Ђоковић: Немам намјеру да престанем да играм!

Новак Ђоковић опоравља се од повреде лакта и шестомесечну паузу користи на најбољи могући начин како би се припремио за наредну сезону.  Ђоковић: Још 10 година. . .  Најбољи тенисер Србије вредно тренира за повратак на терен и поручује да ћемо га још дуго гледати.

Тенис 28.09.2017 | 21:45
Ђоковић: Немам намјеру да престанем да играм!
Српски тенисер говорио је за "Спорт клуб" за који је рекао да ће ових шест месеци искористити да постави темеље за своју игру, тело и живот за наредних десет година.

Ђоковић је додао да нема намеру да престане да се бави тенисом, нити му је на видику.

"Драго ми је што имам ових шест месеци да могу на неки начин да организујем свој живот, да поставим темеље и за своју игру и за своје тело и за свој живот у наредних не знам колико година. Ја волим да кажем десет година, па видећемо колико ће све то трајати у професионалном тенису. Ја стварно немам намеру, нити ми је на видику крај", рекао је Ђоковић за Спорт клуб.

Тренутно шести играч света казао је да по први пут у каријери може постепено да диже форму.

"Први пут у животу да имам пет месеци када могу постепено да подижем ниво и кондиције и игре и да се психички спремим да када уђем у нову сезону надам се будем на свом врхунцу", казао је Новак Ђоковић.

Новак Ђоковић је ван тениса од јула месеца, због повреде лакта, али свакодневно ради напорно. Циљ је да повратак на терен дочека максимално спреман.

"Трудим да будем у форми, тенис нажалост не играм због лакта који и даље повређен. Радим много кондиције, радим сваки дан, трудим се да будем у форми. Већ је прошло два месеца како сам без рекета, тако да ми је овај период добро дошао. Недостаје ми такмичење, али не до те мере да не знам шта ћу друго да радим. Имам много лепих ствари које ми се тренутно дешавају", рекао је Ђоковић у интервјуу за "Спортклуб".

Одлука о повлачењу до краја сезоне, која је донета непосредно после Вимблдона, многе је изненадила, али и покренула спекулације о томе да би најбољи тенисер Србије могао да заврши каријеру.

"Драго ми је што имам шест месеци да могу на неки начин да организујем свој живот, да поставим темеље за своју игру, своје тело и свој живот у наредних не знам колико година. Волим да кажем десет, а видећемо колико ће све то трајати".

Он је истакао да жели још да игра и да се доказује себи и другима, да помера границе и да се усавршава.

"Колико год да сам до сада постигао у тенису, верујем да има још много тога што могу да постигнем и усавршим. Видим елементе игре у којима имам много простора за напредак. Можда други то не виде, али ја видим, а драго ми је да и мој тим то види. Први пут у животу да имам пет месеци када могу постепено да подижем ниво и кондиције и игре и да се психички спремим да када уђем у нову сезону надам се будем на свом врхунцу", навео је Ђоковић.

"Дешава ми се много лепих ствари сада, а најлепша је што смо Јелена и ја пре две недеље други пут постали родитељи, тако да сам највише окупиран породицом. Имамо изузетну срећу, и Стефан и Тара су фантастични. Обоје се на кратко буде само за млеко. Сада када је Тара мала, ја сам у ствари највећа подршка Јелени која је највише окупирана тим обавезама. Другачије је. Стефан има скоро три године, па сада морамо да балансирамо, сви људи који су родитељи барем двоје деце знају"

Ђоковић ће наредну годину стартовати на Аустралијан опену, пошто је одлучио да прескочи уводне турнире.

Отворено првенство Аустралије на програму је од 15. до 28. јануара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар