Мута: Вицешампиони - назив за губитнике!

Помоћни тренер кошаркашке репрезентације Србије Мирослав Николић рекао је да целу екипу тишти што их сви ословљавају вицешампионима.

Кошарка 24.09.2017 | 13:30
Мута: Вицешампиони - назив за губитнике!
Мута је још једном поновио да освајање сребрне медаље на протеклом Европском првенству није неуспех.

"Највише мрзим када ми неко каже вицешампион, јер је то назив за губитнике. То нас тишти. Свака част овим играчима који су изгарали на терену и дали максимум", рекао је Николић новинарима у Бару.

Србија је на протеклом Европском првенству освојила сребрну медаљу, пошто је у финалу поражена од Словеније са 85:93.

"Жао ми је због пораза у финалу, Словенија је заслужено освојила. Нисмо могли да одговоримо на брзи ритам Словенаца, али шта је, ту је... Није неуспех када узмеш неку од медаља, било коју. Битно је да трајеш и да имаш континуитет. Захвалио бих публици, славила је цела Србија, били смо на балкону, иако нисмо узели злато", додао је Мута.

Србија је на континентални шампионат отишла без седморице играча који су на претходним такмичењима били једни од носиоца игре, а током турнира, остала је без Бранка Лазића и Стефана Јовића.

"Веровали смо у ту екипу, Саша, ја и цео стручни штаб. Повели смо најбољу екипу коју смо могли у том тренутку. Знате за све пехове и презадовољан сам овим резултатом".

Он је раније овог лета преузео Партизан, након што је прошле сезоне тренирао Динамик.

"Направили смо млађу екипу, са (Марком) Чакаревићем и (Новицом) Величковићем који су искуснији. ;Идеја је била моја да што млађе играче доведемо у клуб, јер приоритет нису резултати, у смислу да морамо нешто да урадимо. Треба да правимо играче, као што је то Партизан раније радио. Мислим да Партизан има одличну екипу. Закаснио сам због репрезентације, па ћемо сада морати да радимо у ходу".

"Треба нам још 20-ак дана да радимо и уђемо у добру форму и тада ће Партизан бити онај стари. Партизан је у тешкој ситуацији што се тиче економије. Хтео дам да доведем још неке играче, да не причам које, али су они отишли у богатије клубове. Управа је све урадила како сам рекао и свака им част. Мислим да ће Партизан да игра добру кошарку", закључио је Николић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар