Судска одлука у корист Поповића

Још од 2014. године траје борба на суду између бивших партнера, српског бизнисмена Милана Поповића и хрватске пјевачице Северине Којић, за равноправно родитељство над њиховим сином Александром.

Забава 19.09.2017 | 10:51
Судска одлука у корист Поповића
Случај је доживио многе обрте, а посљедња судска одлука донијета је у корист Поповића. Наиме, Општински грађански суд у Загребу донио је рјешење којим забрањује Северинином супругу Игору Којићу да на друштвеним мрежама објављује фотографије малољетног Александра.



Како се наводи у документу, рјешење је донијето у најбољем интересу дјетета. Милан Поповић је тражио самостално заступање свог малољетног сина, што му је суд и одобрио, а чиме је донијета и привремена мјера забране објављивања Александрових фотографија на јавним Фејсбук и Инстаграм налозима Игора Којића, јер је то противно интересу дјетета.



Иако су Северинини адвокати истакли да је Којић у браку са мајком дјетета, то јест да је очух и изузетно блиска особа, те да живе у истој кући и да Игор има добар однос са Александром, суд је пресудио у корист оца. Утврђено је да објављивање фотографија у овом случају непотребно и сувишно, као и контрапродуктивно психофизичком развоју дјетета, између осталог, стоји у рјешењу које је донијето у Загребу.

Суд сматра да је добробит малог Александра угрожена, а о чему су свједочили и вјештаци, који су врло јасно и децидирано навели да што је дијете старије то је мање пожељно да његове фотографије излазе у јавност.

Подсјећања ради, у јуну ове године, на суду је изречена привремена мјера по којом ће Александар у наредном периоду недјељу дана бити код Северине, а недјељу дана код Милана. Поједини медији су пренијели да је пјевачица побјеснила због ове одлуке, а Поповић је тада објаснио да она у сваком тренутку, док малишан борави код њега, може га позвати и посјетити га.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар