Први шпански трофеј у рукама шампиона!

Како је завршена прошла сезона, тако је почела нова!

Кошарка 24.09.2017 | 09:15
Први шпански трофеј у рукама шампиона!
Кошаркаши Валенсије заокружили су минулу сезону освајањем историјске титуле првака АЦБ лиге. Неколико месеци касније су нову, такмичарску 2017/18, такође почели са трофејом у руци.

Овог пута, у питању је шпански Суперкуп, који традиционално даје ветар у леђа освајачу.

Екипа Ћуса Видорете, наследника Педра Мартинеза, савладала је у суботу Гран Канарију у финалу турнира који означава старт такмичарске године на Пиринејском полуострву.

ГРАН КАНАРИЈА - ВАЛЕНСИЈА 63:69 (13:13, 19:10, 14:25, 17:21)

"Тврд" меч у хали Гран Канарије обележио је сјајни центар Бојан Дубљевић са 16 поена и седам скокова, уз велику подршку Фернанда Сан Еметерија који је убацио 18. Ерик Грин, новајлија из Олимпијакоса, постигао је такође важне поене за победнички тим (укупно 13), који ће ове сезоне опет заиграти у Евролиги.

Валенсија је у полуфиналу традиционалног такмичења избацила Уникаху, док је домаћин турнира био бољи од Реала, али за победу над актуелним прваком ипак није имао снагу. Најбољи у редовима Гран Канарије били су бивши чланови Барселоне, Маркус Ериксон са 13 поена (3/6 за три) и Ориол Паули, са 10.

Меч за први трофеј обележила је серија поена шампиона у трећој четвртини, у којој је из минуса од девет поена ушао у резултатски плус и потом задржао контролу до краја.

Гран Канарија је прошле године освојила овај трофеј, док је Валенсија тријумфовала у свом другом финалу. Први пут, 2010, изгубила је од Барселоне.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар