Прва америчка база у Израелу

Израел и Сједињене Америчке Државе отворили су данас прву америчку војну базу ракетне одбране на израелској територији.

Свијет 18.09.2017 | 22:20
Прва америчка база у Израелу
Нови објекат налази се на непознатој локацији унутар једне израелске базе на југу земље и у њој ће бити стационирано десетине америчких војника који ће радити у систему противракетне одбране.

"Отворили смо заједно са нашим партнерима из војске САД, америчку базу, први пут у Израелу", рекао је бригадни генерал командант израелске противракетне одбране Цвика Хајмовиц новинарима.

Америчка застава, како је додао, вијориће се стално над америчком базом смештеном унутар једне од израелских база, преноси АФП.

Овај догађај, према његовим речима, није директна реакција на неку специфичну претњу или инцидент, већ је комбинација "лекција" научених у рату у Гази 2014. године и обавештајних анализа будућних претњи.

"Имамо много непријатеља око нас, ближе и даље", рекао је он и додао да ова војна база није део вежбе или маневра већ представља заједничке напоре Израела и САД да побољшају одбрану.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Братомир

18.09.2017 20:35

Засто Србија неби дозволила Русији да има базу на њеној територији има и србија на балкану и околони исто дусмана као израел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јафа Бисквит

18.09.2017 20:37

Хајде све то али како се овај Цвико Хајмовиц инфилтриро медју Јевреје,е то ми није јасно никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братомир

18.09.2017 21:20

питам се како па могуце родјен у америци и образован а има и пољака са += презименом могуце ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оде Иран под лед

19.09.2017 17:25

Спремају се битанге да нападну Иран...хоће олош да прави "Велики Израел"... болесници не одустају од својих болесних идеја...држе Русе и Американце под контролом...Руси нападају Сирију а ове будале ће напасти Иран...браво за Путиновог савјетника Хенрија Кисинџера...

ОДГОВОРИТЕ