Кокошков напушта клупу Словеније?!

"Немогуће је. . . "! Игор Кокошков највероватније неће моћи да настави да обавља функцију селектора Словеније због обавеза у НБА лиги.

Кошарка 23.09.2017 | 09:45
Кокошков напушта клупу Словеније?!
Српски стручњак, који је предводио Словенију до историјског успеха на Евробаскету, биће одсутан током квалификација за Светско првенство, а ситуацију је окарактерисао "немогућом".

МВП Евробаскета Горан Драгић је изјавио да ће остати у репрезентацији, уколико слектор Словеније и даље буде Игор Кокошков.

"Немогуће је. Нови календар ФИБА утиче на играче, али и на тренере. За мене ово није посао него задовољство. Част ми је да будем део овог националног тима и да тренирам ове момке", рекао је Кокошков.

Однос ФИБА и Евролиге направио је велики проблем пред квалификације за Мундобаскет 2019. Због 'ФИБА прозора', Кокошков неће моћи да врши функцију селектора, јер ће за време утакмица квалификација имати обавезе у САД.

"У новембру ће играти неко други, опет у фебруару стижу нови проблеми. Надам се да ће ФИБА и Евролига наћи заједничко решење, да барем играчи који играју у Евролиги могу да наступају за националне тимове. То је већи проблем за КС Словеније од тога да ли ћу ја бити селектор. Причали смо о томе још пре Европског првенства, али решења нема на видику. НБА играчи не долазе. НБА сигурно неће мењати календар. Остаје да видимо шта ће се догодити на релацији ФИБА-Евролига", додао је Кокошков.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар