Човић: Звезда је била у "тучи" за Дончића!

Небојша Човић, први човек кошаркашког клуба Црвена звезда каже да је клуб пре неколико година покушао да доведе суперталентованог Луку Дончића.

Кошарка 24.09.2017 | 12:30
Човић: Звезда је била у "тучи" за Дончића!
Човић је у емисији "Ћирилица" рекао да се то дешавало у исто време када је долазио и Бориша Симанић.

Он је додао и да Словенци између осталих скаутирају дечаке од десетак, дванаест година и у том узрасту их одводе ван. Ту су још и Италијани, Шпанци, Турци.

"Ми смо били у тучи као Звезда, да тако назовем, тучи, везано за Дончића. У то исто време смо имали обрачун и око Симанића. Ми смо успели код Симанића, нисмо успели код Дончића. Човек је отишао тамо где је отишао. Звездашка породица, и отац је играо...", каже Човић.

Он је објаснио између осталог и да српски клубови немају услове као остали европски, те да породицама нуде станове и остале погодности, само да мали играчи заиграју у омладинским категоријама клуба. У том смислу, домаћи клубови морају да ојачају.

"Хоћемо лигу од 14, 16, 20 клубова? Супер. Али да то буду одрживи клубови. Да то не буду клубови са менаџментом двојице, тројице где ће по хиљаду или две хиљаде евра они месечно да узму у џеп, а да нема развоја", рекао је Човић.

Када се узме у обзир промењен формат и квалификације за нека од наредних такмичења у организацији ФИБА, јавља се додатни проблем.

"Да ли ће сад наше играче за прозоре пустити други клубови? Да ли ће то дозволити један Фенербахче, један Бајерн и да не набрајам даље. Један играч од оних осам играча који нам недостају игра у нашим клубовима" , додаје први човек црвено-белих.

Иначе, Лука Дончић је познат као навијач Црвене звезде, а прошле године је после утакмице Звезде и Реал Мадрида добио и дрес клуба са Малог Калемегдана у коме би једног дана могао да заврши каријеру.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар