Келн у страху – стиже 5.000 ''Делија''!

Немачка јавност и Келн страхују од могућих испада у том граду од навијача Црвене звезде уочи меча два тима у Лиги Европе, преносе локални медији.  Немце брину Делије, алкохол и пиротехника! Немачка јавност, посебно у Келну, страхује од могућих испада навијача Црвене звезде, уочи меча Лиге Европе са истоименим домаћим тимом.

Фудбал 26.09.2017 | 18:45
Келн у страху – стиже 5.000 ''Делија''!
Угледни лист Билд у први план ставља навијача црвено-белих Ивана Богданова, познатог по томе што је прекинуо утакмицу репрезентације Италије и Србије у Ђенови пре седам година, и изражава зебњу да гости могу да изазову немире у граду и на трибинама стадиона у Келну.

Лист из Келна Колнер Штат очекује чак 5.000 навијача Црвене звезде, међу којима је најмање половина без улазница јер им следује пет одсто од капацитета стадиона од 46.000.

Наводи се да ће стадион бити препун јер Келн игра прву европску утакмицу на свом терену после 25 година, као и да ће полиција да ангажује 1.000 припадника око терена.

"Свесни смо да постоји велика опасност од навијача Црвене звезде, који у великим количинама практикују алкохол и пиротехнику. Проблем је и што навијачи Келна имају појачање емоције јер им клуб после 25 година игра у Европи, што значи и већу опасност од конфликта. Полиција је у сталном контакту са властима града Келна и одговорним особама", преноси "Колнер Штат" наводе из полиције.

Утакмица 2. кола Х групе између Келна и Црвене звезде игра се у четвртак од 19 сати.

Црвено-бели су у првом колу ремизирали са белоруским тимом БАТЕ Борисов (1:1), док су "јарчеви" водили у Лондону против Арсенала, али су изгубили резултатом 3:1.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Џејмс 007Бонд

26.09.2017 18:35

Кад навијачи партизана или звезде долазе ФК Војводини на Карађорђе у госте, е, тад их дочекују по 2 оклопљена полицајца (са обе стране улице) на сваких 40 метара, и то са следећом опремом: кацига са заштитним непробојним стаклом ,и са штитницима за врат, панцир, велики заштитни и провидни штит димензија 150x 60 цм, штитници за лактове, цеванице, рамена, гениталије, чизме са дебелим гуменим ђоном,ојачане рукавице са слободним прстима, пендрек (и то онај јачи и дужи, еластичнији)... Сви имају и пиштоље, токи-вокије (или како се то већ зове)... А полицајци су иначе сви млађи од 45 година, у доброј су телесној кондицији (ако треба да се повија нека пијана хулиганска маса), и ни један полицајац нема вишка килограма...

ОДГОВОРИТЕ