Муслин пред ''финале'': Наш менталитет се промијенио!

"Дуго су радили и много труда уложили да бисмо дошли у ову ситуацију и било би штета да све упропастимо у ове две утакмице због тог нашег, српског менталитета", рекао је селектор "орлова" пред велико финале квалификација.

Фудбал 22.09.2017 | 20:00
Муслин пред ''финале'': Наш менталитет се промијенио!
Још победа!

Из две утакмице…

То је прва, основна и једина рачуница која би селектора, фудбалере и српску јавност требало да занима пред наставак, тачиње пред КРАЈ квалификација за Светско првенство у Русији које су, у нашем случају, почеле злослутним ремијем 2:2 са Ирцима у Београду септембра 2016. године.

Једанаест дана пре, надамо се, последњег окупљања "орлова" у Старој Пазови у оквиру овог циклуса, у којем Србија има четири бода више од Велса на 180 минута пре циља, селектор Славољуб Муслин саопштио је списак од 25 играча који ће изнети овај терет.

У Срба, он је био већи и већи како су се ређали неуспеси у квалификацијама за светска и европска првенства, а ситуација је таква да смо од учешћа на ЕУРО 2000 у Холандији и Белгији под именом СР Југославија пропустили шест од осам наредних турнира.

Ипак, после максималних шест бодова освојених у септембру, али и резутлата осталих мечева у Групи Д који су нам "ишли на руку", притисак на наше фудбалере прилично је спласнуо а сазнање да апсолутно све зависи од нас пред меч са Аустријом у Бечу 6. и Грузијом у Београду 9. октобра свакако прија - и Муслину и екипи и навијчима.

"Наш менталитет се мало променио, ако уопште може да се промени. Момци знају шта им је чинити. На мени је да их упозорим, али немам сумњу. Дуго су радили и много труда уложили да бисмо дошли у ову ситуацију и било би штета да све упропастимо у ове две утакмице због тог нашег, српског менталитета", рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Београду.

Репрезентација Србије је прва на табели са 18 бодова, четири више од Велса, а пет од Ирске. Победа над Аустријом обезбедила би прво место које директно води на Мундијал.

"Направила се атмосфера као да смо већ на Светском првенству, али морамо да одрадимо ове две утакмице. Верујем у ове момке и не бих се прихватао дужности да нисам. Нисам мислио да ће бити оволика бодовна разлика, ситуација је повољнија него што сам мислио да ће бити. Мислио сам да ће бити теже, али понављам, ништа још нисмо завршили. Све још зависи од нас", казао је Муслин.

Према његовим речима, прва утакмица против Аустрије биће, као и свака претходна - најважнија.

"Пласман још није обезбеђен. Дуго сам у фудбалу и знам да утакмице никад нису добијене унапред. Било је екипа са лакшим распоредом, па нису успеле. Спремамо се најозбиљније као до сада и сигуран сам да ће момци урадити како треба. Покушаћемо већ у првој утакмици да обезбедимо пласман. Лакше је рећи него урадити, али идемо на три бода. Имаћемо поправни ако се нешто не дај Боже деси", рекао је селектор.

Муслин је истакао да се нада великој подршци у Бечу и да је сигуран да ће српских навијача бити више на Стадиону "Ернст Хапел", јер Аустрија има мале шансе да се пласира на Светско првенство.

Позвано је нешто више одбрамбених играча него што је то уобичајено, а Муслин је објаснио да је то због много проблема око састава, с обзиром на то да Никола Максимовић неће играти прву утакмицу због суспензије.

"Максимовић неће моћи да игра због црвеног картона који је добио у Ирској, а Јагош Вуковић и Стефан Митровић вуку повреде. Добре су вести и надам се да ће они бити спремни", рекао је Муслин.

Повратник у репрезентацију је Немања Милуновић, кога Муслинов помоћник Сергеј Гуренко редовно прати, пошто је тренер Динамо Минска, а српски штопер наступа за БАТЕ Борисов у Белорусији.

"Милуновић ме је доста задовољио још на првом окупљању. Био је добар и свидео ми се током тих 15 дана, али је имао тешку повреду. Игра једну утакмицу, па не игра, па две, па не игра. Опоравио се, али има проблема са коленом", рекао је Муслин.

Окупљање играча је заказано за понедељак, 2. октобра у Старој Пазови, а репрезентација ће у Беч путовати три дана касније. Одмах после утакмице против Аустрије ће се вратити у Србију, где јој у Београду 9. децембра следи утакмица против Грузије у последњем колу квалификација.

СРЕЋНО, "ОРЛОВИ"!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар