Голден Стејт најјачи, од Срба Бјелица најближи да га угрози!

Десетак дана пре почетка предсезоне у НБА изашла су предвиђања фаворита за титулу и прстен.

Кошарка 22.09.2017 | 23:45
Голден Стејт најјачи, од Срба Бјелица најближи да га угрози!
Главни фаворити су Голден Стејт Вориорси којима кошаркашки индекс снаге екипа ЕСПН даје највише шансе да понове успех из јуна ове године и освоје прстен.

Вориорси су сачували прошлосезонски тим, ту су Кевин Дурент и Стеф Кари, Клеј Томпсон и Дрејмонд Грин па се "Ратницима" даје 57.9 одсто шансе да освоје трофеј Лерија О'Брајена.

Прошле године имали су око пет одсто мање шанси. Да се опет нађу у финалу? Две трећине односно 67 процената, толико је кошаркашки индекс наклоњен актуелним шампионима НБА лиге.

Овај индекс узима у обзир одбрану, напад и скупа једно и друго. Прави се процена добијених и изгубљених утакмица на основу снаге два тима, места где играју, разлике између ростера... Сезона се симулира 10.000 пута и онда се добијају пројекције за наредну сезону и плејоф.

Од Вориорса се очекују 63 победе, а шансе да ће бити први на Западу су чак девет од десет.

За највећег изазивача важе Бостон Селтикси којима се предвиђају 54 победе у сезони, по победа мање се очекује од Хјустона и Сан Антонија, а Кливленду се пројектује 51.8 победа.

Где је ту српска колонија у НБА?

Најближи су на седмом месту Минесота Тимбервулвси Немање Бјелице. Од тима у успону који предводи Карл Ентони Таунс се очекује да оствари око 48 победа. Ту су и Џими Батлер и Ендрју Вигинс па је Минесота створила квалитетан тим који може и више од тога ако се уклопи добро.

Испод је на 11. месту Денвер Николе Јокића са 45.5 победа, Клиперси Милоша Теодосића су 13. са тек половичним бројем победа и пораза.

Детроит Пистонсима, за које игра Бобан Марјановић се даје испод половичан скор победа и пораза, 38.6 победа и 43.4 пораза у свим симулацијама па је Детроит на 19. месту.

Богдан Богдановић ће највише од српских играча морати да се презноји ако буде желео да направи пометњу у западној конференцији. Његови Сакраменто Кингси су при дну, на 27. месту што се панси тиче јер се "Краљевима" предвиђа свега 30 победа у долазећој сезони.

Голден Стејт Вориорси и Кливленд Кавалирси су до сада играли три узастопна финала. Два су добили "Ратници", једно Леброн и Кајри оним магичним шутем у седмој утакмици финала. Шансе да се ово финале понови су свега 17.5 процената.

Можда баш неки од тимова у којима играју српски играчи може да се умеша у ову статистику.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар