Амбасада отпорна на терористе

Британски медији су објавили прве фотографије нове, али уједно и најскупље зграде амбасаде икада изграђене. Ријеч је о новој америчкој амбасади у Лондону, до које терористи неће моћи доћи.

Свијет 23.09.2017 | 08:14
Амбасада отпорна на терористе
Наиме, око амбасаде налази се водени појас у облику полумјесеца који "штити" амбасаду од главног пута. Сама зграда је невјероватно јака, а амерички званичници тврде да може да издржи сваки вид напада.

Амбасада, која је изграђена у лондонском подручју Нине Елмс, је већ сада увелико најскупља и најбоља амбасада на свијету.

Наиме, цијена изградње ове амбасаде износи око милијарду долара. Рок за завршетак је одавно прошао, али неимари и даље предано раде на њој. До застоја у изградњи дошло је крајем 2016. године, а све из безбједносних разлога.

Нова амбасада ће бити право технолошко чудо, са зидовима отпорним на експлозију бомбе, те непробојним баријерама које ће бити постављене испред улаза и око зграде. Занимљиво да ће ове баријере бити уклопљене у природни изглед околине, па ће бити скоро непримјетне.

Зграда ће бити карбонски неутрална, те ће бити самоодржива, што значи да ће у случају нестанка струје у цијелом Лондону увијек бити снабдјевена електричном енергијом. Иако је ријеч о структури са доста стакла, Сунчеве зраке неће тек тако пробијати, па неће утицати на температуру у унутрашњости зграде.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

драгец

23.09.2017 06:53

А у воду пустити крокодиле.Врацамо ли се у нека претходна времена?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банкрот

23.09.2017 11:46

Прије двије седмице, федерална држава је пробила дуг од 20.000 МИЛИЈАРДИ долара. У то нису урачунати дугови појединачних савезних држава, градова (закључно са 14. септембром о.г. 61. град/општина су банкторирале) као ни грађана и фирми. Процјењује се да је укупан дуг САД-а између 150.000 до 300.000 МИЛИЈАРДИ долара! Успркос томе, почетком ове седмице су ПОВЕЋАЛИ војни буџет са 612 на округло 700 милијарди долара. Иако је увијек имала и има највећи војни буџет на свијету, америчка војска од Другог свјетског рата није добила ни један рат (а и Други свјетски рату су добили Руси). Истовремено, американци и даље немају универзалну здравствену заштиту, мостови се због недостатка новца за одржавање руше односећи људске животе и правећи материјалну штету, земља се свако мало приближи ивици грађанског рата када у њој избију немири између разних друштвених група, а више од 18 милиона американаца из чесме добија муљаву воду загађену оловом и живом. Све ово показује да су САД банкротирале: Финансијски, системски, морално, интелектуално... Прављењем најскупље и "најбезбједније" амбасаде у Лондону (!) за једну милијарду долара империја у растројству може да покушава са замаже свијету очи да је пуна снаге (и новца) али то је све мање истина.

Name

Додик

23.09.2017 08:05

А имал каква зграда да је отпорна на СЗП ? Амери да имају несто а ја да немам? Па неце ици ! Тхрумп има и авион и хеликоптер . Па ста ? Имам и ја !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фино

23.09.2017 09:21

Они су изградили затвор. Ако несто подје криво и све се затвори, нема силе која то мозе отворити. Тамо не треба ходити нити као пријатељ, а нити као непријатељ.

ОДГОВОРИТЕ