Тајни састанак Крешића и Бандића

Након што је текст хрватског ''Национала'' о наводном праћењу хрватских бизнисмена од стране Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ (ОБА), подигао прашину у обје државе, синоћ су се у Тузли тајно састали хрватски конзул Иван Бандић и замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић.

Босна и Херцеговина 22.09.2017 | 08:00
Тајни састанак Крешића и Бандића
Бандић и Крешић у Тузли су се састали у ресторану ''Златник''.

Други безбједњак БиХ Мијо Крешић данас је затражио одговорност руководства Обавјештајно-безбједносне агенције, уколико је дјеловала незаконито и затражио истрагу о томе да ли је било прислушкивања хрватских званичника у БиХ и Хрватској.

Подсјетимо, хрватски Национал тврди да је ОБА обавјештајно покривала хрватске бизнисмене укључене у послове око Алуминијума, Електропривреде Херцег Босне, Шума Херцег Босне, ХТ Мостара, Агрокора итд.

Из ОБА се нису оглашавали на ову тему, док је министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао да не зна да ли је било праћења и прислушкивања о којем пише Национал, али да свака држава има право да штити своје економске интересе и да ОБА има легитимно право да штити те интересе и прикупља информације.

Изгледа да тако не мисле у ХДЗ, па је хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић затражио информацију ОБА о наводима из Национала, док се високи функционер ХДЗ-а Мијо Крешић побринуо за медијску ''заштиту хрватских интереса''.

О чему су разговарали Крешић и Иван Бандић, који је иначе братанац загребачког градоначелника Милана Бандића, можемо само претпостављати. Но, не треба заборавити, да је Иван Бандић давно упознао обавјештајни свијет, радећи у југословенској ДБ.



Још занимљивије је да су се двојица људи који би требало да имају високу безбједносну културу сасрели у ресторану који је у власништву контроверзног Сединета Карића који је у афери ''Пандора'' оптужен заједно са Кемалом Чаушевићем и Анесом Садиковићем. Након што је са Тужилаштвом БиХ склопио споразум о признању кривице, Карић је осуђен на годину дана затвора.

Према информацијама до којих је дошао портал ''Истинито'', афера из ''Национала'' је у потпуности исконструисана с циљем одмазде против врха ОБА који је одбио да зажмури на неке афере у које су умијешани високи функционери. Хрватски национални интерес, према нашим изворима, свео се на заштиту незаконитости и бијег од одговорности.

Све постаје још занимљивије ако се присјетимо да је портал ''Журнал'' објавио да је први хрватски безбједњак у БиХ Мијо Крешић умијешан и у аферу ''Фалсфикат'' у којој је СИПА била оптужена да је прислушкивала разговоре в.д. главног тужиоца Гордане Тадић и чланице ВСТВ Ружице Јукић. Епилог афере је да је новинару Јосипу Шимићу одређен притвор, док су његови помагачи Борис Кордић и Јосип Квесић побјегли из земље.

Мијо Крешић је близак род (син од стрица) Гордане Тадић, с којим своје дјевојачко презиме дијели и Ружица Јукић, сигурно се може похвалити добрим контактима и утицајем у правосуђу, много већим него у безбједносним круговима.

Биће да у том фамилијарном грму и лежи зец.

(Истинито)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Генерал

21.09.2017 22:21

Јест Цовиц сакупио своје јато. Све породица и родјаци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

21.09.2017 23:08

Сто висе раде против БиХ све висе се запетљавају и откривају. Ово је супер ствар за дрзаву.Откривају се агенти који раде за друге дрзаве а сви знамо како заврсе такви људи када се открију.

Name

Игор

22.09.2017 06:09

БиХ је прћија у рукама највецег шљама. Нема разлике измедју федерације, ентитета, кантона , општина ...

Name

Анте

22.09.2017 06:19

Показаце њима Бакир ко носи звонце а ко мрци овце

Name

ре генерал

22.09.2017 06:55

Нигдје на планети не постоји да апсолутна мањина заузме трећину државне власти. Ако неко мисли да се негдје крши закон, има суд па изволите. Полицијске агенције у БиХ су аутономне и понашају се у складу са законом. Нико неће по БиХ шврљат а да не буде праћен

Name

ре блбл

22.09.2017 07:28

Како то заврше, ајде ти нама реци пошто све снаш. Можда са свиленим гајтаном око врата како сте некада радили.

Name

Бијељина

22.09.2017 08:16

БиХ је пропала ко м кроз подеране гаце, не мозе дрзаву спасити нико из вана, нароцито не босњацка нејац без идеје како то да изведе. Сто би реко Баја М Книндза "Не помазу ни Арапи висе".

Name

Јулио

21.09.2017 22:52

Јесу сви рузни фамилијарно од љепотице Рузице, преко Тадицке, до овог сеоског загондзије Мије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

22.09.2017 04:41

Има их 8% од Бошњака намири на 15 зато се резултати избора чекали. Све им дато али Папини Легати имају неограничен кредит и владју 1/3 државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

22.09.2017 06:30

@Тузлак Суграђанину, има и више од 8%, "тона" Тузлака, Бошњака а и Срба из Тузле има хрватске папире!! Погледајте Католички школски центар у Тузли, 80% дјеце су Бошњаци, Срби (између осталих и дијете православног попа), Роми и остали, око 20% "угрожени" Хрвати!

Name

За 075

22.09.2017 08:24

Тузла има градјанске сколе. Религијске нам нису потребне. У њима нека се сколују свестеници. Зивим у Еуропи. Инзењер сам сарајевског Универзитета и могу реци да је моја диплома из зуга призната. За неке загребацке и осјецке знам да вец од 1996 цекају на признање. Толико о васим католоцким сколама.

Name

ре За 075

22.09.2017 12:15

А гдје ти је призната та твоја диплома СУ? У Бихацу?

Name

Удбашка несрећа

22.09.2017 04:45

То је нешто најгоре јер удба на овим просторима никада није ни престала да постоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнез

22.09.2017 04:48

Који је муљатор овај Мијо Крешић. Све родбински повезано. Тадићка иста родица Горана Салиховића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

22.09.2017 05:17

26. аугуста 2013. године у акцији Тужилаштва БиХ кодног назива "Мастер" на 17 локација у Тузланском кантону и Дистрикту Брчко ухапшено је осам особа. На челу осумњичених за вишемилионске утаје пореза и преваре је Сединет Карић, звани Сидо. Карић је ухапшен током допуста из затвора у Тузли, гдје издржава петогодишњу казну управо због привредног криминала. Тузла, 9. јула 2013. године - посјета предсједника Хрватске Иве Јосиповића. Домаћин је градоначелник Тузле Јасмин Имамовић. Предсједника Хрватске Имамовић ће угостити у ресторану "Златник". Сви у Тузли знају ко је власник ресторана, само градоначелник не - тврдит ће то Имамовић неколико дана касније, гостујући у програму Хрватске телевизије. "То је један озбиљан ресторан који има добру услугу", казао је. А власник ресторана "Златник" је управо осуђеник Сединет Карић. Ресторан је, очито, омиљено састајалиште локалних СДП-оваца, којима је, ето, битан ниво услуге, а не криминална позадина власника.... Е у том "елитном ресторану" код осуђеника за криминал и код "становника" тузланског затвора су били они, довољан разлог да Крешић да оставку ако има морала!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре 075

22.09.2017 08:02

Предлажем ти да направиш списак непожељних ресторана, како би сви грађани могли те ресторане избјегавати. Зашто да остављамо новац код лопова????

Name

Е

22.09.2017 05:51

Тајни састанак у познатом ресторану још познатијег криминалца. Е јес тајни у пм. Истинито 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

22.09.2017 06:35

Могли су свратити и до тузланског насеља "Ступине" да поведу "рођака" , шумскога техничара тј. "новинара" из гле чуда Живиница Мату Ђаковића!

Name

неутрални

22.09.2017 05:52

Ево у којем друштву Додик тражи спас за своју политичку стражњицу. Додик никада није приговорио Човићу због неконститутивности Срба у кантонима гдје ХДЗ суверено влада, додворава се ноторним туђмановцима, стварајући илузију да ће можда развалити БиХ. Хрватска се завадила са свим сусједима, прави дипломатске гафове, већ су и по свјетским медијима говори о реусташизацији, али Баји то не смета да нађе најбоље савезнике баш у њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

22.09.2017 06:38

ГРАДОНАЧЕЛНИК РИЈЕКЕ: Шта значи бити европска пријестоница културе док ти у земљи цвјета усташтво?!

Name

Замрдај митре

22.09.2017 06:21

Јаднијег и глупљег политичара ја још нисам видио. Слушао сам га неколико пута на неким конференцијама, не зна двије реченице саставити. Јадна је земља кад оваког муфљуза за замјеника министра сигурности има

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

22.09.2017 06:33

Бивши официр тј. часник бивше ЈНА у Приштини, након тога велики Босанац и офицр А. БиХ и носилац "Златног љиљана" а сада " велики " Хрват!!

Name

Мрва

22.09.2017 07:33

Тачно, али срећа ба га Мектић тотално игнорише, па му остаје само ХДЗ-овци су у посљедњих пар година упрегли све снаге да девастирају Полицијске агенције на нивоу БиХ обзиром да су њихови кадрови били мета неколико веома озбиљних истрага корупције и привредног криминала, Марина Пендеш и њени сарадници у Министарству одбране, Рудо Видовић, Игор Пејић, Џакул, директор робних резерви ФБИХ и још неки. Пошто су пријаве биле добро докумнтоване Тужилаштву је постало веома тешко да их скрива, разводњава и игнорише, нарочито након Салиховићевог пада, инсталирани су горе наведени плус Галић у ГП и Ђуро Кнежевић у СИПА који на све могуће начине разваљују било какав озбиљан предмет. Ђуро у СИПА чак пријети инспекторима да ће бити дисциплински гоњени ако у неком предмету пријаве основ сумње да је почињено кривично дјело а након истраге тужилаштво одустане од даљег гоњења !!! Треба ли даље?

Name

Госсси м

22.09.2017 06:29

Па у бозни све полицијске агенције дјелују незаконито у смислу працења и прислускивања градјана јер их нико не контролисе а и ко би када су они који дају налог за такве радње корумпирани до срзи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа бато

22.09.2017 06:36

БХ ОСА је убола тачно гдје треба, очито је јако забољело западне европејце у сусједству,.. али прави проблем ће имати двојац Додик - Човић!! ;) сјетимо се како је све почело са Санадером? зар и њега нису обавјештајци ухватили како ради са странцима на штету влстите државе (са мађарима) .....овај горе двојац ће скупо платит сарадњу са русима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мектицу лови даље

22.09.2017 08:19

И Кресица и све остале који поткопавају и поткрадају БиХ. Стати це цитава Босна уз тебе и ОСУ, сви постени цестити коме је лоповлука вец преко усију. Само хватај. Свака дрзава има пеаво да брани свој териториј и своје интересе, наравно у законским геаницама. Хватај те издајнике и пљацкасе. Коме су вазнији интереси сусједних дрзава од интераса насе БиХ требају их изван граница БиХ заступати напоље с бандом, како год да се зову и које год да су вјере.

ОДГОВОРИТЕ