Обиљежена слава храма код Лопара

Светом литургијом, опходом око храма,парастосом погинулим борцима и ломљењем славског колача обиљежена је крсна слава Рођење пресвете Богородице-Мала Госпојина у истоименом храму у Мачковцу код Лопара.

Република Српска 21.09.2017 | 17:05
Обиљежена слава храма код Лопара
Старјешина храма, протојереј-ставрофор Драгомир Лазаревић честитао је славу и у бесједи рекао „да није данашњег празника не би било ни хришћана“.

„У светом писму каже се „рођење твоје Богородице објави радост цијелој васељени, када су се тог дана и небо и земља радовали“, рекао је Лазаревић.



Кум данашње славе био је начелник општине Лопаре Радо Савић који је честитао славу и истакао да је храм Рођења пресвете Богородице једна од најстаријих грађевина у овој мајевичкој општини који је у 2014. години прославио стогодишњицу постојања.

„Данас можемо бити задовољни јер смо након искушења 2014. године, када су овај дио наше општине погодила клизишта, успјели да обновимо велики број кућа и обновимо инфраструктуру која је оштећена“, рекао је Савић новинарима.



Он је истакао да се пројекат обнове наставља.

„У Мјесној заједници Мачковац реализују се два пројекта, изградња воћњака на површини од 300 дунума, а други пројекат је из области привреде јер је поново покренута Фабрика прераде дрвета“, рекао је Савић.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар