Хидо незадовољан судијама на ЕП-у!

Турчин у ФИБА није помогао! Председник Кошаркашког савеза Турске Хидајет Турколу један је незадовољних суђењем на недавно завршеном Евробаскету.

Кошарка 24.09.2017 | 10:30
Хидо незадовољан судијама на ЕП-у!
Организатори су биле четири земље, Турска, Румунија, Израел и Финска, а завршница је организована у Истанбулу.

Турска није отишла даље од осмине финала, бољи су били Шпанци, а Хидо Турколу каже да је публика упркос поразу од Шпаније препознала труд кошаркаша и турнир оценио као успешан.

"Организовали смо се добро као тим и показали своја искуства. Наш директор Онан и његов тим су обезбедили да турнир протекне глатко", каже Турколу за Анадолију и додаје да Турска успешно организује овакве турнире дуго година.

Међутим, организатори се не могу похвалити великом посетом, а Турколу је незадовољан због делегираних судија о којима је доста било речи претохдних дана. Осим тога, председник ФИБА Европе, Тургај Демирел није свом тиму пружио никакву непосредну подршку.

"Председник ФИБА Европе је остао неосетљив на штетне судијске одлуке по нас и то је за нас велико разочарење. Нисмо могли да верујемо ни да је изјавио 'Нисам добио никакву позивницу за шампионат' а ми имамо позивнице и његов позитиван одговор. Очекивали смо да дође. Председник је Турчин, а није се појавио ни на тренинзима ни на утакмицама",објаснио је некадашњи НБА ас.

Турколу није једини који се жалио како на делегирање, тако и на одлуке судија. Те одлуке пратиле су читав ток шампионата, све до финала између Србије и Словеније у коме је више ситуација остало спорно.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар