Најбољи односи Српске и Србије

Министар одбране Србије Александар Вулин борави у званичној посјети Бањалуци, гдје је између осталог разговарао са директорима предузећа из области намјенске индустрије о моделима успостављања снажније сарадње Србије и Републике Српске. Казао је да су политички односи Републике Српске и Србије на највишем нивпоу и да економски морају бити подигнути на ниво политичких.

Република Српска 19.09.2017 | 15:33
Најбољи односи Српске и Србије
Његов домаћин био је Петар Ђокић, министар индустрије, енергетике и рударства РС, који се Вулину захвалио на посјети, али и на томе што је дошао да помогне у наставку провођења активности које су започеле прије неколико година.

"Бићемо у прилици да промијенимо односе за стратешка предузећа у РС, Орао, Космос и Фабрику мотора специјалне намјене", казао је Ђокић.

Он тврди да ће Министарство одбране Србије омогућити квалитетније пословање и додијелити нове послове у РС за потребе одбране система у Србији.

"Фирме ће добити нове послове, упослени ће бити капацитети и остварит ће се бољи финансијски резултати",оцијенио је додавши да су Космос многи отписали, а та фирма данас има шест милиона КМ уговорених послова за ову годину.

"Желимо и даље да се развија. Наставићемо везе двије владе, наставити димензију да се у ову активност може ући", казао је Ђокић.

Он је у обраћању медијима казао да ће се за ове пројекте кандидовати још два предузећа, Творница пречишћача у Рогатици и фабрика у Рудом.

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да су политички односи Републике Српске и Србије на највишем нивпоу, а економски морају бити подигнути на ниво политичких.

"Ја сам по нађрењу предсједника Србије и врховног команданта војске Србије Александра Вучића овдје, да радим на конкретним приједлозима како да се повежу, унаприједе капацитети, да разговарамо о модалитетима како да технологију, људе и традицију ставимо у функцију министарства одбране Србије", казао је Вулин.

Сарадња са раније поменутим предузећима постоји, а то је прилика да је то потребно подићи на већи ниво, а самим тим унаприједит ће се пословање људи и живот у РС.

"Када опоравите Орао, Космос, ви чувате најобразованије, инжињере, људе који су добро плаћени и који унапријеђују друштво", оцијенио је Вулин.

"Желимо да помогнемо Републици Српској и себи. То је прави пут, тако Србија и РС треба да сарађују. Овако ћемо помоћи једни другима".

Вулин је одговарајући на питања новинара казао да су милионски износи у питању, с обзиром на то да се ремонт једног савременог ловца-авиона не може урадити са 100.000 евра.

Поручио је да су одрживост и дугорочност сарадње најбитнији у свему.

(Н1)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Карадоз

19.09.2017 13:39

Опет Србовање... а народ се прима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.09.2017 13:42

Ово је један од најгорих србијанаких министара, на свим србијанским порталима влада такво увјерење, он је чак гори од предходног министра керамичара

Name

Керемпух

19.09.2017 13:58

Од цега си купио стан за 200 000Е.Бриси тамо сто цес вамо.

Name

попара

19.09.2017 14:09

Казе,стан му купила тетка из Канаде,на признаници потпис његове зене,нигдје рацуна на који је уплатио паре за стан.Мислим да му је Додик дао паре.

Name

ВРС

19.09.2017 14:10

Али народ никад никад горе!!! Не зиви се министре од те прице!!! Само се немојте сврставати ни на једну страну, резим од садасње Србијанске власти оцекује подрску јер само тако могу да побиједе!!!! огромно незадовољство је у РС и немјесај те се молимо вас !!! Требао си отици на зељезницку станицу да видис на ста су људи све спремни да застите своја права, ако ви са таквим изјавама хоцете да похвалите садасњу владу и руковоство РС који су се одродили од своји неистомисљеника онда сте у великој заблуди и сврставате се на страну они који системски униставају РС

Name

цвеја

19.09.2017 15:53

Волио бих знат ко вам брани да имате добре односе. Гладан народ халооо...

Name

Овај је

19.09.2017 17:15

Оцити производ провода из разоноде оних из Анадолије,..

Name

Војно неспособан

19.09.2017 13:41

"Ја сам по нађрењу предсједника Србије и врховног команданта војске Србије Александра Вучића овдје"??? По уставу Србије, преЦедниК НИЈЕ ВРХОВНИ КОМАНДАНТ, нити такав термин постоји, идиоте један! Изем ти војску коју води падавичар, од љекарске комисије ослобођен служења исте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џејмс 007Бонд

19.09.2017 13:47

Е, то је кључ напредка Републике Српске и српске босанке Крајине... Значи, Бањалука и Београд привредно, финансијски и преко путева да се споје, и онда ми да отварамо фабрике у Републици Српској, а ви да радите, примате плате, и да остајете на вашим огњиштима, и што више деце да имате... А Србија све направљено да спакује на воз, и све у извоз пругом Београд- Будимпешта, и даље... Или авионом на далеки запад, на исток, или на Блиски исток код Арапа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо2

19.09.2017 13:48

Није србовање него теце мед и млијеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕТКА

19.09.2017 14:18

Посла це теби Тетка јос Кандаских Доллара да ти себи купис ста год позелис...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.09.2017 14:40

ВУЛИН КАЖЕ ЕКОНОМСКИ ОДНОСИ МОРАЈУ БИТИ НА НИВОУ ПОЛИТИЧКИХ. ЗНАЧИ СВЕ ЈЕ РЕКАО. КО НЕ ЋЕ ДА СХВАТИ НЕ МОРА,ПУНА КАПА НАМ ЈЕ ВУЛИНА У РС.ДОЧЕПАЛИ СЕ ЉУДИ ВЕЛЕГРАДА ПА НАМ СВАКИ ДАН СОЛЕ ПАМЕТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

19.09.2017 14:48

Ајде лијепо не лупај доста нам је таких.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памтим

19.09.2017 14:54

ЈУЛ је КУЛ,сећаш се своје пароле???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Приједор

19.09.2017 15:07

Ето ко подрзава Лопова Додика за Изборе,а ви говорите Вуциц добар итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

19.09.2017 15:48

У Федратион намјенска индустрија буквално цвјета и шири се, запошљава на хиљаде радника. А у РС угушена и затрављена. Остало још оно мало погона што таворе, не могу их спасити ни тетке из Канаде, а камоли празне и шупље приче попут ових.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србенда

19.09.2017 22:36

Србија је у цорсокаку и као она нама помазе... ста ви лупетате па србијанци немају леба да једу како треба а камол да нама помазу... ц ц ц

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

20.09.2017 12:40

Нешто немам повјерења у тебе,а војска није зајебанција! Српска војска,кроз историју имала је славне војсковође и стратеге,а ти војничку чизму ни обуо ниси ! Откуд ти одраз да се гураш у ред тих славних,достојанствених и поносних,размисли јели ти мјесто ту !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Православна Српска-ДУБНИЦА.

20.09.2017 22:24

Браво Српска И Србија Тоијесте Једна Дрзава Један Браски Народ Православни Кога Спаје Река Дрина којаЈЕ мОСТ сПАЈАЊА дВА бРАТСКА нАРОДА уЈЕДНУ дРЗАВУ сРБИЈУ и пРИЈАТЕЉСКУ бРАТСКУ рУСИЈУ:пОЗДРАВЉАМ пОДЗКУ сРБИЈЕ РЕПУБЛИЦИ сРПСКОЈ дО уЈЕДИЊЕНА:зИВЕЛА сРБИЈА и рЕПУБЛИКА сРПСКА сА бРАСКОМ рУСИЈОМ и кРАЛÖЈЕМ путином уВЕКОВЕ иНАМНОГАЈА љЕТА:::

ОДГОВОРИТЕ