ЛШ: Реал освојио Дортмунд, Сити сломио Шахтјор! И још...

Фудбалери Реал Мадрида савладали су Борусију Дортмунд 3:1, у дербију првог дана другог кола Лиге шампиона.  Дортмунд у проблему, а и Ливерпул каска! "Милионери" први пут поражени од Реала на свом стадиону. "Редсима" само бод у Москви. Сјајно вече Харија Кејна. . .  Пад жутог зида: Ноћ у којој је прорадило оружје ЦР7! Хари x3, Бен Једер x3! Ливерпул је очајан! Порто опет тукао Монако 3:0, велико славље Бешикташа, рутина Наполија, Сити дао "само" два.

Фудбал 26.09.2017 | 23:20
ЛШ: Реал освојио Дортмунд, Сити сломио Шахтјор! И још...
"Краљевски" клуб је са два гола Кристијана Роналда први пут славио на "Вестфалену", у седмом наступу пред "Жутим зидом".

У другом мечу групе Тотенхем је прегазио АПОЕЛ 3:0, уз хет-трик Харија Кејна у Никозији, па ова два тима имају по шест бодова у Групи Х уочи међусобног дуела.

У групи Е Севиља је лако надиграла Марибор 3:0, а и на овом мечу виђен је хет-трик, Висам Бен Једер је срушио словеначког шампиона на Рамон Санчес Писхуану, након феноменалних акција његових саиграча.

Андалужани су преузели прво месту у групи јер су у другом сусрету Спартак и Ливерпул ремизирали 1:1 у Москви. Тај меч је трајао 98 минута, а у надокнади врмена Стариџ и Салах су пропустили сјајне шансе за преокрет "редса". Марко Петковић је са клупе зарезерве посматрао реми домаћина.

У Групи Ф Манчестер Сити се осамосталио на врху другом победом. Много теже него што се очекивало "грађани" су "сломили" отмор Шахтјора. Преломни тренутак се догодио почетком другог полувремена када је Кевин де Брујне постигао сјајан гол са 20-ак метара.

У другом мечу групе Наполи је очекивано савладао Фејенорд са 3:1, уз по гол и асистенцију Дриса Мертенса, а Холанђани су на 2:0 пропустили пенал за повратак у игру средином другог полувремена. Одличан у одбрани Наполија био је Никола Максимовић.

У групи Г Порто је неочекивано славио у Монаку, и то са убедљивих 3:0. Винсент Абубакар је два пута матирао Бенаља, док је тачку у самој завршници ставио Лајун.

Лидер је Бешикташ који је у Истанбулу надиграо Лајпцих 2:0, погоцима Бабела и Талиске након сјајних центаршутеве саиграча са бочних позиција. Утакмица је кратко прекинута на пола сата пре краја јер су се угасили рефлекори. Цео меч за Бешикташ одиграо јеДушко Тошић.

Група Е: Ливерпулу бод у Москви, хет-трик Бен Једера

Ливерпул је доминирао на "Аткритје арени" од првог минута, низали су се шутеви ка голу Спартака, али је домаћин први повео – из првог шута. Фернандо је погодио мрежу "редса" сјајним шутем из слободног ударца са око 20 метара.

"Редси" одмах узвраћају, Мане је погодио, али је био у офсајду. Ипак, у 32. минуту Ливерпул заиста стиже до поравнања. Кутињо је одиграо фантастичан дупли пас са Манеом, преварили су заједно двојицу дефанзиваца Спартака, након чега Бразилаца рутински тресе мрежу.

Севиља крунише добрих 25 минута игре против Марибора вођством у 27. Кореа је направио велеслалом поред четири, пет играча и голмана словеначког шампиона, а онда несебично проиграо Висама Бен Једера којем је остало да лопту само убаци у небрањену мрежу.

Седам минута пре полувремена Бен Једер постиже и други гол и дуплира предност Севиље. Опет су му саиграчи урадили највећи део посла, а савршен завршни пас у казнени простор послао је Васкес.

Марибор није успевао да се врати у игру на Рамон Санчес Писхуану, где је меч решен у 83. минуту. Алекс Пихлер прави пенал, а Бен Једер са беле тачке стиже до хет-трика.

Група Е:

Спартак – Ливерпул 1:1 (1:1)
Фернандо 23 – Кутињо 30

Севиља – Марибор 3:0 (2:0)
Бен Једер 27, 38, 83п

Табела:
1. Севиља 2 1 1 0 5:2 4
2. Ливерпул 2 0 2 0 3:3 2
3. Спартак 2 0 2 0 2:2 2
4. Марибор 2 0 1 1 1:4 1

Група Ф: Де Брујне решио Сити мука

Сити се доста мучио пред својим навијачим овог уторка. Шахтјор је имао разлога за оптимизам на Етихаду после првих 45 минута.

Међутим, домаћин на отварању другог полувремена коначно пробија бедем Шахтјора. Марлос је погрешио испред свог казненог простора, препушта лопту "грађанима", она стиже у средину до Кевина де Брујнеа који постиже фантастичан гол са око 20 метара.

Двадесетак минута пре краја "грађани" добијају сјајну шансу да ставе тачку на меч. Ордетс обара играча Ситија у свом казненом простору, али Андриј Пјатов брани шут Серхија Агуера са 11 метара.

Ипак, домаћин успева да "овери" тријумф у самој завршници. Искористили су императив гостију да нападају, те после сјајне контре Бернардо Силва "сервира" на тањигу лопту Рахиму Стерлингу за коначних 2:0.

Наполи је повео већ у седмом минуту против Фејенорда, а први гол кола постигао је Лоренцо Инсиње. Украо је лопту на средини терена, брзо "повукао" напред, док су се гости распоређивали да му "затворе" простор за додавање на стратну до саиграча, он је лаганим ударцем у доњи леви угао савладао Џонса.

И други период игре почео је голом у Напуљу. Катастрофално је погрешио Дикс, Гулам га је спречио да испуца лопту, она одлази право у казнени простор у ноге Дрису Мертенсу који рутински тресе мрежу Фејенорда.

Тачно на средини другог полувремена Холанђани добијају прилику да се врате у игру. Добили су пенал, али Торнстра је промашио са беле тачке. Наполи је то сурово казнио свега два минута касније, Мертенс шаље лопту у празан простор, а Каљехон лагано дијагоналом по земљи повећава на 3:0.

Групе Ф:

М. Сити – Шахтјор 2:0 (0:0)
Де Брујне 48, Стерлинг 90

Наполи – Фејенорд 3:1 (1:0)
Инсиње 7, Мертенс 49, Каљехон 70 – Амрабат 90+3

Табела:
1. М. Сити 3 3 0 0 6:0 6
2. Шахтјор 2 1 0 1 2:3 3
3. Наполи 2 1 0 1 4:3 3
4. Фејенорд 2 0 0 2 1:7 0

Група Г: Велика лекција за Лајпциг, дебакл "Кнежева"

Лајпциг има још много да учи у Европи, а добру лекцију добио је у Истанбулу. Бешикаш је контролисао меч од старта и врло рано повео. Тосун је сјајно прошао по левој страни и иако му је један играч Лајпцига био "на леђима", видео је у средини усамљеног Рајана Бебела и на време га проиграо, а Холанђанин са око 14 метара погађа ближи угао.

Два минута пре полувремена црно-бели дуплирају предност. Талиска је узео лопту на средини терена, предао ју је на десну страну до Кварежме, Португалац шаље фантастичан центаршут десном спољном на петерац, до Талиске који се сјајно снашао поред Илсанкера и главом затресао мрежу.

После пола сата игре у Монаку, Порто стиже до вођства. "Кнежеви" су били конкретнији од отварања утакмице, али Винсент Абубакар први тресе мрежу на Филипу ИИ. После центаршута са леве стране Камерунац је прихватио лопту у петерцу, Бенаљо му брани први шут, лопта се одбија Абубакару и ноге али му брани и други, међутим, није успео и трећи.

Двадесет минута пре краја Порто дуплира предност. Португалци су одиграли сјајан контранапад у три потеза. Мерега је добио дубинску лопту у празан простор на десној страни, брзо ју је послао на другу стативу, до Абубакара који постиже други гол у Кнежевини.

Минут пре краја Мигел Лајон користи ново проигравање Мереге и ударцем под пречку ставља тачку на сјајно вече "Змајева" на Азурној обали.

Група Г:

Бешикташ – РБ Лајпциг 2:0 (2:0)
Бабел 11, Талиска 43

Монако – Порто 0:3 (0:1)
Абубакар 32, Абубакар 70, Лајун 89

Табела:
1. Бешикташ 2 2 0 0 5:1 6
2. Порто 2 1 0 1 4:3 3
3. Монако 2 0 1 1 1:4 1
4. РБ Лајпциг 2 0 1 1 1:3 1

Група Х: Легенда ЛШ покорила Вестфален

За разлику од ЛаЛиге, шампион Европе је у Дортмунду коначно личио на себе, мада је јасно да је испред Зинедина Зидана још доста посла док Реал не достигне очекивани ниво.

Реал је кренуо силно на Вестфалену. Невероватну шансу је у десетом минуту пропустио Карвахал. Утрчао је у казнени простор, отворио себи простор за шут са десетак метара, али је траљаво шутирао, а Бурки га је сјајно "прочитао". Грдили су га Кристијано Роналдо и Гарет Бејл који су били усамљени у средини.

Минут касније Реал је стигао до новог зицера после контранапада, Роналдо је добио лопту на левој страни, несебично је проиграо Бејла који је утрчавао у средину, али је лопта била непрецизна и пребрза да би је Велшанин дочекао.

Замало је Борусија казнила ове промашаје Реала. Филип је шутирао главом после центаршута са леве стране, Навас је одбранио, лопта је погодила у руке Рамоса испред гола, али судије се нису огласиле.

Коначно, у 18. минуту пада први гол. Карвахал је пребацио лопту са десне стране на леву, право у казнени простор, Бејл је побегао својим чуварима и сјајним волеј ударцем савладао Буркија.

У финишу полувремена мало је недостајало да Реал стигне до два гола предност. Опет је лоше реаговала одбрана Борусије, и то приликом корнера, заборавила је на Рамоса, који успева да шутира главом, али за мало поред гола.

У петом минуту наставка Мадриђани дуплирају предност. Бејл је добио лопту у празан простор на левој страни, после неколико брзих корака шаље центаршут по земљи у средину казненог, савршено за Роналда који као у игрици лопту закуцава у мрежу.

Међутим, Борусија се брзо враћа у игру. После дуге акције по левој страни, Филип убацује лопту на петерац, а Обамејанг само поставља лопту брзом реакцијом испред Рамоса и смањује на 2:1.

Борусија је тражила изједначење, контролисала ритам, док је Реал чекао контранапад и дочекао га 11 минута пре краја. Модрић је послао правовремен пас у празан простор за Роналда, који је утрчао у казнени са десне стране и снажним ударцем лопту закуцао у мрежу домаћина.

Тотенхем је рутински славио у Никозији, где је домаћи АПОЕЛ парирао само до 40. минута. Пет минута пре полувремена"певци" стижу до вођства.

Лоше је реаговала одбрана АПОЕЛ, Алдервирелд је послао фантастичан пас по земљи са средине терена пред казнени простор, лопта је прошла поред домаћих играча, прихватио ју је Хари Кејн који рутински решава ситуацију исрпед гола Кипрана.

АПОЕЛ пропушта сјајну шансу за изједначење у 56. минуту, Лорис је парадом зауставио ударац у рашље, да би пет минута касније уследила казна, опет је погодио Кејн, са ивице казненог после проигравања Сисока.

Само пет минута касније Кејн је стигао до хет-трик у Никозији. Овај пут мрежу је затресао снажним ударцем главом после сјајног скока. Лопту је послао поред леве стативе након центаршута Трипијеа.

Група Х:

Борусија – Реал Мадрид 1:3 (0:1)
Обамејанг 54 – Бејл 18, Роналдо 50, 79

АПОЕЛ – Тотенхем 0:3 (0:1)
Кејн 39, 62, 67

Табела:
1. Тотенхем 2 2 0 0 6:1 6
2. Реал Мадрид 2 2 0 0 6:1 6
3. Борусија 2 0 0 2 2:6 0
4. АПОЕЛ 2 0 0 2 0:6 0

среда

ГРУПА А

Базел - Бенфика (20.45, ТВ Арена Спорт 5)
ЦСКА Москва - Манчестер јунајтед (20.45, ТВ Арена Спорт 1)

Табела: Јунајтед 3, ЦСКА 3, Бенфика 0, Базел 0.

ГРУПА Б

ПСЖ - Бајерн Минхен (20.45)
Андерлехт - Селтик (20.45)

Табела: ПСЖ 3, Бајерн 3, Андерлехт 0, Селтик 0.

ГРУПА Ц

Карабаг - Рома (18.00, ТВ Арена Спорт 1)
Атлетико Мадрид - Челси (20.45, ТВ Арена Спорт 3)

Табела: Челси 3, Атлетико Мадрид 1, Рома 1, Карабаг 0.

ГРУПА Д

Спортинг Лисабон - Барселона (20.45, ТВ Арена Спорт 4)
Јувентус - Олимпијакос (20.45, ТВ Арена Спорт 2 - мултипренос)

Табела: Барселона 3, Спортинг 3, Олимпијакос 0, Јувентус 0.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар