Званично – Агаси са Новаком и у 2018. години

Андре Агаси биће главни тренер Новака Ђоковића и у наредној сезони, званично је потврдио ПР тим нашег тенисера.

Тенис 26.09.2017 | 21:15
Званично – Агаси са Новаком и у 2018. години
Тако је само озваничено оно што је Ђоковић најавио пре неколико месеци када је саопштио да је завршио са наступима у 2017.

Легендарни Американац водиће тим у ком ће се још налазити Аргентинац Улисес, у улози физиотерапеута, као и Италијан Марко Пањини, нови кондициони тренер.

Остало је још само да се реши питање другог тениског тренера, чиме ће бити комплетирана Новакова пратећа екипа за 2018. годину.

Ђоковић и Агаси успоставили су сарадњу пред овогодишњи Ролан Гарос, неколико недеља након што је некадашњи светски "број један" отпустио цео стручни штаб, на челу са Маријаном Вајдом, који га је годинама пратио широм планете.

Агаси због раније уговорених обавеза није остао у Паризу до краја Новаковог учешћа, затим га није било у Истборну, где је Србин освојио другу титулу у 2017, после оне у Дохи у јануару, да би му се поново прикључио на Вимблдону.

Новак је тада предао Томашу Бердиху четвртфинални меч и испоставило се да је то било све од њега у овој сезони, пошто је крајем јула саопштио да се привремено повлачи са терена како би оспособио лакат за напоре од јануара 2018. и уз то се психички поново "напунио".

Ђоковић је протеклих дана боравио у Београду, где је са члановима свог тима спровео део кондиционих припрема, како би што спремнији дочекао период када ће моћи да крене и са тениским тренинзима. У његовом тиму су и аргентински физиотерапеут Улисес Бадио и фитнес тренер Марко Паники из Италије.

Опоравак лакта још траје, а процена је да ће се такмичењу вратити на Аустралијан опену или неком од мањих турнира који претходе првом гренд слему у сезони.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар