Барса и Кутињо: Шта се све дешавало?

Мејлови, преписке, 115. 000. 000 евра у лице, 10. 000. 000 агенту и Ливерпулов вапај: Оставите га на миру! Шта се то дешавало овог лета?!

Фудбал 26.09.2017 | 17:00
Барса и Кутињо: Шта се све дешавало?
Још од тренутка када су Пари Сен Жермен и Нејмар исписали неславне странице фудбалске историје и скројили нове токове пословања на тржишту, постало је јасно да би следећи велики потрес могла да изазове Барселона куповином Филипеа Кутиња.

Тај се трансфер, на крају, није догодио, у међувремену је Барси стигао Усман Дембеле за баснословну суму новца (свеукупно око 140.000.000 евра), али је Кутињова прича дуго пунила новинске ступце и била топ тема у фудбалском свету. 

Многи су се, наравно, питали - шта стоји иза комплетне фудбалске саге о којој се свакодневно писало, нагађало, спекулисало, чак и измишљало много тога, само како би навијачи остали као на иглама? Немачки лист Дер Шпигел понудио је фудбалским поклоницима одговор.

Реномирана хамбуршка новина стигла је у посед мејлова са низом преписки између водећих људи Барселоне и Ливерпула. Како се наводи - челници каталонског гиганта били су очајни у намери да ангажују Кутиња као адекватну замену за Нејмара.

Поред информација које су биле доступне јавности, откривено је да је Барселона Кутињу лично нудила петогодишњи уговор на невероватних 115.000.000 евра (23.000.000 евра нето по сезони), уз загарантованих 10.000.000 евра његовом агенту уколико испослује да трансфер буде мањи од 115.000.000 евра.

У даљем тексту наводи се да су шпански емисари били агресивни у комуникацији са колегама из Ливерпула, у покушају да сломе њихов чврст став да не желе да пусте Кутиња из клуба.

На пример, мејл који је спортски директор Редса Мајкл Едвардс написао Барсином председнику управног одбора Оскару Грауу, стоји следеће:
„Нажалост, Филипе није на продају ни по којој цени, пошто је недавно продужио уговор са нама“.

Тада је из Каталоније стигао мејл где се наводи да нуди 90.000.000 евра за обештећење, плус још 40.000.000 евра бонуса, на шта је стигао нови одговор са Енфилда:

„Лепо вас молимо да повучете своје интересовање за Кутиња и престанете да испољавате вашу жељу за њим јавно. Не постоји та сума новца која би нас натерала да га пустимо“.

Преписка је, наводно, трајала још неколико дана, у којим је Барселона покушала на све начине да дође до Кутиња, чак и послала још три званичне понуде.

Али, није вредело. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар