Меркелова сања да је астронаут

Пред парламентарне изборе у Њемачкој, политичари су почели да откривају појединости из својих приватних живота у жељи да прикупе још неки проценат гласова.
Њемачки канцелар Ангела Меркел жељела би да буде астронаут и да узгаја кромпире, а лидер либерала Кристијан Линднер од малих ногу се бори са дебљином.

Свијет 22.09.2017 | 12:07
Меркелова сања да је астронаут

Меркелова је признала да "кромпир увијек гњечи ручно", те да "мали комадићи кромпира, каквих у супи мора бити, тако остају конзистентни".

Одговарајући на питања дјеце, она је открила да су јој најдраже животиње јежеви, слонови и зечеви, те да највише воли да једе макароне болоњезе.

Меркелова је посебно навела да би вољела да је астронаут на лету око Земље.

Челник њемачких либерала Кристијан Линднер, чији се црно-бијели промотивни постери упоређују са рекламама Келвина Клајна, открио је да се као тинејџер борио са дебљином.

"С 14 година имао сам скоро 100 килограма, а био сам бар десет центиметара нижи него данас", навео је он.

Захваљујући радикалној дијети и редовном џогирању шумом, скинуо је сувишне килограме - данас је висок 186 центиметара и има 80 килограма.

Његови манекенски постери изазвали су на друштвеним мрежама подругљиве коментаре, укључујући и опаску да је Линднер заљубљен у себе.

Њемачка сатирична странка, која се и зове Странка, жели да лимитира цијену пива. Залажу се и за закон којим би Руси били проглашени кривим за све - од кашњења возова до неплаћене кирије.

Ова странка, заправо, пародира политичке партије, али је, и уз такве сатиричне иступе, њен оснивач Мартин Зонеборн на изборима 2014. године освојио мјесто у Европском парламенту.

При томе, он се користи паролама: "Меркел је глупа", "Меркел је дебела" и најпознатијим: "НЕ Европи, ДА Европи". Сличан им је и актуелни страначки слоган: "НЕ политици, ДА политици".

Кандидат Странке за канцелара, комичар Сердар Сомунку, обећао је да ће поново изградити Берлински зид. "Платиће га, наравно, источни Нијемци", каже Сомунку.
Након тога планира да лажира државни удар како би учврстио власт.

Кандидату странке крајње љевице Грегору Гизију смета то што је нудизам у Њемачкој у великом опадању. У разговору за њемачки "Плејбој" најавио је његову обнову.

"Провјерићу са локалним политичарима нуде ли нудизам у својим изборним јединицама", наводи Гизи, који страхује да је опстанак нудистичког покрета у Њемачкој под великим упитником.

Занимљиво је да сам Гизи није нудиста. "Своју голотињу чувам за своју кућу", каже он, али се нада гласовима нудиста.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

шојић

22.09.2017 10:35

И Додик сања Белу лађу како би могао да отплови са својим милионима и полтронима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нас Миле

22.09.2017 12:42

Нас Миле је то постигао.Како лупа, ко да је пао с Марса.

Name

Никола Шпирић

22.09.2017 11:12

"Меркелова је признала да "кромпир увијек гњечи ручно", те да "мали комадићи кромпира, каквих у супи мора бити, тако остају конзистентни". " - Прије ове изјаве гдје. Меркел, добио сам позив од њезиног секретара који ме је замолио да пренесем своја искуства са садјењем кромпира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

22.09.2017 11:55

НИЈЕ ТО ЗАБРАЊЕНО. ЉУДИ МАСОВНО ФАНТАЗИРАЈУ И САЊАРЕ. СКИДАЈУ СЕ ГОЛИ ПРЕД ОГЛЕДАЛОМ И ОНДА ПОСТАЈУ ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ СВИ МИ ИМАМО СВОЈЕ СНОВЕ АЛИ НЕ КО ИХ ДЕБЕЛО УНОВЧИ А НЕКО МОЖЕ ДО СМРТИ САЊАРИТИ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ САЊАРИТЕ БИЋЕ ВАМ ЛАКШЕ.НАЈ ВИШЕ САЊАРЕ СТАРИ ЉУДИ ОНИ ГЛЕДАЈУ РИЈАЛИТИЈЕ ЈАВЉАЈУ СЕ У ПРОГРАМЕ .КАО ЊИХ НЕКО СЛУША А НЕ ЗНАЈУ ДА РЕЈТИНГ РАСТЕ А ОНИ БУДАЛЕ ШТО КАЖЕ МАРИЋ У ЕМИСИЈИ ГЛОБАЛ ПОЗДАВ ЗА ЊЕГА .СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ