Дивчев "пик" хоће да игра за Грчку - увијек!

Центар Јоргос Папајанис покушаће да добије дозволу Сакраменто Кингса да и током НБА сезоне наступа за репрезентацију.

Кошарка 23.09.2017 | 09:30
Дивчев "пик" хоће да игра за Грчку - увијек!
Јоргос Папајанис (20), момак пред којим је друга сезона у НБА лиги, дебитовао је у сениорској репрезентацији Грчке на недавно одржаном Еуробаскету.

Пошто ће се квалификације за Светско првенство 2019. играти и за време клупске сезоне, играчи НБА тимова у старту су отписани за мечеве у новембарском и фебруарском "прозору", али млади центар је рекао грчким медијима да и тада жели да буде на располагању селектору Костасу Мисасу.

"Хоћу да будем ту када год сам потребан репрезентацији. За мене је то највећа част и обавеза и желим да играм за Грчку више него било шта. Искористићу сваку паузу и дати све од себе да будем ту. Биће тешко да то урадим и током сезоне, али покушаћу да добијем дозволу свог тима и помогнем репрезентацији да се пласира на Светско првенство", рекао је саиграч Богдана Богдановића.

Потпредседник и генерални менаџер Кингса Владе Дивац изабрао је Папајаниса са 13. позиције прошлогодишњег драфта, и то на чуђење многих.

Вероватно ће се сада Дивац зачудити када чује какви су Папајанисови планови и амбиције, с обзиром на то да је НБА лига крајње професионална и бескомпромисна када је ова тематика у питању...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар