Који су услови за добијање помоћи?

Вијест да ће град Требиње стимулисати младе брачне парове и до 10 хиљада марака, одјекнула је регионом. Међутим, током само два дана ова вијест је добила другачија тумачења.

Република Српска 26.09.2017 | 20:38
Који су услови за добијање помоћи?
Градоначелник Требиња Лука Петровић, гостујући на Јавном РТВ сервису Републике Српске, најавио је стимулације за брачне парове у центру источне Херцеговине, што је добило позитиван одјек не само у Требињу већ шире.

Поједини медији су између осталог пренијели да је стимулација намијењена за све младе брачне парове у износу и до 10 хиљада марака.

“Ми смо замислили да програм за неожењене и неудате стимулишемо новцима у 18 рата и ако су обоје незапослени, примања би била до 650  марака. Ако је једно незапослено, примања би била до 450 марака. На тај начин промовишемо да се неко ожени или уда, а тиме очекујемо и већи број дјеце. Будућност нам је много боља развојем популације. Наравно, стимулацијом ћемо имати навалу људи да дођу у Требиње, а то је наш циљ, да становништво повећамо са 30 на 50 хиљада”, изјавио је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Међутим, тек дан касније Петровић је објаснио да су услови да једно од лица које ступа у брак има 38 година и више, да једно од њих живи на територији града Требиња, гдје би требало и да се вјенчају, те да ту живе 18 мјесеци.

“Ево сада смо увели програм за неожењене и неудате, односно за особе које имају више од 38 година.”

У сваком случају свака стимулација је за похвалу, али оно што је у овој причи контрадикторно је што ова мјера Градске управе практично не рјешава горуће проблеме Требиња попут одласка младих људи, као и незапосленост.

Тако се поставља питање шта ће да буде након 18 мјесеци и на који начин задржати све оне које градоначелник очекује да ће доћи у Требиње само због ове стимулације?



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ср

26.09.2017 18:54

предизборна прица. залосно. дјеца одосе,а они се зај..авају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

26.09.2017 18:58

Хахахахахахахахахахахахахахахххахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХИМЗО ЛЕПИНА

26.09.2017 19:07

ЈООЈ ЕТО МЕНЕ ОДМА ПРАВИМ 6 еро ДЗЕЦЕ. КАКА САНСА ЈОС ОЦИ ДА ИСПАНУ. ЈЕЛЕ ЈАРАНЕ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.09.2017 19:40

Само рокај имају Срби пара нек плацају....

Name

Милица

26.09.2017 19:27

Само планира и препознаје проблеме! Он је умислио да је Спасилац Требиња! Људи су одувијек у брак ступали из љубави а не ради пара. Ако испуни ово обецање од сваког пара це узети дио за себе, јер Лука не ради ниста без властите користи. Он је умисљен и јако, јако злобан и осветољубив цовјек. Не вјерујем у његове добре намјере. Година је просла од избора а ниста се не ради, нема инвеститора, нема ниста за поменути. Зато и ове прице да би се народу замазале оци. На добитку је он са својим кумовима, пријатељима и пробрани локални тајкуни. Нико не смије да проговори ни да му се супродстави јер има неограницену моц што он обилато користи. Ко год му се супродстави побрине се да га по сваку цијену уклони. И не интересује га како и даа ли је по закону. Један узасан диктатор и демагог који уопсте нема емпатију за људе, лазов и манипулант. Све је у сврху његове лицне промоције. Бас ме интересује ста це да направи у ове три преостале године мандата. Вољела бих да сам погријесила у процјени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

26.09.2017 21:02

Лука то ради по концепту, тресла се гора родио се мис. И најава повецања пензије је била добра, али од 3%, срамота. То је замајавање народа. Него, бјезите сто даље, то боље, ако будете цекали Лукине паре, нецете доцекати

ОДГОВОРИТЕ