ЛШ - најава: "Парк принчева" и "Ванда" спремају спектакл!

У среду се играју два дербија 2. кола Лиге шампиона. Бајерн гостује на "Парку Принчева", док на "Ванда Метрополитано" долази Челси.

Фудбал 26.09.2017 | 23:45
ЛШ - најава: "Парк принчева" и "Ванда" спремају спектакл!
Шта нас чека у среду у Лиги шампиона?

Уживанција за све љубитеље фудбала, чак и за оне најзахтевније. То је дан када ће снаге одмерити Пари сен Жермен и Бајерн, односно Атлетико Мадрид и Члеси.

Наравно, то није све.

Судар титана и главних фаворита за "ушати" трофеј је уједно и дуел две различите филозофије клуба, Парижани улагањем огромног новца желе да направе моментални успех и постану стабилни, као што је деценијама Бајерн, а баш људима из Баварске се такве методе не свиђају.

Атмосфера унутар обе свлачионице је нарушена, главне звезде ПСЖ-а Нејмар и Единсон Кавани су у свађи око улоге вође, јавно незадовољство изражено је и на другој страни од Роберта Левандовског, Франка Риберија и Томаса Милера, који су критиковали тренера Карла Анћелотија.

Терен Парка принчева је сутра право мерило где ће моћи да "причају".

Велико узбеђење очекује се и на новом стадиону у Мадриду "Ванда Метрополитано" на којем фудбалери Атлетика против Челсија премијерно наступају у Лиги шампиона.

Нови циклус креће за изабранике Дијега Симеонеа у походу на крајњи циљ - титулу првака Европе, па ће свих 68.000 места дати подршку Атлетику да направи корак више у односу на поразе у финалима 2014. и 2016. године и то од љутог ривала Реала.

"Што више навијача се прилагоди и пружи буку, стадион ће бити још бољи. Када се они чују атмосфера је невероватна, на терену све делује као 'Циркус Максимус'", подгрева атмосферу тренер Симеоне пред дуел са лондонским тимом и то у тренутку када се управо нападач Челсија Дијего Коста враћа у Атлетико од зиме.

Колико Атлетику значи подршка навијача на свом терену говори и да је у последње 23 утакмице у Лиги шампиона остварио 18 победа, четири ремија и само један пораз, а чак 18 пута је мрежа тог тима остала нетакнута.

Управо је Челси изборио један реми пре три године у полуфиналу, али је Атлетико прошао захваљујући тријумфу у реваншу 3:1.

Од осталих сутрашњих сусрета, Барселона гостује у Лисабону екипи Спортинга, Манчестер Јунајтед у Москви против ЦСКА, а Јувентус дочекује Олимпијакос.

Група А:

Базел - Бенфика 20.45
ЦСКА Москва - Манчестер Јунајтед 20.45

Табела: Манчестер Јунајтед 3, ЦСКА 3, Бенфика 0, Базел 0.

Група Б:

Пари Сен Жермен - Бајерн 20.45
Андерлехт - Селтик 20.45

Табела: Бајерн 3, ПСЖ 3, Селтик 0, Андерлехт 0.

Група Ц:

Карабаг - Рома 18.00
Атлетико - Челси 20.45

Табела: Челси 3, Рома 1, Атлетико 1, Карабаг 0.

Група Д:

Јувентус - Олимпијакос 20.45
Спортинг - Барсеона 20.45

Табела: Барселона 3, Спортинг 3, Олимпијакос 0, Јувентус 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар