Поносно ''брани'' докторску тезу

У данима скупштинске блокаде једно је било јасно попут Шњеготиног ревизорског извјештаја: не постоји та повреда пословника коју Ненад Стевандић не може да оправда.

Република Српска 19.09.2017 | 14:18
Поносно ''брани'' докторску тезу
Док су савезници у промјенама тражили повријеђене чланове и пријављивали их један за другим, доктор је поносно бранио докторску дисертацију у којој је конвертитство промовисао у врлину, а интелектуално џепарење у подвиг достојан епике.

Пут до првог конвертита Републике Српске није био ни лак ни угодан: Стевандић је најприје у Котор Варошу завршио нижу војну школу са одличним успјехом. Средње школовање је било нередовно и неславно: најприје је погађао приватни курс код Николе Шпирића, а затим је ишао у вечерњу школу Гуге Лазаревића. Због лошег владања избачен је из обје школе, али будући доктор није одустајао и новог политичког мецену нашао је у палом Младену Босићу који је са избором кадрова имао среће колико и са изборима.

Стевандић је кроз коју годину аванзовао са позиције млађег референта у фотељу потпредсједника Народне скупштине Републике Српске и то као опозиционо месо, али не задуго. Врана врану намириши преко мора, а да неће један конвертит другога, па су тако Поште Српске Стевандићу прослиједиле Додикову понуду и циркус је могао да почне.

Доктор је напустио СДС, Чубриловић је све рјеђе и рјеђе водио скупштинска засједања, сводећи самога себе углавном на почетни и завршни ударац чекићем, па је формално вођење сједница и брукање препуштено циркусанту који је у себи помирио Тегелтијину способност да га никакви коментари посебно не интересују, Жељкино махнито трептање окицама док прича оно у шта ни сама не вјерује и Додикове безобразне приче о издаји и федералним медијима.



Историја једног бешчашћа ипак не открива какве је природе докторово конвертитство и какве оно има посљедице по здравље грађана. У књизи „Књижевност и историја“ Владимир Дедијер пише да конвертити испољавају посебну мржњу према средини из које су потекли и та мржња има три потенцијална извора: стид због „ниског“ поријекла у очима „новог“ народа, потреба за осветом и узнемирена савјест због онога што су постали и нарочито због онога што су учинили.

Докторова дијагноза назива се „цонверсион хyстериа“ и манифестује се претјераном ревношћу и грозничавом услужношћу, али и необјашњивим страхом да повјерене задатке неће извршити као што би их, на примјер, извршио Лукач.

Ако је Стевандић преко ноћи замрзио СДС – за шта је вјероватно имао више него довољно разлога – како је могуће да је већ зором толико заволио СНСД? Није проблем у његовом одрицању, него у његовом приклањању. До повечерја Стевандић је био против свега што је долазило из Жељкиног и Додиковог кабинета, а већ о јутрењу је био с њима у олтару и молио се за спас српског народа проклињући издајничку и сарајевску фазу својих дојучерашњих сабораца.

Ако га је СДС разочарао за неколико мјесеци, како га је и зашто СНСД одушевио за свега непар сати? Није први пут да неко преметне свијешћу и да за пар повластица заволи све оно против чега је био, али нико то не ради са осмијехом шарлатана као доктор Стевандић који доподне прича да је био у рату, а поподне да рата ни видио није, јер је, будући студент, спремао практични рад из микробиологије.



Увјерен у своју месијанску улогу Стевандић ће увијек гледати да се у скупштинском претресу јави посљедњи и да баш он буде тај који ће дати завршну ријеч након које нема ни повреде пословника ни кривог навода. Увјерен у исправност свога преображаја доказиваће га у свакој расправи власти и опозиције. Тврдиће да није ни за једне ни за друге, али упорност гласања ће га увијек демантовати.

Увјерен да је нитковлук једини начин обрачуна са неистомишљеницима говориће о обојеним револуцијама и македонским сценаријима, а новинаре који му не вјерују једноставно ће дисквалификовати тако што ће им рећи да раде за федералне медије. Некада је полагао усправно Хипократову заклетву, сад се клечећи заклиње на оданост Топаловићима.

Врховни тумач сваког балканског битанглука Андрић у литературу је увео два конвертита. Један је Бајо Ненадић из високог села Соколовића који је, поставши велики везир, даровао народу свога завичаја мост на Дрини да би „сигурно везао место свог порекла са местима свога живота“.

Други је Мићо Латас који на пашњацима Јање Горе чува породичну краву и машта о бољем положају, јер је овај садашњи за њега „прост и недостојан“.

Мићо се годинама касније у Босну враћа као царски сераскер који гуши беговске буне и који у том гушењу спаљује пола земље. Јасно је с којим од њих је Стевандић ишао у школу.

А ако Поште Српске оду у стечај и ако тако буде требало, Ненад ће, опет преко ноћи, постати Омер.

Аутор: Горан Дакић/Српска Цафе

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

СзП

19.09.2017 12:22

Никад тај није положио све испите на медицини. Средио му академац Мирјанић коме је служио у разне сврхе, углавном за прљаве послове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локо

19.09.2017 12:43

Браво Дакићу Мајсторе! Одавно нико није боље прецртао 0. Ко год се из политичког миљеа супротстави пљувачу веома брзо и сам буде попљуван, баш ме занима одговор на ово прецртавање и разголићење ниткоговића.

Name

Доктор

19.09.2017 13:14

Да му ноје доктора Дуњица било никада неби ни доктор био,сада га он пукусава и политицарем направити...

Name

Кинеска

19.09.2017 15:51

Сто казе кинеска прелетаца и издајицу награди колико год мозес а издају код себе казни сто највисе мозес.Нису дзаба стари говорили фукару нити је.и нити куци води.Фуј свињоглави на ста си све спреман за новац и комад власти.

Name

симо

21.09.2017 20:11

Ова битанга је интересантан тип,ово само бика може створити.

Name

баксуз

22.09.2017 10:55

Кукала му мајка кога он оперисе.Бјези од људи по ходницима са којима је до јуце био у СДС а као ,,велки,, др стално ко фол зури у операциону салу.Једном рецју ЈАДИМИР

Name

Бобан

19.09.2017 12:30

Бољу анализу једног хохштаплера нисам одавно прочитао. Додао бих ону стару " ничија није до зоре сјала" а и она је за њега" лија, лија па долија". Пред нама је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕДЛОГ

19.09.2017 12:43

Да БН телевизија из архиве извуце силне коментаре у којима је Стевандиц пљувао по овом истом резиму који сада манијакално хвали, и да их емитује свако веце у дневнику.

Name

Папак

19.09.2017 12:48

Папак остаје папак.

Name

РОМАНИЈА

19.09.2017 15:16

Немојте тако он је баш паметан момак са црним лабудом у глави, толике странке промјенио да и он сам не зна колико и на крају заврши на пијаци продавајући шефов кромпир тако се окитио још једном титулом "ПРВА БРАЗДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ"

Name

Стевандић

19.09.2017 12:31

Доктор папак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брод

19.09.2017 12:42

ма каки папак ПАПЧИНА

Name

Бубана

19.09.2017 13:13

Е то волим: момцина, папцина.. гурај до краја бато..

Name

Лабуд

19.09.2017 13:16

Црни Лабуде,ста ти раде...

Name

Др.аган

19.09.2017 13:18

Скуп дјон образ.

Name

хари

21.09.2017 19:42

Због ње су ме звали папак.

Name

XXЛ

19.09.2017 12:34

КАПА ДОЛЕ ДАКИЋУ.НЕКА БАЊА ЛУКА ДЕФИНИТИВНО САЗНА КО ЈЕ СТЕВАНДИЋ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

19.09.2017 14:31

Стевандиц се само поцесао по јајима. Образ је код њега дебео као војницки дјон. Али, не казе се дзаба отето проклето.

Name

Стршљен

19.09.2017 12:35

Зашто дајете значај овоме "човјеку". Лијепо је ово написано, али тај нечовјек није заслужио да му БН посвети имало пажње. Продао веру за вечеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.09.2017 10:48

Управо тако,ово је обична пометина!!!

Name

Милорад

19.09.2017 12:36

Ова Љевцанска Битанга је за ових дванаест година направила такву негативну селекцију, и на све могуце позиције инсталирала најгоре медиокритете и конвертите, да је то висе немогуце поправити. Сви који су имали имало достојанства су морали побјеци, главом без обзира, од ове бескицмењацке хуље. Не постоји гори Конвертит од Тегелтије и за његову дијагнозу це се морати потрудити неки тим психијатара са Харварда. Ни милиметар не заостаје Спириц, битанга без преседана, а могло би се набројати јос стотине таквих. Највеци сљам је изасао на поврсину, сви заврсавају неке тегелтијине факултете, магистрирају, докторирају и умисљају да су елита. Сад су поцели да се паре измедју себе и да се мнозе правеци за класу веце дебиле. Дугороцно гледано стета коју су направили ови Конвертити је несагледива и највјероватније непоправљива!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Тип топ

19.09.2017 13:49

@Милорад,иста ситуација је и у Србији.Вуциц је поставио неписмене кретене на вазна мјеста,а који не би могли бити портири у озбиљним фирмама.

Name

222

19.09.2017 12:38

завиру у Основни суд Бијељина па да видиш колико је судија положило за доктора права на СИНЕРГИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

19.09.2017 12:43

Добро поучно штиво.Многи се могу препознати у особинама конвертита,па отуда и она да у многима леже гени "косовских дезертера".

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.09.2017 13:02

СТАЛНО СУ МИ У ГЛАВИ ЊЕГОВЕ РИЈЕЧИ КОЈЕ ЈЕ УПУЋИВАО РЕЖИМУ .КАЖЕ ЈА БРАНИМ ИНСТИТУЦИЈЕ ПРЕСЈЕДНИКА И ТО САМ УВИЈЕК РАДИО. ДЕМЕНЦИЈА ЈЕ ЧУДО КО ОВОМ ЧОВИЈЕКУ МОЖЕ ВЈЕРОВАТИ. КО ЈЕ СА ЊИМ ИСТИ ЈЕ ОН. КОГА ОН ЛИЈЕЧИ АЛАЛ МУ ВЈЕРА У ЊЕГОВОЈ ГЛАВИ ЈЕ САМО КАКО ЋЕ КОГА ПРЕВАРИТИ ИМА ЛИ ДОТИЧНИ ВРЕМЕНА ДА РАЗМИШЉА О МЕДИЦИНСКОЈ ЕТИЦИ .НАРАВНО ДА НЕМА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратник РС

19.09.2017 13:04

Обична џукела и ништа више!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

авав

19.09.2017 13:45

Ратник а дзукела. Срам те било.! Постали сте гори од дзукела . Изабери дзукелу ил близег окрузења

Name

Олош

19.09.2017 13:10

Нема већег олоша од овог Стевандића , једино му може парирати Шпирић који је фамилија са Стевандићем и наравно обојица су из Дрвара , Мектић је синоћ и Стевандића и Шпирића на Ртрс -у у мишију рупу сатјерао и уништио политички и коначно разоткрио ко су Стевандић и Шпирић, браво за Мектића и ја као симпазитер Снсд али брате не могу поднијети Дрвар и Шпирића и Стевандића и молим рођене Бањалучане да се разрачунамо са овим Дрварчанима , Гламочациа , Мркоњичанима и да их све протјерамо из Бањалуке , зато још једном кажем браво за Мектића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варум

19.09.2017 16:06

А што Гламочаке..??!! Па њих нема уопште у власти. Нити једнога.

Name

комсија

19.09.2017 13:10

Сад ми је јасно засто јадана Сиротиња са скупљањем по 1КМ саљемо насе Болеснике у иностранство на лијецење кад наси специјлисти незнају ниста. Јос мало слацемо јагње или прасе и да то други закољу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМСИНИЦА ЦАЦА

19.09.2017 13:40

А да додјемо код тебе? Ти си експерт. Писе се НЕ ЗНАЈУ а не незнају( правопис у руке) ХИТНО!

Name

122

19.09.2017 13:10

Лаку ноћ Стевандићу,готов си,зар ти није јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

19.09.2017 17:44

Гицко добро наплатио свој трансфер. Ал му дзаба. Папак је папак

Name

Боса

19.09.2017 22:03

Ја бих забранио законом докторима да се баве политиком.засто сколујемо политицаре и они треба да воде политику, а због њих немогу добити посао .

Name

кики

19.09.2017 13:11

Одличан чланак! Честитке аутору. Шта додати осим да ко год гласа за ову велику 0 је исто 0.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

19.09.2017 13:23

Е за овога гласам ! Не хвалите га, са неком горцином писете о њему а то је добар знак. Најгоре смо просли са онима којима смо клицали! Докторе, свака ти се дала! Казем докторе јер то не мозе бити свако а ти јеси.

Name

баба станија

19.09.2017 13:38

Одлицан цланак ? Пљувати по цовјеку којег не познајете. Ста реци? О доктору ниста јер га не познајем а о нама који овдје писемо могло би се доста написати. Прво, врло смо некултурни, цесто заједљиви, субјективни , себицни, необразовани ,недорасли времену и простору. А сто је најзалосније ако бисмо слуцајно срели некога попут доктора онда би се смијесили и поздрављали са њим, ЈЕР МОЗЕ НАМ ЗАТРЕБАТИ.

Name

Боб за бабу

20.09.2017 05:55

Видјех га недавно на једној забави и нијемо ,погледом му упутих презир

Name

МК

19.09.2017 13:14

НАЈВЕЋИ ЉИГО НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ.САМО МУ НОГИЦЕ ВИРЕ ИЗ ДОДИКОВОГ Д...ТА.ПАПЧИНА КОЈУ Р.СРПСКА ЈОШ НИЈЕ ИМАЛА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.09.2017 13:14

ДАКИЋУ СВАКА ТИ ЧАСТ.НЕ ДАЈ ДА НАМ БАЊА ЛУКУ УНИШТАВАЈУ ОВАКВИ КАО СТЕВАНДИЋ И ОСТАЛИ ПАПЦИ СВЕ НАЈ БОЉЕ ТИ ЖЕЛИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуска Савановиц

19.09.2017 13:16

Браво за господина који је ово написао, ништа боље прочитала нисам дуго већ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.09.2017 13:18

Опозиција је веома добро знала да це бити удаљени из парламента и свјесно су усли у блокирање народне скупстине сто су тразили то су и добили јос су и добро просли требало их је избацити обезбиједјење народне скупстине јер су пасивном силом ометали рад парламента а прекид сједнице би исао на руку опозицији а није било ни разлога да се сједница прекида...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.09.2017 13:48

Јес јес Драгене,требало је то мокрим конопцем и троструком кандзијом.

Name

Ре ре

19.09.2017 14:16

Ето тебе боту бас неко несто пита.Покриј се деком до усију у том цумезу гдје зивис и цути јадоване!

Name

Исток

19.09.2017 13:19

Свака цаст младицу за написану ријец. Дивно тацан текст. Нема назад творница лази(РТРС) прва мора пасти и ту је прици и поганлуку крај. Надати се пријевременим изборима и уцунити све за економски и дусевни спас Српске. Покусати се мора то је једини избор. Унизили су нас и уназадили нисам оптимиста да моземо опстати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГМО

19.09.2017 13:21

Да се примјетити да се генетика врло рузно поиграла са ПАПКОМ стевандицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фар

19.09.2017 13:24

Стевандић, шушкавац без имало стида изговара велике лажи и све што дуже убјеђује саговорника да је то истина, он убиједи себе. Кад му кажу: "Имаш нешто на образу, обриши се", он се чеше по гузици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберија

19.09.2017 13:36

тај дрварска папцина да брани несто у рату НУЛА водио сос др нула цовјек нула карактер нула ујак нула до скора овај резим на целе са скрбицем сахранио здравство а сад они најбољи НЕКА КАЗЕ КОЛИКО САТИ ПРОВЕДЕ РАДЕЦИ КАО ДОТОР А ПРИМА ПУНУ ПЛАТУ У КЦ И У СКУПСТИНИ СЛУЗБЕНО ВОЗИЛО И ВОЗАЦА МОЗЕ У КОЛО СА УЈКОМ , МИТРОВИЦ (гурам даље ) , МАКСИМОВИ Талиц Драган и Зоран цувени Бањац тај струцњак возац га вози слузнебним возило у скупстини без возацке годинама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уцитељица

19.09.2017 13:49

Е Горане , Горане! која је тебе уцитељица уцила и васпитавала када овакав рјецник имас. Да си темељно цитао Андрица , сигурно да ти не би оволике забе искакале из уста. Стидим се за тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ковац

19.09.2017 19:37

Уцитељице Ви сте сигурно цлан Уједињене Српске.

Name

Бојан Нишевић

19.09.2017 14:13

Папчић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртко

19.09.2017 14:21

ал га написа...па цак и стевандиц це се морати зацрвениту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има их

19.09.2017 15:10

Свака локална заједница има свог конвертита, погледајте мало око себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало, Бошњаци има ли иког у Суду БиХ?

19.09.2017 15:33

Па зар он није требао бити данас на рочишту? Или није било аутобуса из К.Вароши!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боли ме брига

19.09.2017 16:31

Један неписмени, назови, политицар који реценицу не зна саставити јер му је ријецник на нивоу особе која књигу није ни дрзала а камо ли процитала али зато за прелет из једне у дру па трецу....странку је стварно махер на цему је магистрирао..толико о патриоти-ко да висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТТ

19.09.2017 18:39

Еxеллент !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачај прекајски

19.09.2017 19:18

Нигдје више љекара у политици, што овдје. А нигдје лошије стање здравства, што овдје. И не само здравства. Изгледа да су у праву они што мисле да и љекарима, поред још неких, дефинитивно и једном за свагда треба забранити бављење политиком, да управљају јавним пословима и утичу на њих. Поготово их не пуштати близу имовине народне, државне, ентитетске или општинске, јавних фондова, рачуна, тендера и јавних набавки. Јер иза њих остаје пустош, а уз њих криминал и корупција, гладеж и грабеж, животињски егоизам, непотизам, безобзирност, безобразлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пипо

19.09.2017 22:11

Свака цеститка Горану на објасњењу које се тице Др Стевандица Ненада све је у оргиналу нема се ста нити одузет нити додат све је оргинал јос једноц цеститам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крава и овца

21.09.2017 06:39

Иди Стевандицу цувај краве и овце,а не да сједис у скупстини јер ти ту није мјесто али стацес Додик воли такве

Name

Згембо Хандислиц

21.09.2017 17:42

Да ли је могуце да су ,,Надреалисти,,били толико напредни да су предвидјели овакве ликове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

21.09.2017 18:32

Немојте га звати докторе вредјате једну хуману професију.Каква нам је рс кад је лицност о којој се писе стевандиц.Незнам засто.га медије спомињу уопсте.И најгора критика за њега је комплимент.Досад.кад.год се спомене.ова особа нема ни једног позитивног коментара сто све гпвори о.њему

ОДГОВОРИТЕ
Name

Складистар

21.09.2017 18:52

Овај Стевандиц је само за цување неког складиста и то по ноци гдје га неце нико слусати како прица запетљано ниједна му ријец није циста.

Name

Дон Кихот

21.09.2017 18:52

Ако постоји највеће политичко смеће онда је оно исказано у овом лику који свим силама настоји да покаже Додику колики је следбеник за паре које је добио за прелазаку редове позиције, кажу да је то биједних 65000 КМ и мјесто подпредсједника и будућег кандидата у власти...јефтино зар не,а шта би се и могло очекиват од оваквог нераста.....фуј,

ОДГОВОРИТЕ
Name

миско

21.09.2017 20:07

Дон кихот тацно тако папак ни продао родитеље за интерес ста тај ради каки он уписује нз факултете и како запосљава и наредјује.

Name

турбоскара

22.09.2017 08:28

ДОН КИХОТ све си у праву али ја покусавам разумијети и несто друго и немогу себи објаснити .За стевандица све јасно цовјек док је био опозиција пљуво вредјо СНСД нема ста није говорио и радио против њих.И пресо на страну позиције.ТО СВЕ И ДРУГО ГОВОРИ О ЊЕМУ МОРАЛУ КАРАКТЕРУ СТРУЦНОСТИ ИДР.Али ста са тим странкама које га примају у своје редове посље свега тога иyрацено на њихов рацун и за његове сад вец партиске другове.Какве су то странке са којом политиком којим достојанством постовањем све зло горе од горег.Њима није вазна рс градјани само лицни интерес.И какву перспективу имамо ми са таквим као стевандиц бај спирке и не само они негго и многи други а и са таквим странкама.

Name

слобап

22.09.2017 11:15

Кад мозе вас мектиц без сколе да ради ста хоце, и изјављује сад овако, сад онако, и са купљеном основном сколом као неки министар, мозе и овај све. макар не лупа ко онај издајник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

22.09.2017 11:33

Љигавац и папак

ОДГОВОРИТЕ