ЛЕ: Вријеме је да поново ријеши европско гостовање!

Боаћи 30. гол у 2017. години тражи у Келну! Утакмица на Рајн Енерги стадиону представљаће идеалан тренутак за нападача из Гане да настави голгетерски низ на евросцени.

Фудбал 28.09.2017 | 13:00
ЛЕ: Вријеме је да поново ријеши европско гостовање!
Ричмонд Боаћи иза себе већ има фанстастичну 2017. годину у којој је постигао невероватних 29 голова, али се чини да му баш сада недостаје погодак којим би комплетирао готово нестваран период иза себе. Тога је вероватно свестан и сам репрезентативац Гане, који је недавно у Чачку прекинуо краћи голгетерски пост у црвено-белом дресу, а силно је био мотивисан да постигне погодак и против Војводине, међутим, није му се дало. Мотивације му неће недостајати ни у четвртак у Келну, када би поново могао да израсте у хероја Звездине публике.

Голгетерска експлозија нападача црвено-белих у овој календарској години започела је 21. јануара у последњој утакмици за Латину против Вероне, а онда је кренуо рафал и у црвено-белом дресу: два гола против Бачке, два против Чукаричког, па Младост, Борац, Партизан... На крају чак 16 голова на 20 мечева за српског вицешампиона у прошлој полусезони.

На Боаћијевим крилима Звезда је крочила европски пут у овој сезони, решио је оба меча са Флоријаном, био најзаслужнији за реми у Павлодару и победе над Спартом, а онда је уследио предах и три утакмице без гола на међународној сцени, две против Краснодара и једна на отварању Лиге Европе против БАТЕ Борисова.

И поред тога што се није уписивао у стрелце, нападач из Гане је због својих кретњи, отварања простора и утицаја на противничку одбрану, био од великог значаја за игру екипеВладана Милојевића и у овим утакмицама, али су му као и сваком нападачу голови основни покретач и нешто што му доноси преко потребно самопоуздање.

Уколико мисли да се умеша у борбу за пласман у наредну фазу такмичења у Лиги Европе Црвена звезда мора да иде на победу у мечевима као што је баш овај против Келна на Рајн Енерги стадиону, али се на недавној утакмици са БАТЕ Борисовим показало колико је неопходно да се користе указане шансе у европским мечевима. Боаћи је своје против Флоријане, Иртиша и Спарте вешто користио, али је сада дошао тренутак да се то догоди и у утакмици групне фазе Лиге Европе.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар