СП - Беговић: Белгија је тест свих тестова!

Асмир Беговић истиче важност меча против Белгије у квалификацијама за Мундијал 2018. године, али је увјерен у тријумф "змајева".

Фудбал 26.09.2017 | 21:00
СП - Беговић: Белгија је тест свих тестова!
Репрезентација БиХ наставиће квалификације за Мундијал 2018 утакмицом против Белгије, а селекцији БиХ потребна је побједа како би задржала друго мјесто и шансе за пласман у бараж.

"Змајеви“ ће за противника имати лидера у Групи Х и тренутно пету репрезентацију свијета, међутим голман БиХ Асмир Беговић вјерује да његова екипа може до побједе. 

"Вјерујем у наш тријумф, посебно са нашом публиком, која ће нам бити вјетар у леђа. Боље играмо на домаћем терену и оптимиста сам пред овај сусрет, који је за нас тест свих тестова. Белгија је једна од од најјачих селекција на свијету, имају тако велик избор играча, што је заиста фасцинантно. Лукаку, Феллаини, Мертенс, сви су они сјајни у својим тимовима и нама само преостаје да на терену докажемо како и ми имамо квалитет да се носимо са понајбољим играчима свијета и да покушамо уписати три бода, с којим бисмо обрадовали цијелу нацију, а првенствено нас саме, јер и нама та побједа много значи", рекао је Беговић за службену страницу ФСБИХ.

Додао је и како се радује што се меч игра на стадиону Грбавица. 

"Искрено, радујем се утакмици на Грбавици. Зеница је већ годинама дом нашег тима и сјајно се тамо осјећамо и одлично играмо. Грбавица би требало да буде сјајна замјена. Вјерујем да ће публика доћи у великом броју, јер сви знају колико нам значи овај меч. Уз то, велики број играча из нашег тима је каријеру почео управо на Грбавици, као и сам селектор Мехмед Баждаревић. Увјерен сам да ће и они имати још један додатни мотив у овој утакмици", рекао је Беговић.

На крају је истакао да су сви у бх. табору веома свјесни значаја ове утакмице.

"Сви смо свјесни шта би нам значила три бода против Белгије, која би нас приближила СП-у у Русији и то нам је свима велики мотив, јер ово је уједно и велика шанса за нашу генерације да се још једном пласира на Мундијал", казао је Беговић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар