Кармело Ентони код Вестбрука у Оклахоми!

Сага је завршена– Кармело Ентони трејдован је из Њујорк Никса у Оклахома Сити Тандер! Бомба из Њујорка: Кармело отишао код Вестбрука! Најбољи играч Никса напустио је Медисон Сквер Гарден после шест година.

Кошарка 24.09.2017 | 11:30
Кармело Ентони код Вестбрука у Оклахоми!
Никси су засвоју највећу звезду добили Енеса Кантера и Дага Мекдермота, те пика друге рунде на драфту следеће године.

Тако ћемо предстојеће сезоне имати три "супертима" на Западу – поред шампиона Вориорса (Кари, Дурент, Томпсон, Грин) и Рокитса (Харден, Пол).

Ова "сапуница" трајала је од фебруара када је први пут постало јасно да је Ентони завршио своју "епизоду" у родном граду, а до последњег тренутка у "игри" за трејд били су још Кливленд, Хјустон и Портланд.

"Победио" је Тандер који се враћа у борбу за титулу, јер је пре Ентонија у Оклахома Сити протеклог лета стигао још један Ол-стар – Пол Џорџ, МВП-ја Расела Вестбрука. Њих двојица су имала кључну улогу у доласку Мела.

Ентони је био трећи пик на чувеном драфту 2003. иза Леброна Џејмса и Дарка Миличића, НБА каријеру је почео у Денвер Нагетсима за које је играо осам година, док је у Никсима провео последњих шест.

Мело има 33 године, а иза себе има две најслабије сезоне у НБА каријери још од своје друге 2004/2005. Десет пута је био Ол-стар, најбољи стрелац лиге 2013, а у каријери има просек од 24,8 поена уз 6,6 скокова и 3,1 асистенција по утакмици.

Био је НЦАА шампион са Сиракјузом, а са репрезентацијом САД је освојио три олимпијска злата – 2008. (Пекинг), 2012. (Лондон) и прошле године (Рио де Жанеиро).

Чека нас спектакл:
Вориорс – Кари, Дурент, Томпсон, Грин
Тандер – Вестбрук, Ентони, Џорџ
Рокитс – Харден, Пол
Кавалирс – Џејмс, Лав, Томас
Селтикс – Ирвинг, Хорфорд, Хејворд
Спарс – Паркер, Ленард, Ђинобили, Олдриџ, Гасол



Сага је завршена - Кармело Ентони (33, 203 цм) више није кошаркаш Њујорк Никса!

Један од најбољих "нападача" 21. века трејдом је прослеђен Оклахоми, која га је тако упарила са Раселом Вестбруком, званично најбољим играчем прошле сезоне, али и са Полом Џорџом, доскорашњим лидером Индијане који је такође овог лета стигао међу Тандере.

Тачно 24 дана пре почетка нове сезоне, Њујорк је за Кармела добио Енеса Кантера, Дага Мекдермота, уз "пика" друге рунде НБА драфта 2018. године.

Таквим епилогом, завршена су вишемесечна нагађања о Ентонијевој судбини у граду у којем је играо од 2011, када је стигао из Денвера, за који је претходно наступао осам година. Да би овај трејд могао да буде извршен, "Мело" ће се одрећи клаузуле у уговору према којој не може бити прослеђен у други тим.

НБА ветеран (33) тако ће се придружити млађим саиграчима у покушају да остваре озбиљан резултат у плеј-офу, какав Кармело са Никсима није имао годинама уназад.

Према информацијама америчке ТВ мреже "ЕСПН", Ентони је подстрекивао руководство франшизе да га проследе у други тим пре него што сезона почне. Иако је наговештавано да би могао да се пресели у Хјустон, код Хардена и Пола, то се неће догодити јер се Никси нису договорили са организацијом из Тексаса.

Такође, помињало се и да би Кармело могао да се придружи и Леброну у Кливленду, али ни то очигледно није било реално, а интересантно је да ће Ентони први меч за Оклахому одиграти управо против Никса у Њујорку, 19. октобра!

Ентони је десет пута учествовао на Ол-стар утакмицама, а за 14 сезона у НБА просечно је постизао 24,8 поена, уз 6,6 скокова и 3,1 асистенцију. Уз то, 2013. године био је и најбољи стрелац лиге, са 28,7 поена по мечу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар