Обрадовић: Испред Партизана је велики и крвав рад!

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је да је испред младог тима Партизана "крвав рад" и позвао навијаче да буду стрпљиви.

Кошарка 27.09.2017 | 09:15
Обрадовић: Испред Партизана је велики и крвав рад!
"Хвала Партизану на гостопримству и пажњи, навијачима на дочеку, поново. Изузетно ми драго што су наградили (Мирослава) Николића и (Марка) Гудурића за оно што су урадили на Европском првенству. Хвала Партизану што се још једном сетио и уручио ми ове дивне поклоне", рекао је Обрадовић новинарима у Београду.

Кошаркаши Партизана изгубили су у Београду од шампиона Европе, турског Фенербахчеа са 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 14:23) у пријатељској утакмици.

"Било задовољство да играмо против нове екипе Партизана, против младих играча који имају карактер. Испред њих је велики, крвав рад. Надам се да ће навијачи препознати ситуацију и долазити да подрже овај млади тим", рекао је Обрадовић.

Фенербахче ће у среду играти још једну пријатељску утакмицу у Србији, против Борца у Чачку.

"Иницијална идеја била је да после Задра дођемо овде. Јавили су се људи из Чачка, нисам могао да их одбијем, онда се јавио и Зоран Јанковић из Љубљане. Имали смо практично мини турнеју. Чињеница да идем у родни град је веома важна за мене, видећу драге људе. Хвала Борцу на позиву. На нама је увек да пробамо да испунимо жеље оних који су нам у срцу и који су нам пријатељи", рекао је Обрадовић.

Он је навео да ситуација са повредом српског кошаркаша из Фенербахчеа Николе Калинића "није добра".

"Калинић и Боби Диксон су и даље повредјени. Мирују, требало би за пар дана да крену са лаганим вежбама. Нема разлога да журимо, нећемо да их оптерећујемо док лекарска комисија не да зелено светло", рекао је Обрадовић.

Најтрофејнији европски тренер је о "рату" измедју Фиба и Евролиге рекао да ће се све знати у новембру.

"Знамо став свих осим играча, они одлучују. Увек је највећа част играти за репрезентацију, кад постоје нормални услови. Кад играч потпише уговор стоји да има обавезу да присуствује утакмицама и тренинзима. Кад сам то рекао, рекао сам све", рекао је Обрадовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар