Небојша Човић: 15 милиона евра за АБА лигу!

Председник регионалног такмичења открио у петак детаље великог уговора са новим спонзором.

Кошарка 23.09.2017 | 23:40
Небојша Човић: 15 милиона евра за АБА лигу!
АБА лига ј.т.д. саопштила је важну вест са скупштине тог такмичења у Бару - потписан је уговор са фирмом "Мyд", према којем ће регионално такмичење за осам година добити 15 милиона евра.

"Уговором на осам сезона кроз који смо обезбедили ТВ и маркетиншка права предвиђа 15 милиона евра, плус ће бити додатни приход за све што се оствари од превазилажења одређених квота", рекао је председавајући лиге Небојша Човић на конференцији за новинаре у Бару.

Човић је истакао да је постављен финансијски одржив систем и да су обезбеђена средства за нормално функционисање.

Према његовим речима, све је спремно за почетак сезоне 2017/18 и усаглашен је календар такмичења, који је "специфичан" јер се преплиће са појединим националним шампионатима.

"Наши календари су усаглашени са ФИБА прозорима и остало је на клубовима да ли ће у зависности од европских такмичења давати сагласност за наступ играча у квалификацијама за Светско првенство", рекао је Човић.

Човић је навео да су донете важне стратешке одлуке, да Скупштина Јадранске лиге одлично функционише и да се одлуке доносе једногласно.

Јадранска лига од ове сезоне броји 12 клубова, уместо досадашњих 14.

Клубови највишег ранга ће од ове сезоне, поред трошкова за смештај, за судије и службена лица, добијати од лиге новац и за трошкове превоза - 1,3 евра по пређеном километру.

Такође, ове јесени почиње такмичење и у Другој АБА лиги, чији ће победник обезбедити директан пласман у прву. Уз то, биће организовани и јуниорски турнири за 10 клубова.

Менаџмент прве и друге лиге је јединствен, а Скупштина АБА покрива оба такмичења. Скупштина је усвојила листе судија, делегата и контролора.

Први Супер куп Јадранске лиге је у току, а Човић је навео да је домаћин Бар обезбедио добре услове и да су проблеми, којих увек има, заједнички решавани.

"Било је проблема око термина, што смо превазишли заједно са клубовима. Такмичарска нервоза и емоције увек постоје, али смо довољно искусни да заједно решавамо и превазилазимо проблеме", казао је Човић.

Морнар ће у недељу играти квалификације за Фиба Лигу шампиона, али ће упркос томе наставити учешће на Супер купу.

Црногорски клуб ће на дан утакмице отпутовати у Саратов, а ако буде играо финале Супер купа, тај сусрет ће почети у суботу у 18.45, а не у 21.15 како је раније планирано.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар