Скупштина народа", и шта се десило причају вође политички странака, а народ ћути и слуша. Па шта је то већ класични предизборни скуп. Зашто нисте дали ријеч народу, да он каже своје мишљење. Још једном или више пута морате прочитати да би сте схватили Паметном и превише.

Name

Освит

27.09.2017 09:40

Искрено кад политицари казу "ВЛАСТ" у мени се све преокрене јер власт подразумјева владање и поданиство а не управљање и руководење у складу са законима и на добробит дрзаве и градана.Ову младу гарнитуру политицара треба послати на политицке курсеве да науце прије свега принципе функционисања Дрзаве .модерне парламентарне демократије и да бар науце да је основа успјеха правна дрзава и максимално могуца деполитизација друства којим управљају паметни, образовани, способни, подузетни и да су то мјерила статуса у друству а не припадност одреденим партијама и поданиство. Функције се заслузују а не купују и зато образовани и струцни напустају овај простор а ови други праве "каријере".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

27.09.2017 10:05

Хоце те бољи зивот? Е па у овој творевин заборави! Овдје се то никад неце десит. Зато фатај се запада док и ако мозес. Процици зивот у цекању и оцекивању..Ако неце брег према мени идем ја према брегу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.09.2017 18:05

Тако је Мухамеде

Name

Дан залости...

27.09.2017 10:13

Колико је ово залосно ! Залосно јер сви Српски снови су пропали. А костало је и њих а и других јос висе. Тако то збива кад се наслијепо вјерује , снива а мало зна. Срби у БиХ су доведени у слијепи улицу а ста це са њих бити ко то зна? Оно сто им се нуди неце а оно сто зеле не мозе. Кад додјес у такви ситуацију онда природно је да неко други одлуцује о судбинама. А кад други одлуцују о теби онда вецином глава заболи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

27.09.2017 18:07

Исељавање (које је у току, масовно) и нестанак. То није нека виса математика за предвидјети.

Name

добро

27.09.2017 10:16

Само да престану да им странци дају те кредите, расте као гљиве послије кисе, док је год тако ниста од промјене. А ако остане тако он мозе да се задузује у недоглед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па драги моји

27.09.2017 12:04

Зар 400 до 500 људи да одлуцује за све нас ? Иако им амери помазу неце моци. Мањина малтретира вецину и пун ми је оног рестарта и оне оног спонзорусе сто се слика и свира у.неку ствар и мало мало закрци трг Крајине нек иде тати на плац и организује протесте пред својом куцом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

27.09.2017 13:15

Биједо једна сто бар не сутис,видис да нам власт све унисти,преполовицемо број становника,привреда и финансије у понору.Али тебе или твоје близе неко је запослио или вам набаце неста а злобни сте да погледате пропаст РС и нас градјана.Постиди се мало и поцни своју главу користити.

Name

сале словенац

27.09.2017 12:31

Јест вала резим и то од 92.г . Ја се сјецам да док сам био у ВРС да су ми родитеље избацили из стана тзв .Закон о рационализацији стамбеног простора. Избацивали из станова несрпско становниство.

ОДГОВОРИТЕ