''Владар страха са страхом и одлази''

Опозиција ће прекинути рад Народне скупштине РС (НСРС) сваки пут када владајућа већина ради супротно законима и Уставу, категоричан је лидер НДП-а Драган Чавић у разговору за ТВ1.  ''Неће они више кршити Устав, законе и Пословник НСРС. Нека изволе и нека примјењују то што су до сада радили. Ако желе да убијају, нека почну; ако желе да хапсе, нека хапсе; ако желе да туку, нека почну да туку! Нека више не лупетају пред микрофоном. Нека се ухвате ороза и пендрека, јер је то најближе њиховим главама, и нека то раде", поручује Чавић, коментаришући дешавања у парламенту РС у протекла два дана.

Република Српска 14.09.2017 | 21:00
''Владар страха са страхом и одлази''
Уз констатацију да је свако ко је владао страхом, у највећем страху са власти отишао, додаје да ће "тако и њима бити".

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач на челу оружане фаланге која, како Чавић тврди, треба да брани режим од свих оних који су слободномислећи људи, који се супротстављају режиму, кршењу Устава, закона и Пословника о раду НСРС. 

"Оптужио нас је да смо јуче покушали брутално да срушимо и Скупштину и РС, иако никакве бруталности није било. Ово је јединствен случај у региону да посланици који у НСРС примјењују мирна средства за политичку борбу против узурпације Устава и закона, коју проводи скупштинска већина, која подржава Владу", наглашава предсједник НДП-а. 

Он напомиње да је јуче у згради парламента РС било више полицајаца у цивилу и униформи са наоружањем него што је било народних посланика.

"Једино у тоталитарним државама, у државама у којима постоје апсолутисти, дешава се да се парламентаризам штити полицијским ескадронима. Када сам чуо изјаве министра Лукача, да је у скупштини био и најмањи ексцес, сигуран сам да би та група људи, која чини хунту у РС, била спремна да употријеби оружје јер су га због тога и носили у НСРС", упозорава Чавић.

Осврнуо се и на сукоб министра Лукача и народног посланика Адама Шукала, који тврди да му је министар упутио пријетње, казавши да је "Народна скупштина стварана крвљу", те да ће "бити брањена крвљу и да ће у скупштини тећи крв ако буду радили оно што су им наредили".

"Умјесто што лупета када се ухвати миктрофона, Лукач би као министар полиције требало да ради свој посао и хапси. Он то не може. Подсјећам да је он био ударна песница Биљане Плавшић 1997. и 1998. године када је она направила преврат у РС.

Он је тада био командант специјалне јединице, а на челу обавјештајне службе био је Предраг Ћеранић, који је такође био окосница рушења уставног поретка РС, те насилног преузимања власти. То се тада десило уз свесрдну помоћ међународних војних снага и западнополитичких кругова. Данас ти људи раде на исти начин, њихово размишљање се није промијенило, они функционишу по истој матрици, само са другачијим улогама", наводи Чавић. 

Сљедећа фаза је, како упозорава, фаза бруталног обрачуна, што министар Лукач и најављује. 

"Мене не може да престраши", констатује лидер НДП-а. 

Осврћући се на захтјев опозиције за смјеном предсједника Скупштине и генералног секретара, Чавић каже да то није реалан исход, јер владајућа већина има довољан број руку. 

"Суштина цијеле њихове политичке филозофије је да у НСРС треба да буде што више руку, а што мање глава", наводи Чавић. 

Кап која је прелила чашу била је чињеница да се на дневном реду сједнице није нашао ревизорски извјештај, који је показао да је Влада РС приказала пуно мањи дефицит у буџету. 

"Циљ владајућег режима и њихових трабанта који сједе у скупштинским клупама био је да нема ревизора, те да укину и посљедњу критичку ријеч из институција којима они управљају, а не би смјели да управљају", истиче Чавић. 

Извор: БН/Вијести

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

W

14.09.2017 19:08

ПОЛИЦИЈО СТИДИ СЕ СВОЈЕ ПОРОДИЦЕ,ДЈЕЦЕ,СКОЛСКИХ ДРУГОВА.ТРЕБА ВАМ САМО ДАВАТИ КОРУ ДУХОГ ХЉЕБА , ЦАСУ ВОДЕ АЛИ КАКО ЦЕТЕ НОСИТИ УНИФОРМЕ КОЈЕ СЕ СИЈУ У Ф БИХ.КАКО СТЕ ЗАБОРАВИЛИ ДА ТО УРАДИТЕ У ЗАГРЕБУ ПА БИ ВАМ ПРЕБСЦИЛИ ПРЕКО САВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

14.09.2017 19:22

Г ЧАВИЋУ СВАКА ВАМ ЧАСТ ЧОВЈЕК СТЕ ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ СВАКА ВАША РИЈЕЧ ЈЕ ИСТИНА И ПРАВДА ОПО ЗИЦИО ДРЖИТЕ СЕ ЧВРСТО И ЗОВИТЕ НЕКО ЋЕ ДОЋИ СА НОГЕ НЕКО СА РУКЕ АЛИ ЧАВО БРАТЕ ДОКЛЕ ЋЕМО ТРПИТИ ЊОХОВЕ БРУКЕ СРАМОТЕ НАС И КАО ЗЕМЉУ И КАО НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам

15.09.2017 06:10

Па Зар није рекао неце у скупстину док лукац небуде смијењен?

Name

Само

14.09.2017 19:29

Затвор и врацање покраденог, иако нам године зивота, назалост, не могу вратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЗГРЕД

14.09.2017 19:32

Полиција Британског краљевства ни на улицама не носи ватрено оружје, осим ако шта није промијењено после честих терористичких напада. Знам да је у Српске цркве најстрожије забрањено уношење ватреног оружја. Како су из скупштине протјерани црквени великодостојници након сто је СДС изгубио власт виђено је доста примитивизма, бахатости, простаклука од најплаћеније фирме у овој земљи. док су се посланици иза говорнице обраћали са "ваше преосвештенство" бар је било реда. Истина десило се 1998 приликом полагања заклетве на "јеванђељу" да је новоименовани премијер у тај чин унио дозу хумора, јер је тада још увјек био декларисани атеиста, а данас 1 од славских узовника "Његове Светости" па се ми сад ишчуђавајмо зашто смо данас ту гдје јесмо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

14.09.2017 19:46

Шта ћете очекивати од министра полиције који напада дијете у парку..само слуша шефа партије, некаквог Бају, остаће упамћени по томе што су у великој мјери успјели да подијеле српски народ. Забрањивати народним посланицима да уђу у салу Скупштине, сврставајући се на једну страну, истовремено пријетећи физичком силом и крвљу, то могу само припадници те партије, оличени у свом вожду, који је већ одавно, у многим случајевима, показао свој некултурни вокабулар. Страшно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

14.09.2017 19:47

ТО НИЈЕ ПОЛИЦИЈА ТО ЈЕ СРАМОТА ЈЕДНЕ ДРЗАВЕ .ПЉАЦКАЈУ ,КРАДУ ,РАСТУРАЈУ ДРОГУ И СВЕ СТО НЕВАЉА ДОЛАЗИ ИЗ ЊИХОВИХ РЕДОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоги

14.09.2017 20:03

Има ли ко да каже овим нашим да се повуку,људи неможе нико ништа учинити овој власти док је Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

АВДАГА

14.09.2017 20:40

Нема вецег зла од Фахре Радонцица, Додик је мала маца за њега, с тим сто у РС љуфи знају да саком пукну од сто, а босњаци само суте, сав отпад и дно из других политицких партија који ниста није успио да постигне и који је протјеран из истих, ухљебили су се код ада Фаааахраааааа који у опанцима додзе с Дурмитора у Сарајево у опанцима, био је новинар хрватских новина, то све говори, тај исти с Додиком покусава да сруси СзаП у РС као и СДА у Федерацији са својим ахбабом Цовицем. Док је нас који волимо ову земљу неце им то успјети, а будуцност БИХ зависи од добрих односа босњака и срба, сматрам да је добар, а треба јос висе да буде , хтјели или не ослоњени смо једни на друге , у сваком смислу, на нормалним људима је да ову земљу и односе изградимо и да буде свима фино, лијепа је ово земља и има мјеста за свију, има пуно пуно добрих хрвата и дајте да градимо несто сто це будуце генерације да памте као добро, доста је висе лоповлука и национализма, моземо бити јаци од свице, памети имамо само треба воља и постење , рад рад и само рад, а лопове и кавгадзије на голи оток послати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комунист

15.09.2017 10:12

САМО РЕВОЛУЦИЈА МОЗЕ СПАСИТ БиХ СТО ЗНАЦИ ДРУГОВИ КОЉЕ У САКЕ И ОПЛЕТИ ПО ЛОПОВИМА СВЕ ПОЗАТВАРАТИ А ПОКРАДЕНО ВРАТИТИ НАРОДУ НА РАСПОЛАГАЊЕ.

Name

Ре.комунист

15.09.2017 19:28

Револуционар, виле у руке и правац Бањалука

Name

Милена

14.09.2017 20:40

Ниста необицно... Кад су били протести радника просле године пред Скупстином, када су исто на силу изгласали Закон о раду, видјело се на ста је све спремна владајуца клика. Специјалци по крововима са дугим цијевима упреним у народ, махом зене, кордони полиције са ститовима и сљемовима... После тога ниста не треба да нас изненади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди Цава

15.09.2017 05:01

Невјероватно колико је овај цовјек мастовит.Само паметује и никада да се умори.Препаметан.А он довео Додика на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историја

15.09.2017 07:50

Господо драга, није битно да ли припадате позицији или опозицији, овако се деведесетих година почела рушити сретна држава Југославија. Сада ви рушите уз помоћ страних пара Републику Српску и не обазирете се на младост која је своје кости уградила у њене темеље. Ко је имало паметан и начитан јасно му је ко су финансијери, а ко извршиоци мучног и мрачног сценарија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одлицно

15.09.2017 19:30

Знаци крметњак је при крају