ЕП - Одбојкашице: Немамо право на грешку!

Одбојкашица Србије Тијана Малешевић рекла је да у елиминационој фази Европског првенства њена екипа нема права на грешку.

Остали спортови 26.09.2017 | 20:15
ЕП - Одбојкашице: Немамо право на грешку!
Одбојкашице Србије играју у четвртак од 18.30 у Бакуу у четвртфиналу Европског првенства против Белорусије.

Српске одбојкашице су освајањем првог места у Д групи оствариле директан пласман у четвртфинале шампионата Европе и налазе се на корак од четвртог узастопног учешћа у завршним борбама за медаље.

Пре шест година у Београду, на грудима Српкиња засијало је злато, у Берлину 2013. биле су четврте, а 2015. у Ротердаму заузеле су треће место и освојиле нову медаљу.

Изабранице Зорана Терзића, актуелне олимпијске вицешампионке, у четвртак ће се у мечу за полуфинале састати са Белорусијом (друга у групи Б, скор 2-1).

"Успешно смо завршиле први део такмичења, резултатски добро, а првенствено сам задовољна играчки, јер смо из утакмице у утакмицу играле све боље. Против Белгије су све играчице добиле шансу и заиста смо је искористиле како треба. Направиле смо лепу увертиру пред оно најважније што нас чека", рекла је Малешевићева.

Малешевић је навела да је њена екипа имала довољно времена да се припреми, пошто је имала проблема са повредама, али и да ће без обзира на паузу од три дана без утакмице, спремно дочекати четвртфинални меч.

"Играћемо против Белорусије. Белоруски тим не познајемо. Без обзира на све сигурна сам да ћемо спремне дочекати меч, немамо више право на кикс, иде елиминациона фаза и верујем да ћемо из утакмице у утакмицу играти све боље", рекла је српска одбојкашица.

Српска одбојкашица Јована Стевановић рекла је да њену екипу очекује најважнији део турнира.

"Играле смо добро против искусних екипа, нисмо очекивале да ћемо са 3:0 победити Холандију. Све је прошло како треба, сада долази најбитнији део у коме се не прашта ниједан пораз. Концентрисане смо на сваку утакмицу, не знамо ко ће нам бити противник, али бићемо спремне. Стрпљиво чекамо, тренирамо", навела је Стевановићева.

Четвртфинална утакмица на програму је у четвртак у 18.30 по нашем времену, а у случају победе, Терзићева екипа играће са Русијом или бољим из дуела Турска - Пољска.

У другом делу "костура" састаће се Италија - Холандија или Хрватска и Азербејџан - Бугарска или Немачка.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар