Чавић: Режим покушава да створи слику о рушењу Републике Српске

Драган Чавић, предсједник НДП-а и посланик у Народној скупштини Републике Српске, рекао је да режим покушава да створи слику преко својих трабаната и приватног сервиса који се зове РТРС да се ради о рушењу институција РС и укључили су све у обрачун са опозицијом.

Република Српска 15.09.2017 | 09:57
Чавић: Режим покушава да створи слику о рушењу Републике Српске

Гостујући у Новом дану телевизије Н1, Чавић је рекао да спречавање сједница скупштине је саставни дио парламентаризма, а они су то хтјели преквалификовати у насиље.

"Насиље врше они којима су насиља пуна уста. Ми смо без инцидента спријечили усвајање дневног реда на коме се није нашао извјештај ревизора у коме су показане бројне неправилности са подацима који одступају од оних које је влада представила", казао је Чавић, додајући да су власт упозоравали да крше пословник и да их закон обавезује да у тачно дефинисаном термину мора да се нађе ревизорски извјештај, а они су га склонили кршећи тако рад пословника.

"Од њих тражимо да одговоре на посланичка питања, да се на дневном реду нађе ревизорски извјештај о буџету кога су незаконито скинули и треће је што тражимо да се обрате о референдуму о раду Суда и Тужилаштва БиХ који су сакрили у неку ладицу. Добио сам информацију да је Додик обећао страним дипломатама да референдума неће бити у гласнику јер би имао проблеме. Нама је битно да поштују законе и Пословник о раду НСРС и Устав РС", казао је Чавић.

На питање шта ће бити наредни сценарио, он је рекао да они (власт) покушавају амортизацију тако што ће на наредној сједници бити извјештај који је требао бити на прошлој.

"Међутим, скупштинско засједање показује који је наредни сценарио, односно изјаве министра Лукача и позив Чубриловића полицајцима са мецима. Сви су имали пиштоље, око зграде су биле повећане полицијске снаге са дугим цијевима а иза Скупштине су биле резервне снаге које су биле спремне за хапшење ако се то деси. Лукачев сценарио је режим који прелази у јужноамерички режим, народа који су једини посљедних деценија уводили у парламент наоружане људе. Јуче је Чубриловић позивајући полицију уствари поручио да је режим спреман да се брани оружјем од неистомишљеника и примјеном силом. Ми да смо неозбиљни људи, ми бисмо могли насилно да уђемо јер је то наше право", истакао је предсједник НДП-а

"Јуче је Лукач изјавио неколико ствари над којима требају сви да се замисле и у региону. Најгоре је рекао да су 'мале и велике издаје Савеза за промјене дјечија игра у односу на ово што се десило јуче'. Тражићемо или оставку министра полиције или његово разрјешење јер је потпуно несмислено да разговарамо о парламентаризму", казао је Чавић.

Што се тиче оставке главног ревизора, Чавић је рекао да је Душко Шњегота то учинио због политичког притиска.

"Нису били задовољни са њим јер је као њихов промијенио свој однос према том питању. Сигурно да је под притиском дао, али ревизорски извјештај остаје - у коме се види да се лажно показује укупан дефицит или суфицит, у ладицама се држе бројне обавезе које се не приказују и читав низ незаконитости под палицом Тегелтије", нагласио је Чавић за Н1.

(БН)

Коментари / 54

Оставите коментар
Name

Марина

15.09.2017 08:08

Госп. Чавићу, нормални људи све то знају што ви причате и виде. Не можемо разумјети коме ово безакоње уопште треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

луу

15.09.2017 08:47

Нису то нормални људи драга моја, нормални устају и боре се за своја права. Ово су трауматизирани људи које терорисе и пласи једна мала групица људи који су се тако огризли о криминал, да знају да це када једнога дана сидју с власти сви завсити у затвору. Не разумијем само пасивност насег народа, па ако нас је 500.000 незапослених и јос толико пензионера, цега се то бојимо?! Изгубит посао не моземо, а запуцати сигурно неце ни један полицајац.

Name

Михајло

15.09.2017 09:12

Цавицу сад их притисните и позовите народ да се ријеси овог зла.

Name

Зозон

15.09.2017 09:33

Мој Чава, свјесни сте ви да немате подршку више од 20 % становника Републике Српске и зато ћете бјежати од избора к'о ђаво од крста. Та твоја прича више не пије воду ни код вашег чланства. Живи били па видјели, волио би да гријешим али чисто сумњам. У наредном периоду нас очекује све више испољене силе од стране СзП.

Name

Ре "Марина" РАСПУЦХИН

15.09.2017 09:44

Безакоње треба онима који га проводе. Не ради се ту о "малој групици" , како Вам је одговорио "луу" , него се ради о систему у којем свака "полуга" и "шраф" имају своју функцију. Неки од најмањих "полуга" и "шрафова" се воле правдати ријечима : "Ја ту само радим" , покушавајући се на тај начин ослободити одговорности за насиље над онима који не припадају режиму. Неки од нас не припадају ни опозицији али су све једно жртве насиља режимских пиона. Дакле , није проблем у "малој групици" него у разрађеном систему у којем многи учествују и примају новчану накнаду (они то називају платом како се не би осјећали "папцима") не желећи признати своје учешће у насиљу које систем проводи. Опозиција би требала "кидисати" и на "полуге" и на "шрафове" јер систем без њих успорава све до потпуног заустављања. Помињете "нормалне" људе а требало би да је већина таквих. На жалост , "врховни командант" има налаз судског вјештака у којем се каже да има "озбиљне психичке проблеме" а он још увјек командује без реакције суда и тужилаштва на поменути "налаз". Његов потчињени , у лику министра полиције , отворено пријети "проливањем крви" а има пред-историју из времена прве "обојене револуције" када је као јуришник "великог баје" био спреман пуцати у СРБЕ уз ватрену подршку тенкова "СФОР"-а. Зашто не реагују амбасаде и разни "високи"? Вјеројатно због тога што им "баја" и даље треба јер није довршио посао и задатак који је обећао урадити.

Name

Ре: Михајло

15.09.2017 09:44

Који народ? Па шта ти мислиш да ови из СзП не би веч позвали народ на улице да нису свјесни да би доживили праву бламажу. Народ јесу овце али нису баш толике.

Name

Ре

15.09.2017 09:57

Једна нала група вецина РС матер будало.

Name

КЗ

15.09.2017 10:01

Слушамо страшне оптужбе које јасно упућују да су извршена тешка кривична дјела против устава,а да за све то вријеме имамо само једно званично пријављивање од стране посланика Шукала,која је искрено речено мршава у смислу да ће нешто од тога бити.Имамо прилику да слушамо најтеже оптужбе,а све у функцији да се посваку цијену узме или сачува власт.То се годинама дешава у региону.Сјетимо се само Србије 2000 године када је опозиција у Србији скупила пред скупштином милион људи са оптужбама да су покрадени избори.Ти исти који су изнијели те оптужбе су касније имали сву власт и никога нису ухапсили,оптужили или осудили за крађу избора,једино што су урадили је паљење изборног материјала,па сами просудите јели то демократија и шта је то...

Name

за Распучина

15.09.2017 10:39

Бањалуком (а вјероватно и другдје)ходају људи са још тежим псих.налазима,а које ви спомињете, и чак возе аутомобиле ,итд.Вјероватно су ти налази издати за потребе Суда и суђења,премда су више него тачни!!!А што се тиче опозиције, ко зна ,можда она има само тренутну улог да натјера XX ,да изврши обећано,обећано прије доласку на власт!!!!Мало је аргумената за повјеровати да неке свијетске силе мисле о Србима ,када они то сами не раде!!!!Све су то тешка размишљања,док у БЛ трпимо притиске острашћени хрватски патриота ,који су у БЛ заштићенији него у Зг!!!!Велики Поздрав!!1

Name

ре свима

15.09.2017 11:07

Процитајте ста је РАСПУЦХИН написао и добро размислите о томе, јер то је, назалост, права крвна слика овог поремеценог друства!!!

Name

Стојан

15.09.2017 11:26

Да ли ви сви мислите да су Срби морони,интересантно је да сви ови који коментарису власт Републике Српске користе исте термине кибе користе непријстељи Српске из Сарајева,а и циљ вам је исти,немири у Српској.

Name

Стојан

15.09.2017 11:26

Да ли ви сви мислите да су Срби морони,интересантно је да сви ови који коментарису власт Републике Српске користе исте термине кибе користе непријстељи Српске из Сарајева,а и циљ вам је исти,немири у Српској.

Name

Ре Михајло

15.09.2017 13:13

Који народ..јеси ти преспавао резултат локалних избора???

Name

Саво

15.09.2017 13:55

Какав немир,о чему ти???О каквом Сарајеву и каквим непријатељима!!!!Мани се пропаганде,њу нека просипају они који су плаћени за пропаганду!!!!Није све како хоће неко представити,има и истинске људске борбе против лажи и обмана ,обмана које шире истински непријатељи српства,а не ови јадни Срби који због новца и власти (политичари) и ситни накнада (пратећи шљакери) издају народ!!!Неко жели замаглити и релативизирати праве проблеме(не појединца)већ народа.

Name

Саво

15.09.2017 14:02

Ти Сојане волиш слушат син Туђмана на СРПСКОЈ ТЕЛЕВИЗИЈИ,мора да ти не плаћаш претплату!!!Ја плаћам !!!!

Name

Те

15.09.2017 17:20

Разумјела БИ да те неко добро одвали ал медју овима нецес нац сви лопови

Name

Ре Зозон

15.09.2017 18:26

У Хрватској је од групе градјана на целу Са Пернаром у кратком року настала озбиљна политицка партија која Има своје представнике у Сабору. Зато сто су кренули на здравим основима, на принципима који заступају интересе обицног градјанима. Мислите ли да се код нас то не мозе десити, да је код нас та вецина трајна и неприкосновена јер избори немају никаквог смисла ако це они који побиједе радити несто сто није у интересу народа.

Name

Н.Глоговац

15.09.2017 20:02

Ти о одваљивању???Кога и од чега??Одваљено,отјерано ,протјерано !!!А Јел ти видиш шта тај пдп тј Младен Иванић изјављује "СНСД заступа хрватске интересе"!Јел Младен неозбиљан човјек!!!!Откуд му то!!!

Name

Асада

15.09.2017 08:17

Бас тако они који прицају о насиљу они то зеле папак лукац додик и остали они незнају ниста друго вец насиље..опозиција протестује демократски без насиља зив био цава и сзп...баја и паци сектаси падају фујјјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

15.09.2017 08:49

Па сви су папци дошли с ваше стране. Сами Бог зна колико их још имате. Мене је страх да не буде више папака него опозиције

Name

РЕ

15.09.2017 09:20

Па истину говориш!!!!Ал ваљда су сад сви они којима је гу.... зинула прешли!!!Он што режимски ухљеби не разумију у своим коментарима је да је народу дозлогрдило!!!Да се даље не може трпјет да сва божија олош и мрака прилази снсд и тако решава своје статусе!!!И није проблем када би тај снсд водио искрену народну политику на добробит правде и просперитета,ал јок!!!!Е сад народ се боји опозиције јер и они су претходно свашта радили!!!!Ал сад нема друге,они су једини који могу нешто предузете кад већ снсд са коалициом не чује,невиди НЕЋЕ!!!

Name

Зозон

15.09.2017 09:35

Па и власт је одржала сједницу без насиља. Одстранила оне који ометају и крај приче. Не видим ништа чудно.

Name

Пеки

15.09.2017 10:11

Цавицу на изборима цете добит таки пораз да се висе никад нецете опоравит ти нецес ни у парламент уци са својом политиком.

Name

Пеки

15.09.2017 10:13

Ти си цавицу за сребрениву обро бостан и унистио србе кад си само преписо ониx девет xиљада фа је убијено ти си своје реко какав си патриота да те моје оци висе невиде.

Name

назалост

15.09.2017 10:32

Пеки је у праву Цава то ниси успио сацувати своју партију ста је било са Талицем И оним пјанцем Миросљевием скино ти их је прасац Стевандиц за ситну лову кад те бајини дрипци узимају како хоце нема ниста од тебе Али ни опозиције

Name

ре

15.09.2017 10:57

Па прелетаће они даље!!!!Њима је Чавић само био одскочна!!!!Сад ако не бидне акцизе и ммф јачи ће покупити све папке јачи !!!!!!Има наштампаних долара !!!!!Додикоов проблем су управо "папци"!!!!Папци не чине партију партиом!!!

Name

РЕ МИХАЈЛО

15.09.2017 11:15

ЕЈ УТОПИСТА КОЈИ НАРОД УЗМИ ЦАВИЦА ЗА РУКУ ПА СЕТАЈТЕ НАРОД ИМА ПАМЕТНИЈЕГ ПОСЛА .

Name

ре Зозон

16.09.2017 00:35

Зозон, колико те плаћају да лупеташ глупости по форумима? Не могу вјеровати да ово причаш из убјеђења. Власт одстранила оне (народне посланике НСРС које је бирао народ РС) који сметају !?!? Бахато - надобудни - осиони закључак СНСД бота којем ништа не представља народни посланик у Скупштини РС, ако исти није из редова Режимских странака или неко прорежимских купљених папака.

Name

доxиковац

15.09.2017 08:43

Цавицу ако ову ствар не изведес до краја народ цете исплнувати Народ и поред великог страха од освете резима тебе и твоје подрзава Немој нас звати на протесте у бања луку мицемо у договорено вријеме протрстовати усвојимаградовима а мозе и потпизима подрске Цавицу тиси радницки Лењин Тиси нас Титор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

15.09.2017 09:19

Кога ти упоредујес са Лењином хитно љекару па онда ради несто.

Name

ре

15.09.2017 12:05

Какав страх код народа,ста прицас.Нико не мозе знати за кога ја гласам.За овог Цавица стета потросити оловку онолико колико треба да се несто заокрузи.Мисли да смо заборавили да је он дао мандат Додику,ономад.

Name

Цццц

15.09.2017 18:03

Народ Михајло це се само дигнути против оних који русе РС и њене институције

Name

једини нацин

15.09.2017 08:49

Једини нацин ријесавања је објављивање тих догадјаја у страној стампи као и коментари дипломата који заговарају демократска права . Требале би се из амбасада упутити подрске правилном раду једне свијетски признате земље ил је све вец пропало ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моравац

15.09.2017 08:56

Не смије се СТАТИ Цавицу једном вас је навуко око прице о референдуму и тако вас поразио На грескама опозицијо морате уцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АМГ

15.09.2017 13:21

Моравац..ухвати се посла..не прди...јеси преспавао резултате локалних избора?

Name

Боки

15.09.2017 08:57

Сјецамо се ми Цавицу ста је било за твоје владавине.Зато редовно губите све изборе јер немате ни план ни програм сем блацења других и сад вам крив Додик.Једини циљ вам је узети функције и наставити тамо гдје сте стали а то је русење овог парламента и његов нестанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Боки

15.09.2017 09:17

Благо теби .... ни бриге ни памети

Name

ре Бојан

15.09.2017 09:32

Па демократично би било мјењати и све следеће који буду гријршили!!!Није добро само сјећати се прошлост и не мјењати ништа!!!Ако сад нема ништа ново на пол.сцени ,то смо криви ми ко народ а не политичари!!!Ал то није разлог да ови остају у недоглед!!

Name

Боки

15.09.2017 11:23

Јок ти имас памети јер би гурнули опет нецију дјецу да гину за лопове горе од ових.Ти си паметан и бринес се па ми реци у којој то опстини где је власт сзп нема намијестања тендера корупције и сл,ајде да цујем и идем и ја на протесте за њих.

Name

Стојан

15.09.2017 13:44

тако је пријатељу а овде висе коментирају Босњаци од Срба

Name

ре

15.09.2017 15:03

Па призивате Нато!!!То је једини начин да се не ратује!!!Па што контрашите против власти!!!Срамота

Name

БОБА

15.09.2017 08:59

ЧАВИЋ ИМА ОГРОМНО ИСКУСТВО ЗБОГ ФУНКЦИЈЕ КОЈУ ЈЕ ОБАВЉАО У НАЈ ТЕЖИМ ВРЕМЕНИМА КАД ЈЕ БИО ПРИТИСАК СА СВИХ СТРАНА.СВАКА МУ ЈЕ НА МЈЕСТУ.ОД ЊЕГА НЕ МОГУ НИШТА САКРИТИ. КАО ЕКОНОМИСТА ЈЕ ПОТКОВАН. ОВИ ОСТАЛИ НЕ КА СЕ ЗАПИТАЈУ КУДА НАС ВОДЕ.ПОДРШКА ЧАВИЋУ.НЕ ЗАБОРАВИТЕ ШТА ЈЕ НЕКАД БИЛО. КО ЈЕ ЗАБОРАВИО ТАЈ НИЈЕ ЧОВИЈЕК.ПУНИ СУ КО БРОДОВИ .СВЕ СУ УНИШТИЛИ ЖИВОТЕ ЉУДИ МЛАДОСТ СВИ НЕ ШТО ГЛУМЕ А У ДУШИ ЈАД И ЧЕМЕР.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Из Федерације

15.09.2017 09:16

Мислим да нам нешта кљукају у воду да би били пасивни. Да будемо "послушни"....

Name

ре Боба

15.09.2017 12:11

Цавиц треба хитно да иде у пензију.Нема он ста висе да допринесе.Убједљиво је изгубио на изборима у БЛ,а опет јуриса.Не мога да га слусам.

Name

Ре Боба

15.09.2017 17:42

Слажем се са тобом Боба да твој омиљени политичар у лику Драгана Чавића има огромно искуство због функције коју је обављао, а резултат тога је Извјештај о догађајима у и око Сребренице и потписивање капитулације Војске Републике Српске итд итд...

Name

СРДЈО

15.09.2017 09:11

СНСД је при крају, исцрпили су скоро све механизме осим бруталне силе којом опструису Опозицију, а која би требала тразити заститу од Америке и ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.09.2017 19:42

Не мозес сада тразити помоц од мрске Америке и еу,..само од Руја

Name

Донбас

15.09.2017 09:48

Криминалца из Бакинаца су напустили сви образовани чланови СНСДа, Повукли су се од мајмуна а и он сам их је растјерао. Њих је замијенио Жељком Цвијановић, Драшком Милиновићем, Будом Станковићем, свим оним криминалцима из геодетске управе, Цвјетиновићем, итд итд. Може лапрдати шта хоће, ГОТОВ ЈЕ. Коначно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре михајло

15.09.2017 09:58

Ти ниси одавно добио по дупету па тразис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

15.09.2017 10:13

Господине Цавицу како то да сваку вашу акцију Додик употреби против вас.Све сто урадите урадите половицно.Ако сте већ загазили у ово то није смјело да продје без разбијених глава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

15.09.2017 10:19

Само одлучно и истрајно и они не могу издржати,јер је све криминализовано а познато је да су то продане душе без карактера,тако да више код народа не пали њихова замјена теза о насиљу,рушењу институција,ткз. издаји...Народ је то препознао да су то управо они.Сретно и нема назад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велики Баља

15.09.2017 10:34

Мене за краља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

15.09.2017 10:35

Овај Цавиц је као издувани балон,празне прице дрзи само имао је он својих 5 минута и видели смо како је било... (не знаци да су ови сада добри,далеко од тога) ... У задње вријеме само гледа да га ухвати камера да буде на тв,а самостално му странка на изборима једва да би несто гласова освојила,не вјерују му људи висе цак ни када говори истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

15.09.2017 11:06

То да је дрзава ти би Цавицу вец одавно био у бајбукани! Док си био у СДС јеси се налапао пара И сад ту проспас финоцу!!!

ОДГОВОРИТЕ